Ale wtedy Poraje zostają po południu bez dobrego połączenia z metrem (bo 510 takim nazwać nie można).SławekM pisze:Można prościej. Zostawić częstotliwość co 3 minuty 508 ale linię E-4 zrobić jak E-8. Czyli kursuje tylko rano z Tarchomina na Metro Marymont, a popołudniu nie wyjeżdża na trasę.ZaciszaniN pisze: Otórz to. Do tej konkluzji sprowadzała się moja relacja.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Skoro Targówek może jeździć 1/500+212 bo 406 przeszkadzało to Tarchomin popołudniu może 508+186/211/503/510ZaciszaniN pisze:Ale wtedy Poraje zostają po południu bez dobrego połączenia z metrem (bo 510 takim nazwać nie można).SławekM pisze:Można prościej. Zostawić częstotliwość co 3 minuty 508 ale linię E-4 zrobić jak E-8. Czyli kursuje tylko rano z Tarchomina na Metro Marymont, a popołudniu nie wyjeżdża na trasę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A nie dopełniają się na Parku Kaskada i Os. Potok?ZaciszaniN pisze:Otórz to. Do tej konkluzji sprowadzała się moja relacja.Dantte pisze:Obciąć częstotliwość, wtedy im się nie będzie chciało czekać 8 minut na następny, a wszyscy i tak pewnie wsiądą
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- tarantula01
- Kontakt:
Ten problem również by zniknął, gdyby z połowy brygad z 508 zreanimować popołudniowe kursy E-8 co 6 min (wtedy 508 też co 6 min). Ludzie wtedy by wsiadali do autobusów bez czekania na następny kurs, bo to jednak 6 minut trzeba by było poczekać (pasażer E-8 raczej nie wsiadałby do 508, aby tym 508 jechać na Nowodwory, bo te 508 wyprzedziłby kolejny E-8 ruszający 3 minuty po 508).
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
-
Krzysiek_S
Może piątek to niezbyt trafny dzień na obserwacje, ale wczoraj się udałem z MM na Nowodwory. i:
1. 508 2/3 pełnego zapełnienia.
2. E-4 10 stojących i wszystkie siedzące
3. 510 prawie 100% pełnego napełnienia na odcinku Arkadia - MM - gniot, ale dośc spore opóźnienie.
Inne linie tak bardzo nie obserwowałem, żeby coś o nich powiedziec.
Wracałem na Gocław 509 w trójkę nówkami sztukami lionsami...
1. 508 2/3 pełnego zapełnienia.
2. E-4 10 stojących i wszystkie siedzące
3. 510 prawie 100% pełnego napełnienia na odcinku Arkadia - MM - gniot, ale dośc spore opóźnienie.
Inne linie tak bardzo nie obserwowałem, żeby coś o nich powiedziec.
Wracałem na Gocław 509 w trójkę nówkami sztukami lionsami...
Dokładnie. Czyli na 4 kursy 508 trzeba byłoby zrobić jeden E8. Wtedy 508 co 5 minut, E8 co 20. Tylko po co, skoro obecne rozwiązanie się sprawdza.pawcio pisze:Przy czym półpuste E-8 jechałoby sobie radośnie na Tarchomin, a półpełne 508 robiłoby się niezabieralne przy Potoku.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Dokładnie to samo zaobserwowałem w tym tygodniu. 508 otwiera drzwi, miejsca siedzące się zapełniają, trochę stojących a przez kolejne 2 minuty ludzie zbierają się na przystanku i czekają aż ten już "zapchany" 508 odjedzie i podjedzie następny.
W porannym szczycie to pewnie te 3 minuty są potrzebne ale nie wiem bo tam rano nie bywam za to po południu kiedy szczyt jest rościągnięty te 5 minut na prawdę by wystarczyło (albo nawet żadziej z E-8, pomysł MiśkKa jest dobry
. A w obecnym rozwiązaniu to chyba za dobrze tam macie
).
W porannym szczycie to pewnie te 3 minuty są potrzebne ale nie wiem bo tam rano nie bywam za to po południu kiedy szczyt jest rościągnięty te 5 minut na prawdę by wystarczyło (albo nawet żadziej z E-8, pomysł MiśkKa jest dobry

^^ widzicie go? On rozpędza się do 300 km/h a pendolino 200 km/ na 80 km...
Bo doszło do tego, że zapełnienia poza szczytem są znacznie większe niż w.SławekM pisze:Ja już słyszałem głosy, że 508 po 21:00 co 15 minut to jest za rzadko... 10-12 minut to powinno być standardem...
Co trzy minuty w B to ewidentnie przesada jest.
Zapraszam na pokład!
Zawisza Czarny, Tawerna Korsarz - 3 wachta najlepsza!
Rzeszowiak, Grenlandia 2012 - etap 11
Bez korków, NR, CR, TSB i tym podobnych ZTM-ów : )
- tarantula01
- Kontakt:
Jakoś dziwnie codziennie mam takie obserwacje, że wszyscy siedzący w 508 i jakieś 10-15 osób stojących z ogółu pasażerów w 508 po minięciu przystanku Park Kaskada, wysiadają dopiero na przystanku Mehoffera lub dalszym. Jeśli jeżdżąc o różnych porach popołudniowego szczytu w różne dni obserwuję to samo, to jeśli te osoby oczekiwałyby na E-8 co 6 minut, byłoby ich tyle, aby niemal zapełnić (bo z 2 kursów 508) autobus E-8. Wprowadzenie E-8 spowodowałoby posortowanie pasażerów - pewnie 508 mało kto by jechał z MM dalej niż do Tarchomina.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Faktycznie dziwne są Twoje obserwacje. Z 508 na Konwaliowej wysiada ok połowy ładunku (i całkiem sporo wsiada).tarantula01 pisze:Jakoś dziwnie codziennie mam takie obserwacje, że wszyscy siedzący w 508 i jakieś 10-15 osób stojących z ogółu pasażerów w 508 po minięciu przystanku Park Kaskada, wysiadają dopiero na przystanku Mehoffera lub dalszym. Jeśli jeżdżąc o różnych porach popołudniowego szczytu w różne dni obserwuję to samo, to jeśli te osoby oczekiwałyby na E-8 co 6 minut, byłoby ich tyle, aby niemal zapełnić (bo z 2 kursów 508) autobus E-8. Wprowadzenie E-8 spowodowałoby posortowanie pasażerów - pewnie 508 mało kto by jechał z MM dalej niż do Tarchomina.
E-8 w szycie B jest zbędne -- popyt na Marymoncie masz stały, nie da się go kształtować, jak rano z Nowodworów; naturą ludzką jest jak najkrócej czekać a nie biegać pomiędzy dwoma przystankami aby sprawdzić, co odjedzie pierwsze.
Zaś 10-15 osób STOJĄCYCH w szczycie, w przegubie, to absolutna pomyłka (zwłaszcza na tle innych potrzeb, niekoniecznie ze szczytem związanych). I może zechciej poobserwować i porównać, jakie zapełnienie ma 508 ok 21, ba, nawet 22...
Wam się, Tarantula, w dupach poprzewracało, a chęć przywrócenia E-8 w B może być dobrym pomysłem wyłącznie na kiełbasę wyborczą. Ale wybory były dopiero co. Wróć z tym za trzy lata
Zapraszam na pokład!