Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » 01 sie 2008, 17:32

Cięcia na liniach niepotrzebnych, które mogą być zastąpione innymi są jaknajbardziej uzasadnione.
Zależy która linia dla kogo jest niepotrzebna :-k
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi

526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE

Tak dla budowy parkingów Park & Ride

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 01 sie 2008, 19:08

MisiekK pisze: Cyrk się zacznie po 1.01.2009, gdy MZA zejdzie z kolejnych kilkudziesięcu brygad, a nie przewiduje się ich zastąpienia prywatnymi przewoźnikami.
A co bedzie po nowym roku , że wieszczysz taką hekatombę :?:

E- 8 jest bardzo potrzebne dla Tarchomina ,a walczę o nie dla siostry ;-) .

Nawet na bus-pas na trasie AK się zgadzam ,pod warunkiem że będą cztery pasy ruchu . :> .

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2008, 19:58

Nordyk110 pisze:
Nawet na bus-pas na trasie AK się zgadzam ,pod warunkiem że będą cztery pasy ruchu . :> .
Znaczy łaskawie pozwalasz wybudować dla autobusów dodatkowy? ROTFL! Też mi łaskawca...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 01 sie 2008, 20:24

inż. Glonojad pisze:
Nordyk110 pisze:
Znaczy łaskawie pozwalasz wybudować dla autobusów dodatkowy? ROTFL! Też mi łaskawca...
Walczyłem,żeby go tam nie było (podałem powody w moich postach) .

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2008, 20:30

Preteksty, a nie powody, jeśli już.

Tak czy siak, trasa AK MA obecnie 3 pasy, więc "zgoda" na 4 dla autobusów to jakieś nieporozumienie (pomijając fakt, że Twoja zgoda nie jest nikomu do niczego potrzebna). 4 pasy są na odcinku mostowym.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 01 sie 2008, 20:37

inż. Glonojad pisze:Preteksty, a nie powody, jeśli już.

Tak czy siak, trasa AK MA obecnie 3 pasy, więc "zgoda" na 4 dla autobusów to jakieś nieporozumienie (pomijając fakt, że Twoja zgoda nie jest nikomu do niczego potrzebna). 4 pasy są na odcinku mostowym.
I na wjeżdzie na most ten bus pas by stworzył niezły "sajgon".
To mój kolejny argument przeciwko.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2008, 20:39

"Sajgon" to tworzą na trasie AK hordy samochodów, często z jednym kierowcą jadącym na 8 godzin do biura, a nie autobusy.

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 01 sie 2008, 20:45

inż. Glonojad pisze:"Sajgon" to tworzą na trasie AK hordy samochodów, często z jednym kierowcą jadącym na 8 godzin do biura, a nie autobusy.
Ja też często jeżdżę sam ,a załatwiam sprawy (pracuję dla kilku ludzi ) ,kierowcy TIR -ów też często jeżdżą sami .
Jakbym MÓGŁ i miał fajną komunikację tobym z niej korzystał .
EOT Moja żona korzysta tylko z KM ,chyba że jedzie ze mną .

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2008, 20:51

Naprawdę od groma jest ludzi, którzy jeżdżą autem a nie muszą. Są na to wyniki badań, ale oczywiście Ty przecież przepytałeś wszystkich w szczycie na moście Grota i doskonale wiesz, że wszyscy muszą, żaden do biura na 8 godzin nie jedzie...

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 01 sie 2008, 20:58

inż. Glonojad pisze:Naprawdę od groma jest ludzi, którzy jeżdżą autem a nie muszą. Są na to wyniki badań, ale oczywiście Ty przecież przepytałeś wszystkich w szczycie na moście Grota i doskonale wiesz, że wszyscy muszą, żaden do biura na 8 godzin nie jedzie...
Pierwsza Twoje zdanie to oczywista oczywistość . :smile:
Drugie , no cóż ,mam nadzieję ,że nie jest zachętą do draki . :-k
Myślę ,że dużo by Ci dało poszukanie moich postów ,a nie piszę ich dużo .
Pozdr .

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 02 sie 2008, 0:35

Nordyk110 pisze:A co bedzie po nowym roku , że wieszczysz taką hekatombę :?:
Zmniejszenie planu o 60 brygad, czyli przycięcie i tak za krótkiej kołdry. 4% to niby niewiele, ale jakoś te 60 do odstrzału trzeba będzie wyselekcjonować. Będą kolejne cięcia.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 02 sie 2008, 1:15

MisiekK pisze:Ale najlepiej to byłoby przeprowadzić od początku marszrutyzację wszystkich linii w mieście, tylko nikt nie ma na to pomysłu.
albo odwagi i zdecydowania.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sie 2008, 8:14

Petroniusz pisze:
Zmniejszenie planu o 60 brygad, czyli przycięcie i tak za krótkiej kołdry. 4% to niby niewiele, ale jakoś te 60 do odstrzału trzeba będzie wyselekcjonować. Będą kolejne cięcia.
I zapewne metodą "tnijmy po częstotliwościach" zamiast ograniczania liczby linii...

michael112

Post autor: michael112 » 02 sie 2008, 10:12

Petroniusz pisze:
JAKIM PRAWEM :?: Na co poszła podwyżka?
Przepraszam za wielkie litery, ale mnie naprawdę irytuje, że wprowadzono podwyżkę i nadal mają być cięcia. Gdyby to ode mnie zależało, to ktoś by za to odpowiedział utratą stanowiska.
I chciałbym się dowiedzieć, jakie są przyczyny nowych cięć. (Obojętnie u jakiego przewoźnika).

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 sie 2008, 12:27

Przetarg by się przydał :roll:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Zablokowany