Tak sobie patrząc na proponowany układ komunikacyjny Wawra pomyślałem nad przyszłością.
No oki wszystko będzie fajnie , tylko jak później dopasować do tego nowe ciągi, które są planowane w przyszłości.
Panny Wodnej :

planuje się wydłużenie ulicy do Traktu Lubelskiego , następnie poprzez Skalnicową do Wału Miedzeszyńskiego, wraz z komunikacją miejską na tym ciągu.
Według mnie nie ma sensu nic mieszać przy układzie , tylko dodać nową linie w relacji Zbójna Góra - Panny Wodnej - Skalnicową - Wał - Gocław na minibusach.
Dojazd do kolei do 521[113], do 146, 147, 130? , oraz do linii Gocławskich.
Przewodowa:

tutaj przekierowałbym linie 142 + nowa pętla [ okolice Falenicy, może rejony bazaru i PKP Falenica].
Borków - Juhasów

linia 305 jako 2xx z Międzylesia na Marysin[ Strusia].
Tak wyglądający układ komunikacyjny pozwoli na stworzenie głównych ciągów S- N Wał Miedzeszyński[146] i Patriotów [ 521, 113, kolej], oraz W- Z Żegańska - - Zwoleńska - Bronowska [ 130, 147] . Tutaj kursowałyby linie główne do centrum, Mokotów, Pragę. Na pozostałych ciągach jeździł by linie dojazdowe + na Grochów[ Trakt Lubelski i Lucerny/Kadetów].
Kwestie dalszych planów inwestycyjnych można pozostawić tylko w sferze marzeń, chodzi mi o Trasę na Zaporze i Nowo- Zabielską i Nowo- Bora - Komorowskiego, więc na razie nad nie ma co się zastanawiać.