Mandala na E.Plater lub żarcie w Chmielarni na Twardej? Ale dobra indyjszczyzna nie jest tania...Bastian pisze:Dobra hinduska knajpa - Żeromskiego róg Reymonta. Korzystałem dwukrotnie, polecam.
Prócz tego Francuska. A ostatnio też gdzieś widziałem, może sobie przypomnę...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Żarcie na mieście
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
Namaste India na Nowogrodzkiej. Jadłem tam sto lat temu, mogło się zepsuć - ale było naprawdę dobre. I tak autentyczne, że aż nikt z obsługi nie mówił po polsku 
noidea
Wilanów, we wtorek wieczorem.Paweł_K pisze:BJ, w którym maku widziałeś BT? Bo ja wczoraj byłem w dwóch i nigdzie nie słyszeli, że ma być ?
Co prawda od tamtej pory w żadnym Maku nie byłem, ale dzisiaj będąc w Toruniu przez szybę z dala nie widziałem, aby tam był BT.
Znacie jakąś fajną cukiernię, kawiarnię czy coś w tym rodzaju (taką np. z dobrymi ciastami, sernikami i przyjemnym klimatem) w okolicach Wilanowa lub Powsina (albo nawet w samym Parku Kultury w Powsinie jeśli jest np. w listopadzie czy grudniu otwarta)? Ceny są dla mnie ważne ale nie najważniejsze.
Opisywany tu bar wietnamski HAMI zmienił lokalizację. Był przy Żeromskiego 3A (taka dość obskurna buda przy skrzyżowaniu Żeromskiego z Kasprowicza) a od dziś jest 200 m dalej - przy Kasprowicza 16. Załoga i menu - bez zmian. Dziś do każdego zamówienia cukierek gratis 
Wedel przy Kostki-Potockiego, Cukiernia przypałacowa, w Powsinie to już chyba nic czynnego nie ma.reserved pisze:Znacie jakąś fajną cukiernię, kawiarnię czy coś w tym rodzaju (taką np. z dobrymi ciastami, sernikami i przyjemnym klimatem) w okolicach Wilanowa lub Powsina (albo nawet w samym Parku Kultury w Powsinie jeśli jest np. w listopadzie czy grudniu otwarta)?
Przynajmniej nadal blisko wyjścia z metra. A chociaż większy lokal (miejsce na jakiś ogródek)? Stara buda miała dla mnie zawsze fajny klimat ("proszę numerek..."Martens pisze:Opisywany tu bar wietnamski HAMI zmienił lokalizację. Był przy Żeromskiego 3A (taka dość obskurna buda przy skrzyżowaniu Żeromskiego z Kasprowicza) a od dziś jest 200 m dalej - przy Kasprowicza 16. Załoga i menu - bez zmian. Dziś do każdego zamówienia cukierek gratis
Meble są te same czyli te które były w starym lokalu jak i na zewnątrz, są teraz w środku nowego
Trochę surowo wnętrze wygląda, ale jedzenie wciąż jest super 
Odnoszę wrażenie, że jest czyściej (lokal odnowiony) a w środku jest na pewno więcej miejsca. Natomiast miejsca na ogródek to ja tam nie widzę (wąski chodnik i zatoczka parkingowa). Może będzie gdzieś z boku budynku?
Cieszy mnie to niesamowicie, bo na Podczaszyńskiego mam serwis motocyklowy i jak czekam to będę miał bliżej na jedzenieradeom pisze:Przynajmniej nadal blisko wyjścia z metra. A chociaż większy lokal (miejsce na jakiś ogródek)? Stara buda miała dla mnie zawsze fajny klimat ("proszę numerek..."Martens pisze:Opisywany tu bar wietnamski HAMI zmienił lokalizację. Był przy Żeromskiego 3A (taka dość obskurna buda przy skrzyżowaniu Żeromskiego z Kasprowicza) a od dziś jest 200 m dalej - przy Kasprowicza 16. Załoga i menu - bez zmian. Dziś do każdego zamówienia cukierek gratis), przez 3 lata liceum zaglądało się tam sporo razy.
„Zachęcamy do zapoznania się z nowościami oraz z nowym nazewnictwem potraw. Informujemy, że zamiast słowa baranina pojawiło się słowo wołowina. Mięso jest to samo, co było, jednakże według dostosowania do norm i wymogów UE musi zostać podana w nazwie przeważająca ilość danego mięsa.”
Smacznego.
Smacznego.
MichalJ, gdzie taka perełka? A wymóg słuszny, lepiej wiedzieć, co się kupuje.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Jak już to Amritbepe pisze:Armit: http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... nina_.html