Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Koleją na warszawskie lotnisko
Moderator: JacekM
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Stosowne uzasadnienie już otrzymałeś. Jeżeli nie dostrzegasz nic niewłaściwego (czy może raczej: głupawego) w swoim zachowaniu, to już nie jest mój problem. I nie będziemy dłużej na ten temat dyskutować.
Aha... Napisałem, że przekonałem się do SKM, Ty mi napisałeś prywatnie, że nie śmieszy Cię ten dowcip i dlatego dałeś mi ostrzeżenie. Co jest głupawego w tym, że przekonałem się do SKM? Ja nie rozumiem, nie ogarniam... A zdania nie zmienię, uważam dalej, że coraz lepiej SKM-ka funkcjonuje do tego stopnia, że może i na lotnisko też bym ją polecał ludziom. I tak jak wspomniałem, warunki są luksusowe, czego chcieć więcej.
Tylko nie byłem jeszcze na samym Lotnisku, nie wiem czy tam już poprawili dojście na peron? Kiedyś były na to narzekania.
Ależ teraz nagrabiłem, pewnie Emyl da mi milion ostrzeżeń za tak długi "nieśmieszny dowcip".
Ależ teraz nagrabiłem, pewnie Emyl da mi milion ostrzeżeń za tak długi "nieśmieszny dowcip".
- fik
- Naczelne Chamidło
9,5 roku, 11809 postów i jeden nick później: reserved nadal nie rozumie, na czym polega dyskusja za pomocą merytorycznych argumentów i czemu nikogo nie obchodzi, że jest (nie)przekonany do konkretnego środka transportu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To powiedz mi na czym polega dyskusja za pomocą merytorycznych argumentów?* Na tworzeniu bezsensownych ironii? Bo głównie tym się wykazujesz. I nawet nie chcesz niczego tłumaczyć. Napiszesz byle co i uważasz się za nie wiadomo kogo. A ja staram się być pokorny, kiedyś upierałem się przy swoim wyrażając swoją niechęć do pociągu (jak wiele osób na tym forum), teraz przyznaję uczciwie rację, że jednak z pociągami nie jest tak źle, że jest tam wygoda, luksus - a to wg mnie jest meritum, czyli dość ważny argument za tym, żeby wozić turystów (no i szybkość też, wiadomo).
PS
I nie wiem, czemu miałby służyć Twój post, bo na pewno nie merytorycznej dyskusji. Ja rozumiem, że może Cię to co piszę kompletnie nie obchodzić, ale nie bądź dziecko, po prostu nie czytaj.
* - pytanie retoryczne, bo i tak podejrzewam, że nie odpowiesz, masz za dużo pychy w sobie, żeby odpowiedzieć
PS
I nie wiem, czemu miałby służyć Twój post, bo na pewno nie merytorycznej dyskusji. Ja rozumiem, że może Cię to co piszę kompletnie nie obchodzić, ale nie bądź dziecko, po prostu nie czytaj.
* - pytanie retoryczne, bo i tak podejrzewam, że nie odpowiesz, masz za dużo pychy w sobie, żeby odpowiedzieć
Wygodniejsze dojście na stację udostępnią za jakieś 2-3 miesiące, kiedy otwarta zostanie nowa część terminala.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Kolejne ostrzeżenie za zignorowanie poprzedniej czerwonej wiadomości i jeszcze jedno za atak na fika, którego post, wbrew pozorom, był bardzo merytoryczny. Do zobaczenia za dwa tygodnie.reserved pisze:To powiedz mi na czym polega dyskusja za pomocą merytorycznych argumentów?* Na tworzeniu bezsensownych ironii? Bo głównie tym się wykazujesz. I nawet nie chcesz niczego tłumaczyć. Napiszesz byle co i uważasz się za nie wiadomo kogo.
Jezu, zostaw tego reserveda. Nie dość, że się sam kreuje na małą ciapę, to jeszcze go ciągle ktoś gnębi.Emyl pisze:Ale super, wypróbuję wydawanie warnów na nowym skrypcie.reserved pisze:Uwaga, muszę się wam do czegoś przyznać. Od pewnego czasu jestem fanem SKM-ek. Jest to na tyle sensacyjna wiadomość w moim przypadku, że postanowiłem aż odświeżyć temat.
Akurat to, że po latach się dał przekonać jest bardzo ważne - bo może jest więcej takich osób w mieście!
ŁK
Popieram stanowisko Łukasza. Dodatkowo, jakoś się dziwnie czuję, gdy dwaj użytkownicy popełniają w zasadzie te same wykroczenia (post poza tematem + atak osobisty), po czym jeden z nich dostaje 3 warny i bana, a drugi... bez konsekwencji. Choć rozumiem, że czytając mało merytoryczne posty, czasem aż palce świerzbią...
Mnie osobiście zniechęcają do wycieczek w kierunku Lotniska Chopina dość długie czasy przejazdu, plus natomiast jest taki, że z S3 i RL (z S2 już mniej) doskonale widać bazę KM na Ochocie i SKM na Szczęśliwicach, która ma całkiem przyjemną dla oka architekturę.
Mnie osobiście zniechęcają do wycieczek w kierunku Lotniska Chopina dość długie czasy przejazdu, plus natomiast jest taki, że z S3 i RL (z S2 już mniej) doskonale widać bazę KM na Ochocie i SKM na Szczęśliwicach, która ma całkiem przyjemną dla oka architekturę.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Gdyby fik nie napisał tego, co napisał, to ja bym to zrobił. Zapewniam. Zachowanie reserveda to ignorancja i recydywa. Świadoma czy nie - taka postawa zasługuje na upomnienie. Ponieważ upomnienia w jego przypadku nie skutkują - dostał urlop. Czy możemy wspólnie zakończyć tę kwestię, czy mam ją zakończyć w pojedynkę poprzez zamknięcie tematu?
Wróciłem.
Czas przejazdu czasem przejazdu (chociaż nie jest aż tak źle), ale komfort jest zdecydowanie lepszy niż w 175. Jak na razie mi się jeszcze nie przytrafiło żadne opóźnienie, więc jeszcze nie narzekam. Zauważyłem natomiast spore wymiany pasażerów na Służewcu, i to nie tylko w porach korpo. Weekend nie weekend często się ktoś na tej stacji pałęta. Co ciekawe, wcale nie wysiadają tam wszyscy pasażerowie, spora grupka z reguły odjeżdża na lotnisko.Jacek Z. pisze: Mnie osobiście zniechęcają do wycieczek w kierunku Lotniska Chopina dość długie czasy przejazdu
Podobno kiedyś 175 była też ulubioną linią działania kieszonkowców, polujących zwłaszcza na obcokrajowców - nie znających języka, z dużym bagażem do pilnowania i dolarami.reserved pisze:Czas przejazdu czasem przejazdu (chociaż nie jest aż tak źle), ale komfort jest zdecydowanie lepszy niż w 175.
Nic dziwnego. W sumie pod tym względem SKM wypada zdecydowanie bezpieczniej.