Komunikacja miejska na zielonej Białołęce

Moderator: Wiliam

osa

Post autor: osa » 28 sie 2014, 12:33

Ale o tych nowych osiedlach na zachód od Modlińskiej przyjęło się mówić, że to rejon historycznego Piekiełka.

ashir

Post autor: ashir » 28 sie 2014, 13:20

Dokładnie to tak to wszystko będzie wyglądało od 1 września:
ZTM pisze:Trasy linii autobusowych 211 i 304 (trasa podstawowa) zostaną wydłużone:

211 BUKÓW – … – Milenijna – Światowida – Myśliborska – Porajów – Świderska – Myśliborska (powrót: Myśliborska – Światowida – Milenijna) – Kasztanowa – Portowa – Dorodna – Klembowska – Modlińska – ŻERAŃ FSO
304 ZAUŁEK-SZKOŁA – Berensona – Głębocka – Lewandów – Oknicka – Berensona – Kąty Grodziskie – Zdziarska – Ostródzka – Berensona – Skarbka z Gór – Magiczna – Głębocka – JESIENNYCH LIŚCI.

Zostanie uruchomiona nowa linia autobusowa 334, która będzie podstawowo obsługiwała trasę: OLESIN – Kobiałka – Mochtyńska – Oknicka – Berensona – Kąty Grodziskie – Zdziarska – Ostródzka Juranda ze Spychowa – JURANDA ZE SPYCHOWA-SZKOŁA. Dodatkowo autobusy linii 334 będą realizowały kursy wariantowe z podjazdami do szkół.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 28 sie 2014, 17:01

Niech ktoś mi rozrysuje schemat z trasą 334, bo ja to nic nie rozumiem O.o

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 28 sie 2014, 17:23

Pomylili Oknicka z Ostrodzka. To bedzie jakas tragiczna petla, najpierw pojedzie na Zaulek do 112, potem wroci mase kilometrow zeby pojechac 231 na Juranda... ale tak to jest jak nie ma sensownego ukladu drogowego, traci sie wozokm I kupe czasu.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!

ashir

Post autor: ashir » 28 sie 2014, 17:25

Jeszcze ZTM wspomina o jakiś kursach wariantowych na 334. :D

Mario

Post autor: Mario » 28 sie 2014, 17:32

emyl pisze:Niech ktoś mi rozrysuje schemat z trasą 334, bo ja to nic nie rozumiem O.o
Tutaj nie ma co rozumieć. To nowa topografia miasta według ZTM-u, który z jakiegoś powodu widzi niewidzialne dla innych skrzyżowanie ul. Mochtyńskiej i Oknickiej. :D
A naprawdę to aż rzuca się w oczy, że komunikat robiony był na kolanie i dla trasy 334 żywcem przekopiowano spory fragment trasy 304:
ZTM pisze: 304 ZAUŁEK-SZKOŁA – Berensona – Głębocka – Lewandów – Oknicka – Berensona – Kąty Grodziskie – Zdziarska – Ostródzka – Berensona – Skarbka z Gór – Magiczna – Głębocka – JESIENNYCH LIŚCI.

Zostanie uruchomiona nowa linia autobusowa 334, która będzie podstawowo obsługiwała trasę: OLESIN – Kobiałka – Mochtyńska – Oknicka – Berensona – Kąty Grodziskie – Zdziarska – Ostródzka Juranda ze Spychowa – JURANDA ZE SPYCHOWA-SZKOŁA. Dodatkowo autobusy linii 334 będą realizowały kursy wariantowe z podjazdami do szkół.
Co nie zmienia faktu, że nadal nie wiadomo, którędy to-to pojedzie. Mając powyższe na uwadze, aż strach pomyśleć o kursach wariantowych na tej linii... :lol:
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 28 sie 2014, 18:35

Służę mapą :D A tak na serio, to chodzi im o taką trasę: http://i.imgur.com/ZCPSALu.jpg

Obrazek

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 28 sie 2014, 20:09

Aby na pewno? Jakoś nie budzi ta trasa mojego przekonania :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 28 sie 2014, 21:12

Taką podali trasę, nie mam źródeł u Organizatora żeby wiedzieć co i jak... Szczególnie że w opisie trasy "Ostródzka Juranda ze Spychowa" jest bez myślnika pomiędzy, co sugeruje przekopiowanie z trasy 304, więc mógł ktoś przekleić i nie poprawić trasy przez co jest idiotyczna.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 28 sie 2014, 22:33

Hahahhahah! Super schemat!

