Problem pojawił się na ost. półkursie, gdzie łącznie odstałem na przystankach 5 minut
193 ma jeszcze względnie dobry czas, ale aż boję się myśleć, co będzie na innych liniach typu 167, 148, 138, 172, 186...
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Miałem ostatnio to cudo i w stronę Piaseczna rozkład jest cudownyBJ pisze:Przypomnę z nudów o 709.
Rozkład wieczorny to prawdziwa poezja. Przy jeździe dosłownie 35-40 km/h jest się na 0.
A jak jeszcze pustszy półkurs się trafi i NŻ się w większości ominie, to w ogóle nie idzie jechać...
A gdzie, jakie ciasno...desert_eag pisze:Za to w stronę Warszawy robi się ciasno, zwłaszcza jeśli załapie się Jagielską i Kapeli. Ale też do przeżycia bez jazdy na złamanie karku.
Jak większość świateł przy Puławskiej, ale gorsze są te przy Poleczki...desert_eag pisze:A tak BTW. Czy was też denerwują światła przy "Grabów", hehe?
A bo widzisz, ja nie przekraczam na tej trasie 50km/h i dotaczam się do przystankówBJ pisze:A gdzie, jakie ciasno...
Przy wszystkich NŻ +4 przy jeździe 60-70 to chyba nie jest ciasno...
Przy jeździe 40 byłoby pewnie z +2...
Bo patrzysz od strony pasażera. Dla mnie dobra sygnalizacja to taka, na którą da się opracować taki system, aby na niej nie stanąć. Przy "Grabów" w stronę W-wy cykl jest za krótki, przez co dość nieprzewidywalny...BJ pisze:Jak większość świateł przy Puławskiej, ale gorsze są te przy Poleczki...
A co Ty opowiadasz?Za to w stronę Warszawy robi się ciasno, zwłaszcza jeśli załapie się Jagielską i Kapeli. Ale też do przeżycia bez jazdy na złamanie karku.
187 też, ale i 186, gdyż tam wieczorny rozkład nadal jest porażką...Flash8222 pisze:186 może mieć dobry czas przejazdu, ale chyba zrobiłeś błąd i miałeś na myśli 187
Przeanalizujmy...levar pisze: A co Ty opowiadasz?
W stronę Warszawy można bez większego wysiłku dogonić poprzednią brygadę, a nawet ją wyprzedzić, jeśli ta złapie NŻ.
Temat był poruszany, rozkład był zmieniany, dalej jest do dupy a organizator przewozów jedyne co ma w tej kwestii do zaoferowania to pisarza na Beresteckiej albo na Zesłańcach. W drugą stronę nie ma sensu rozciągać rozkładu, nawet jak przyjedzie się -10 to dalej zostaje 18-20 minut postoju.reserved pisze:Ten temat był tu wielokrotnie poruszany. Wydaję mi się, że idea jest dobra, wykonanie jak zwykle. Dobrze by było, gdyby 'żółwi' rozkład był w drugą stronę w kierunku Reduty na tym odcinku, to by kierowcy może jakoś nadrabiali wcześniejsze opóźnienia.
To NŻ to w praktyce jakaś minuta na 5 przystankach, a w szczycie kompletnie bez różnicy.BJ pisze:Tymczasem pozwolę sobie przypomnieć o bardzo fajnych czasach na 709 i 739.
Co za bęcwał wymyślił, że 739 mając prawie wszystkie przystanki NŻ ma taki sam czas przejazdu jak 709 do Jagielskiej o każdej porze?
709 bez problemu odcinek MW - Jagielska mogłoby jechać w DS wieczorem nawet 13, a nie 17 min.
W tym układzie 739 spokojnie w 11 lub 12 max.
Jutro zaczyna się szkoła, będę się nudził, więc może zrobię dokładniejszy rozkład dla tychże linii.