304 już od dawna nie docierało na Olesin.emyl pisze:Hahahhahah! Super schemat!
Czyli zaraz... Bo nie wiem, czy dobrze czaję... To wygląda trochę jak ten długi kurs wariantowy 304 z Olesina, no nie? Może ów będzie zlikwidowany, czy coś, bo znajoma nauczycielka mówiła mi dziś, że tam od poniedziałku dzieci są jakoś inaczej podzielone (zmiana rejonów).
Komunikacja miejska na zielonej Białołęce
Moderator: Wiliam
To chyba nie widzialem jeszcze tak gesto zabudowanej wsi 
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
To 334 to nawet nie jest takie skomplikowane, do południa jeździ na trasie: Jesiennych Liści - Olesin - Juranda ze Spychowa-Szkoła - Jesiennych Liści, a od południa tylko na trasie: Juranda ze Spychowa-Szkoła - Olesin. Natomiast co do 304 to trasa podstawowa jest mniej zawiła, bo jeździ tylko między Zaułkiem-Szkoła, a Jesiennych Liści, ale jak wraca to są 3 warianty trasy: albo jedzie najprostszą drogą tylko przez Os. Derby do Zaułka-Szkoły, albo dodatkowo jedzie przez Ostródzką, Zdziarską i Kąty Grodziskie, albo w godzinach 12-17 wykona kursy jednokierunkowe na trasie: Jesiennych Liści - Jesiennych Liści m.in. przez ulicę Szumiących Traw, dotychczas nieużywanej liniowo na stałe (do południa tą ulicą pojedzie nowa linia 334). 
Ja bym dziecka do takiego autobusu nie wysłał, skoro sam bym się w wariantach pogubił, co dopiero ono. 
To tylko tobie współczuć.reserved pisze:Ja bym dziecka do takiego autobusu nie wysłał, skoro sam bym się w wariantach pogubił, co dopiero ono.
Gubieniu się w tych wariantach, zwłaszcza jak dzieci chodzą do jednej szkoły i mieszkają raczej w jednym miejscu, tylko z godzinami zajęć bywa różnie. Autobus też na tyle często nie jeździ, żeby podjechał jakiś w inną stronę. Inne warianty tras raczej ich nie będą interesowały. 
Nie każdy jest ashirem, który zna wszystkie brygady, warianty, wozy i wszystko inne.
A dziecko to dziecko, może wsiąść w zły autobus, mimo, że ta sama linia, a tu zonk... i wywiezione na łąki w drugą stronę. Na wsi sobie jakoś radzą z PKSami, więc i tu sobie poradzą, ale ja przyzwyczajony do miejskich linii co parę minut... chyba musiałbym długo się przyzwyczajać. 
No jeśli ktoś jest reservedem to rzeczywiście może tak się stać. Raczej przez częstotliwość to łatwo tak nie jest wsiąść w zły autobus. Zwłaszcza już po paru dniach korzystania z tej samej linii i kursów...
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Co do zasady się zgadzam, tyle że tutaj nie chodzi o przebieg trasy, a (chyba?) o przypisanie numeru linii do konkretnej placówki. 304 do Zaułka, a 334 do Juranda. Natomiast kurs z Jesiennych Liści na Olesin to niby taki podsył, czy cuś. Cholera wie... dobrze, że tam nie mieszkam i że podstawówkę już skończyłem.fik pisze:Może jestem staroświecki, ale nadawanie jednego numeru kursom, które startują spod szkoły na Juranda, jadą trzy przystanki razem i jedne jadą w lewo na Olesin, drugie zaś w prawo na Jesiennych Liści (a równolegle istnieją kursy, które w ogóle pod tę szkołę nie podjeżdżają) jest sporą aberracją. Zupełnie jakby 204 było kursami wariantowymi 527
Chciałbyś takie "wsie" w Warszawie?winnux8 pisze:To chyba nie widzialem jeszcze tak gesto zabudowanej wsi
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Co to, Derby?
- Matrix2441
Przypomina raczej okolice Chudoby, Wyszkowskiej, Zdziarskiej.

Derby. Jakoś 10 lat temu. Kurde, nie poznajecie tych pierwszych bloków? 
Dzięki Bogu nie musiałem się tam zapuszczać.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!