Czyli zaraz... Bo nie wiem, czy dobrze czaję... To wygląda trochę jak ten długi kurs wariantowy 304 z Olesina, no nie? Może ów będzie zlikwidowany, czy coś, bo znajoma nauczycielka mówiła mi dziś, że tam od poniedziałku dzieci są jakoś inaczej podzielone (zmiana rejonów).

Mario

Post autor: Mario » 28 sie 2014, 22:37

"Ostródzka Juranda"... Tjaaa... Też się przy niej zatrzymałem i pewnej zadumie oddałem, kim ta Juranda Ostródzka była i czym się dla ulicznego upamiętnienia zasłużyła (bo skąd była, to już wiemy...) 8-)
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Awatar użytkownika
winnux8

Post autor: winnux8 » 29 sie 2014, 1:18

Pojawiły się rozkłady. Według rozkładu 334 linia jedzie: p. Olesin-Kobiałka-Mochtyńska-Ostródzka-Juranda-p. Juranda, p. Jesiennych Liści-Głębocka-Magiczna-Skarbka z Gór-Berensona-Ostródzka-Mochtyńska-Kobiałka-p. Olesin, p. Juranda-Głębocka-Skarbka z Gór-Berensona-Ostródzka-Juranda-p. Juranda i p. Juranda-Juranda-Współczesna-Szumiących Traw-p. Jesiennych Liści.

304: p. Jesiennych Liści-Głębocka-Skarbka z Gór-Berensona-Ostródzka-Współczesna-Szumiących Traw-p. Jesiennych Liści, p. Jesiennych Liści-Głębocka-Magiczna-Skarbka z Gór-Berensona-Zaułek-p. Zaułek Szkoła, p. Zaułek-Szkoła-Lewandów-Berensona-Kąty Grodziskie-Zdziarska-Ostródzka-Berensona-Skarbka z Gór-Magiczna-Głębocka-p. Jesiennych Liści, p. Jesiennych Liści-Głębocka-Magiczna-Skarbka z Gór-Berensona-Ostródzka-Zdziarska-Kąty Grodziskie-Berensona-Zaułek-p. Zaułek Szkoła.

Jakaś komunikacyjna masakra. Czuję się jak w PKSie.

211 do Żerania z Nowodworów 22-26 minut, trzy nowe przystanki, cały czas zostają kursy skrócone.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 29 sie 2014, 6:56

osa pisze:Ale o tych nowych osiedlach na zachód od Modlińskiej przyjęło się mówić, że to rejon historycznego Piekiełka.
Przez ćwierć wieku mieszkałem na Nowych Świdrach i teraz dowiaduję się że to Tarchomin Kościelny. Od ćwierć wieku znajomy wojskowy kartograf z Portowej przekonany był że mieszka na Żeraniu... Ktoś tu funduje nam masowe migracje! :)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 sie 2014, 8:27

winnux8 pisze:Jakaś komunikacyjna masakra. Czuję się jak w PKSie.
Obszary wiejskie obsługuje PKS, więc o co ci chodzi? :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 29 sie 2014, 9:35

Może jestem staroświecki, ale nadawanie jednego numeru kursom, które startują spod szkoły na Juranda, jadą trzy przystanki razem i jedne jadą w lewo na Olesin, drugie zaś w prawo na Jesiennych Liści (a równolegle istnieją kursy, które w ogóle pod tę szkołę nie podjeżdżają) jest sporą aberracją. Zupełnie jakby 204 było kursami wariantowymi 527 :/
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

ODPOWIEDZ