Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 20 paź 2008, 16:20

Krzysiek_S pisze:
przewoz pisze:Mhm... tylko jeszcze trasy przejrzeć.
123 do Wiatraka, 115 przez Wawer wschodni i Wawer zachodni, Gocław do Wschodniego, a 137 z Woli Grzybowskiej , przez Marysin, Grochów.
W ten sposób prawie każdy z tej części Warszawy ma połączenie ze Wschodnim, oprócz Rembertowa i Starej MIłosnej.
I w ten sposób ludziom jadącym do ZUS- u Stoenu i do Szpitala na Szaserów psujemy dobry dojazd. Mówię oczywiście o tej częsci Gocławia i Saskiej Kepy gdzie te nowe 115 nie będzie jeździło. Bo 311 to jeden wielki niewypał.
A Rembertów na upartego ma SKM do Wschodniego. Miłosna zresztą tez.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 20 paź 2008, 19:55

Tak sobie patrząc na proponowany układ komunikacyjny Wawra pomyślałem nad przyszłością.
No oki wszystko będzie fajnie , tylko jak później dopasować do tego nowe ciągi, które są planowane w przyszłości.
Panny Wodnej :
:arrow: planuje się wydłużenie ulicy do Traktu Lubelskiego , następnie poprzez Skalnicową do Wału Miedzeszyńskiego, wraz z komunikacją miejską na tym ciągu.
Według mnie nie ma sensu nic mieszać przy układzie , tylko dodać nową linie w relacji Zbójna Góra - Panny Wodnej - Skalnicową - Wał - Gocław na minibusach.
Dojazd do kolei do 521[113], do 146, 147, 130? , oraz do linii Gocławskich.
Przewodowa:
:arrow: tutaj przekierowałbym linie 142 + nowa pętla [ okolice Falenicy, może rejony bazaru i PKP Falenica].
Borków - Juhasów
:arrow: linia 305 jako 2xx z Międzylesia na Marysin[ Strusia].
Tak wyglądający układ komunikacyjny pozwoli na stworzenie głównych ciągów S- N Wał Miedzeszyński[146] i Patriotów [ 521, 113, kolej], oraz W- Z Żegańska - - Zwoleńska - Bronowska [ 130, 147] . Tutaj kursowałyby linie główne do centrum, Mokotów, Pragę. Na pozostałych ciągach jeździł by linie dojazdowe + na Grochów[ Trakt Lubelski i Lucerny/Kadetów].
Kwestie dalszych planów inwestycyjnych można pozostawić tylko w sferze marzeń, chodzi mi o Trasę na Zaporze i Nowo- Zabielską i Nowo- Bora - Komorowskiego, więc na razie nad nie ma co się zastanawiać.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 22 paź 2008, 11:25

Krzysiek_S pisze:
OK, dzięki. W przeciwnym wypadku nie wróżę projektowi powodzenia...
A to czemu w tym przypadku, dzielnica jakoś specjalnie nie zabiega o zostawienie takiego połączenia, .
Taaaaak? ;) Zatem będzie, bo taka sytuacja jest niedopuszczalna.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 22 paź 2008, 11:34

emdegger pisze:
Krzysiek_S pisze: A to czemu w tym przypadku, dzielnica jakoś specjalnie nie zabiega o zostawienie takiego połączenia, .
Myliłem się Marysin jednak protestuje , chociaż nie wiem czy akurat w tej sprawie. ](*,)

Andrzej

Post autor: Andrzej » 22 paź 2008, 16:00

Krzysiek_S pisze:
emdegger pisze:Taaaaak? ;) Zatem będzie, bo taka sytuacja jest niedopuszczalna.
Myliłem się Marysin jednak protestuje , chociaż nie wiem czy akurat w tej sprawie. ](*,)
Przeciw czemu może jeszcze protestować Marysin!? Ewentualne przywrócone 137 będzie w szczycie i tak za często. Zwłaszcza, że szykuje się im 522, które właśnie w szczycie da Marysinowi średnio te 2 kursy więcej na godzinę.

