Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Moim zdaniem do dyspozycji na linię 280 są: 2600, 5254, 5304, 5701, 5715, 5741, 5742, 5794 daje to osiem sztuk 6 na linię dwa w rezerwie. Po za tym ciekaw jestem czy 5580 przeszedł w końcu OBT bo jeśli tak to na rezerwie byłyby by trzy. Do tego na paradę mogą dojść 289, 6306, 6330, 6331, 6332, 6405. Ot i tyle. Ciekawe czy wyjedzie też M181M tak jak MZA planowało.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
Beni czy ty wiesz co mówisz. Jak 2600 może jeździć na linii 280, skoro on nie ma kasowników ZTM? 
A co tam za gratis może robić. Dla mnie ta linia powinna być darmowa nagle ZTM liczy na wzrost kasy ze sprzedaży biletów.
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
Nie, nie może i tu o żadne zyski nie chodzi.beni pisze:A co tam za gratis może robić. Dla mnie ta linia powinna być darmowa nagle ZTM liczy na wzrost kasy ze sprzedaży biletów.
Emzetkowo oczywiście by nie wytrzymało, jak by natychmiast nie oblepiło tych biednych ikarusów jakimś reklamowym paskudztwem...
Na szczęście spotkało to tylko 5715 i 5794.bepe pisze:Emzetkowo oczywiście by nie wytrzymało, jak by natychmiast nie oblepiło tych biednych ikarusów jakimś reklamowym paskudztwem...
A ciekawe czemu strona ZTMu (rozkłady jazdy) nie uwzględnia całonocnego kursowania niektórych linii tramwajowych tej nocy? Przykładowo, najbliższy odjazd 9-tki z dowolnego przystanku jest określany przez stronę na za od około 1,5h do około 2h, a nie za chwilę (a tak jest w rzeczywistości). Może nie jest to uwzględnione, gdyż specjalny rozkład jazdy na noc dla tych linii zapewnia wystarczająco dużą częstotliwość kursowania, taką że tram zaraz podjedzie 
Uwzględnia, tylko po północy rozkład automatycznie przestawia się na następny dzień, czyli w tym przypadku pokazuje już rozkład jazdy na 1 stycznia 2014 roku.michj pisze:A ciekawe czemu strona ZTMu (rozkłady jazdy) nie uwzględnia całonocnego kursowania niektórych linii tramwajowych tej nocy? Przykładowo, najbliższy odjazd 9-tki z dowolnego przystanku jest określany przez stronę na za od około 1,5h do około 2h, a nie za chwilę (a tak jest w rzeczywistości). Może nie jest to uwzględnione, gdyż specjalny rozkład jazdy na noc dla tych linii zapewnia wystarczająco dużą częstotliwość kursowania, taką że tram zaraz podjedzie
Linia 9 nie jest okolicznościową linią specjalną 
Polityka złym doradcą w pracy!
Kasowniki to pikuś. Inne kwestie są nie do przeskoczenia w urzędowej mentalności od 6 lat.ashir pisze:Beni czy ty wiesz co mówisz. Jak 2600 może jeździć na linii 280, skoro on nie ma kasowników ZTM?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Tramwaje na Tetce też ich nie mają.ashir pisze:Beni czy ty wiesz co mówisz. Jak 2600 może jeździć na linii 280, skoro on nie ma kasowników ZTM?
Polityka złym doradcą w pracy!
Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
W zabytkowych tramwajach obowiązują trochę inne zasady niż w przeciętnym tramwaju.Domas pisze:Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
Ale konduktorów mają.JotPeCet pisze:Tramwaje na Tetce też ich nie mają.
Taryfowe akurat takie same jak i w innych pojazdach. Jedynie nie można aktywować biletów krótko i długookresowych.MJ pisze:W zabytkowych tramwajach obowiązują trochę inne zasady niż w przeciętnym tramwaju.Domas pisze:Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
Jak ZTM zapłaci za wynajem autobusu, którego klub nie może wynająć?