ZTM pisze:Mecz piłki nożnej na stadionie Legii – uruchomienie linii 901
dn. 29.03.2014 (sobota) od godz. 13:30 do godz. 19:00
Po zakończeniu meczu (ok. godz. 17:15) uruchomione zostaną autobusy rozwozowe linii 901:
901
w kierunku pętli DW. CENTRALNY na przystanku TORWAR 02, dalej trasą: al. Armii Ludowej – rondo Jazdy Polskiej – Waryńskiego – pl. Konstytucji – Marszałkowska – rondo Dmowskiego – Aleje Jerozolimskie – DW. CENTRALNY (przystanek 02),
w kierunku pętli WIATRACZNA na przystanku ROZBRAT 01, dalej trasą: al. Armii Ludowej – Most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – WIATRACZNA (przystanek 10).
W autobusach linii 901 obowiązuje pełna taryfa biletowa ZTM, tj. honorowane będą wszystkie rodzaje biletów.
Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
ZTM pisze:Uruchomienie linii tramwajowej „W” w dniu 21.04.2014
dn. 21.04.2014 (poniedziałek)
W dniu 21.04.2014 r. (Poniedziałek Wielkanocny) uruchomiona zostaje linia tramwajowa „W” obsługiwana taborem zabytkowym kursująca na trasie:
W
PL. NARUTOWICZA - Filtrowa - Krzywickiego - Nowowiejska - pl. Politechniki - Nowowiejska - pl. Zbawiciela - Marszałkowska - pl. Konstytucji - Marszałkowska - pl. Bankowy - Andersa - Mickiewicza - pl. Inwalidów - Mickiewicza - pl. Wilsona - Mickiewicza - MARYMONT-POTOK
Kursowanie linii „W” odbywa się na podstawie specjalnego rozkładu jazdy.
Opłata za przejazd według obowiązującej taryfy ZTM. W wagonach kursujących na linii „W” honorowane będą wszystkie rodzaje biletów ZTM. Bilety będą kasowane przez konduktorów – członków Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej działających na rzecz Tramwajów Warszawskich. Na biletach jednorazowych przesiadkowych oraz czasowych konduktorzy umieszczać będą pieczątkę wraz z adnotacją o dacie i godzinie rozpoczęcia przejazdu. Przejazd na podstawie ważnego biletu okresowego (krótko- lub długookresowego) możliwy będzie po wcześniejszym jego skasowaniu (aktywowaniu karty) w innym pojeździe komunikacji miejskiej lub w bramce metra.
Coś klasycznego:
I coś bardziej ciekawszego za sprawą Dnia Ziemi. Jak co roku będzie okolicznościowa linia tramwajowa, tym razem na ciekawszej trasie niż w ubiegłych latach:ZTM pisze:Organizacja meczu piłki nożnej na stadionie Legii w dniu 26.04. br.
dn. 26.04.2014 (sobota) od godz. 18:30
Po zakończeniu meczu (ok. godz. 22:15) uruchomiona zostanie linia 901, kursująca na trasie:
w kierunku pętli DW. CENTRALNY od przystanku TORWAR 02, dalej trasą: al. Armii Ludowej – rondo Jazdy Polskiej – Waryńskiego – pl. Konstytucji – Marszałkowska – rondo Dmowskiego – Aleje Jerozolimskie – DW. CENTRALNY (przystanek 02),
w kierunku pętli WIATRACZNA od przystanku ROZBRAT 01, dalej trasą: al. Armii Ludowej – Most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – WIATRACZNA (przystanek 10).
Ja myślę, że jednak chodzi o tramwaj typu 102N, czyli o kanciaka.Kurier Kolejowy pisze:Linia dojazdowa
W Dzień Ziemi spółka uruchomi specjalną linię dowozową kursującą trasą: Marymont-Potok – Andersa – Marszałkowska – Pl. Zbawiciela – Nowowiejska – Rakowiecka – Pętla Kielecka.
Pierwszy tramwaj wyruszy o godzinie 10:36 z przystanku Marymont-Potok, natomiast ostatni o godzinie 16:36 (z tego samego przystanku).
Pasażerów będzie woził specjalny Ekotramwaj (dwa wagony typu 105N) – jedyny taki zielony tramwaj, którego podłoga będzie stanowiła imitację runa leśnego, a sufit wypełnią korony drzew.
Pokonanie całej trasy zajmie ok. 35 minut. Podczas kursów wewnątrz tramwaju będzie można spotkać ekoanimatorów oraz konduktorów z Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej. Przejazd tramwajem będzie bezpłatny, a każdy z pasażerów otrzyma pamiątkowy bilet.
Na pewno znajdą dwa kanciaki...
Ja myślę, że chodziło im o dwuczłonowy tramwaj (czyli o kanciaka), a nie o 2 wagony 105Na (jak już) w kolorze zielonym. Zresztą kanciak już jeździł jako Ekotramwaj. 
A ja myślę, że chodziło im o dwa wagony 105N.
Mamy w Warszawie jeszcze jakieś tramwaje typu 105N?
Ashir, weź ty się już do cna nie pogrążaj ! Mało ci cyrku który odstawiłeś w "Zagubionych owieczkach" ?!
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Ja żadnego cyrku nie odstawiam. Poza tym nie wiem co jedno z drugim ma wspólnego...mobil one pisze:Ashir, weź ty się już do cna nie pogrążaj ! Mało ci cyrku który odstawiłeś w "Zagubionych owieczkach" ?!
I co? 2008 i 2009 jeździ. Jak zwykle próbujesz być mądrzejszy od wszystkich
Wiem, wiem, czyli 105Ni. Ciekawe czy rzeczywiście w środku z imitacją runa leśnego i z koronami drzew, bo z zewnątrz nie dojrzałem. Nie musisz się tak oburzać, ci wszyscy to nawet nie byli łaskawi zamieścić informacji na forum, a szkoda, bo takie inicjatywy są bardzo ciekawe.Domas pisze:I co? 2008 i 2009 jeździ. Jak zwykle próbujesz być mądrzejszy od wszystkich
W dniach 13-15 czerwca 2014 roku będzie ponownie kursowała linia 77 na trasie: Pl. Narutowicza - Grójecka - Al. Jerozolimskie - Most Poniatowskiego - Al. Waszyngtona - Wiatraczna z ładnym taktem co 7,5 minuty w godzinach wieczornych.