[ Dodano: Sro 22 Paź, 2008 16:07 ]
emdegger pisze:
Krzysiek_S pisze: A to czemu w tym przypadku, dzielnica jakoś specjalnie nie zabiega o zostawienie takiego połączenia, .
Nie muszą stracić tego połączenia, ale nie jest to sytuacja niedopuszczalna. Nie każde zapłowieckie osiedle ma połączenie z Dworcem Wschodnim. Inni potrafią się przesiąść na Pl. Szembeka w 123, więc Marysin, który w DP i tak ma dużo, też by potrafił.
Ale nie mówię tym samym, że warto odcinać Marysin od DWW.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 paź 2008, 16:22

Akurat tu by pasowało, by do DWW jechały dwie linie: 137 przez Dwernickiego (za 115) i 115 przez Chrzanowskiego (za 123). A 123 do Wiatraka - dojazd do DWW ma z drugiej strony ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 23 paź 2008, 15:07

w temacie KM w Wilanowie
Bastian pisze:
ziomal pisze:A może by pan urzędnik szanowny pomyślał o wpsaniałej linii 107, którą by warto rozbić na części pierwsze? :>
Heh, o tym, to ja już od kilku lat myślę...
Bastian pisze:...Istotna jest niewątpliwie relacja Muranów - centrum - Powiśle - Sielce - i tu byłby materiał na całkiem przyzwoitą linię (czytaj: solówki co kwadrans)...
dlatego pozwolę sobie na pomysł, który aż się prosi aby 130 zostawić w spokoju a 119 wydłużyć (w ogólnym zarysie) o wspomniany przez Bastiana a wytłuszczony przeze mnie odcinek.
.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 23 paź 2008, 16:13

Ów odcinek ma teraz 107 co 20/30. Na czym by miała polegać poprawa przy zamianie na 119 co 20/30? :>

Nie mówiąc już o tym, że linia z Siekiery na Powiśle to taka trochę donikąd...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 paź 2008, 16:15

Bastian pisze:Nie mówiąc już o tym, że linia z Siekiery na Powiśle to taka trochę donikąd...
Jak powstanie Czerniakowska-bis (a się rozmarzyłem :D ), to taka linia z Wawra taka zupełnie bez sensu by może i nie była.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 23 paź 2008, 16:31

Krzysiek_S pisze:Nikt mi nie odpowiedział ;-) Czy 142 planowo jeździ już do Aleksandrowa trasą Bysławska - Patriotów - Walcownicza? Bo tak dzisiaj pojechał Grodzio. Jeśli tak to warto uruchomić przystanek PKP Falenica 02 dla 142 w kierunku Aleksandrowa. A i kobieta mówiła do drugiej "o popatrz znak zakazu wjazdu w Derkaczy" od strony Bysławskiej.
Zakazu wjazdu nie ma, za to niedługo (12.11.br.) powstanie przystanek PKP FALENICA na Młodej dla 142 i N75 kier. Wał Miedzeszyński.

Na Patriotów za Bysławską a przed przejazdem jest (jeszcze) zakaz skrętu w lewo.
Polityka złym doradcą w pracy!

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 paź 2008, 21:57

Tak trochę poza tematem projektu, 142 nie będzie ruszane, w takim razie czy nie można dodać dwóch dodatkowych porannych kursów o 4:45 i 5:45 z Aleksandrowa. N72 zjeżdża z Aleksandrowa więc mogłoby zjeżdżać po trasie linii 142, zawsze zbierze trochę pasażerów, u tej porze są duże przerwy między poszczególnymi kursami linii 142/702.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 paź 2008, 22:52

Krzysiek_S pisze:142 nie będzie ruszane
Zdaje się jest przewidziane na 20/30/30 :>

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 24 paź 2008, 22:56

Bastian pisze:
Krzysiek_S pisze:142 nie będzie ruszane
Zdaje się jest przewidziane na 20/30/30 :>
Hmm , a to nie wiedziałem. :-k
To jak to zgracie z 702 :-k

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 paź 2008, 23:04

O ile wręcz nie 20/20/30 :-k 115, 130, 142, 146 i 147 miałyby bodajże wszystkie mieć taką właśnie częstotliwość. A w przyszłości może by się udało 15/20/20, ale to już by wymagało pokaźnego zastrzyku wozów.

Jakoś tam się zgra... O ile będzie co zgrywać ;P

Awatar użytkownika
tadeo

Post autor: tadeo » 24 paź 2008, 23:11

Bastian pisze:...O ile będzie co zgrywać ;P
nie zgrywasz się ? ;-)
.

Zablokowany