tak, socjal jednopętlowy...Glonojad pisze:A 740 poza układem?
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Całkiem okDęboszczak pisze:zzeus pisze:Znana jest przybliżona częstotliwość 738? Skąd będą pochodzić brygady na tą linię
705:)
żartowałem
30/40/40
lub wariant B, przemeblowanie 718/738/805->
718 20/30/40
738 20/30/40
805 10/- /-
[ Dodano: |20 Lip 2009|, 2009 23:01 ]
A jest kasa z Marek?Crusier pisze:Dało by radę?
[ Dodano: |20 Lip 2009|, 2009 23:02 ]
740 to PKS...Colony pisze:Chyba nawet lepiej. Niech jeździ wtedy kiedy go potrzebuje Nadma. Najwyżej można zadbać o to, żeby nie pojawiał się jednocześnie z innym wozem na przystanku. Bądź co bądź to dubel na długiej prostej linii.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Chociaż właściwie jeżeli pojawi się 738 i będzie tak, że autobusy (piszę tu o rozkładzie świątecznym) będą się pojawiać co 15 a nie 30 minut (za przystankiem Szkolna dalej w stronę Wawy) to 190 z podjazdami jest niepotrzebne. Bo mam nadzieję, że nie będzie tak, że 738 będzie jeździło tuż po 718 lub odwrotnie.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No wydaje mi się, że wariant B nieprzypadkowo ma wszystko jak puzzle poukładane...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Ikarus 5780
Idiotyczny pomysł, przy Szkolnej i Szpitalnej w 100% wystarcza to co jest (o Wiejskiej nie wspominam, bo tam w ogóle na dzień pewnie z 20 osób wsiada) i 190 uzbiera dużo więcej pasażerów przy M1 niż jak Ci pasażerowie będą musieli te 300 metrów taszczyć zakupy do przystanku Wolności, a przecież 390 w weekendy nie jeździ. Po drugie pomysł marny, bo trzeba by było zrobić 190 linią podmiejską na 3 przystanki. Krótko mówiąc cały pomysł bez sensu i nieprzemyślany zupełnie jak tramwaj z Pustelnika do Wiejskiej.Crusier pisze:Co sądzicie o takim pomyśle:Dało by radę?Kod: Zaznacz cały
Gdyby 718 i 732 nie jeździły parami to można by pomyśleć o podciągnięciu 190 do przystanku Szkolna (zawracało by na tamtejszych światłach i wracało do M1) gdzie są już 4 a nie 3 autobusy.
Nie chodzi mi obsłużenie tych przystanków tylko o to żeby dojechać do miejsca z większą ilością autobusów (czyli teoretycznie - krótszy czas oczekiwania na autobus). Ale 718 i 732 jeżdżą jeden po drugim, a niedługo będzie 738 więc faktycznie nie jest to potrzebne, co już zresztą napisałem w moim poprzednim poście. Tak, do Wiejskiej to tramwaj faktycznie niespecjalnie 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z tym tramwajem to bym nie mówił hop, co prawda wg rozkładu 718 jeszcze wygrywa z wąskotorówką z roku 1966, ale to wg rozkładu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Ikarus 5780
Jeśli chodzi o tą większą ilość brygad to nie ma sensu sztuka dla sztuki, żeby krócej czekać jak nowych pasażerów, którzy mają zapełnić te autobusy nie urodzisz. Druga sprawa to 718 nie ma być skoordynowane z 732 tylko z 805. 732 zaraz skręca, a 805 i 718 jadą ze sobą cała trasę. I tak samo musi być zmiana rozkładu jak pojawi się 738, bo też będą się pokrywały przez większość trasy.Crusier pisze:Nie chodzi mi obsłużenie tych przystanków tylko o to żeby dojechać do miejsca z większą ilością autobusów (czyli teoretycznie - krótszy czas oczekiwania na autobus). Ale 718 i 732 jeżdżą jeden po drugim, a niedługo będzie 738 więc faktycznie nie jest to potrzebne, co już zresztą napisałem w moim poprzednim poście. Tak, do Wiejskiej to tramwaj faktycznie niespecjalnie
-
Dęboszczak
Tzn co konkretnie wyciąć - 734 jako linię czy jakieś kursy z linii nieporęckichJeżeli się nie dogada będzie co przed wakacjami, ba nawet być może coś trzeba będzie w najgorszym przypadku wyciąć.
[ Dodano: |22 Lip 2009|, 2009 20:35 ]
Czyli z tego co mówisz wynika że się nie dogadał
N64 DW.Centralny...-Płochocińska-Jana Kazimierza- PKP Nieporęt/Białobrzegi
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
526 BRÓDNO PODGRODZIE - SZCZĘŚLIWICE
Tak dla budowy parkingów Park & Ride
Temat "o chłodzeniu i niechłodzeniu" zamknięty, temat "pochwały i nagany" tyż zamknięty - spróbuję więc tutaj, choć może też zamkną za chwilę lub w najgorszym wypadku wyląduję w koszu czy gdzieś tam...
Mam wrażenie, że klimatyzacja w grodziowych scaniach (na przykładzie 740/A589, z której korzystam) to FIKCJA. Wysłałem już kilkanaście monitów do ZTM, ale to i tak nic nie daje, choć odpisują, że forwardują to do pksu. Kierowcy owszem - na żądanie pasażera klimę włączą, ale co się naburczą przy tym i foch nastroją... A kolejnego dnia znowu klima nie działa i pootwierane okna. Zauważyłem też, że Scanie mają chyba regulację klimy, bo czasem - choć działa - chłodzi tylko delikatnie, a czasem intensywnie. O co więc biega? Przez używanie klimatyzacji tracą jakieś premie za przekroczenie zużycia paliwa? Mają alergię na klimowe zarazki?
Mam wrażenie, że klimatyzacja w grodziowych scaniach (na przykładzie 740/A589, z której korzystam) to FIKCJA. Wysłałem już kilkanaście monitów do ZTM, ale to i tak nic nie daje, choć odpisują, że forwardują to do pksu. Kierowcy owszem - na żądanie pasażera klimę włączą, ale co się naburczą przy tym i foch nastroją... A kolejnego dnia znowu klima nie działa i pootwierane okna. Zauważyłem też, że Scanie mają chyba regulację klimy, bo czasem - choć działa - chłodzi tylko delikatnie, a czasem intensywnie. O co więc biega? Przez używanie klimatyzacji tracą jakieś premie za przekroczenie zużycia paliwa? Mają alergię na klimowe zarazki?