Lazurowa - al. 4 Czerwca 1989

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 26 kwie 2006, 16:20

Poczty Gdańskiej zyskała ostatnio nowiutką asfaltową nawierzchnię. W jedną stronę mogloby pojechac. W dwie nie da rady.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 kwie 2006, 21:21

Aha. Chyba, żeby to 401 w ogóle wycofać ze Starego Ursusa i puścić prosto na Niedźwiadek (NL - Traktorzystów - Jagiełły...) :-k

Albo wręcz od razu na Os. Górczewska O-)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 26 kwie 2006, 21:35

Bastian pisze:Aha. Chyba, żeby to 401 w ogóle wycofać ze Starego Ursusa i puścić prosto na Niedźwiadek (NL - Traktorzystów - Jagiełły...) :-k
To jest bardzo sensowne rozwiązanie. Ale Stary Ursus by chyba na to nie poszedł. Wiele osób dojeźdza tą linią np. na SGGW czy do Galerii Mokotów własnie ze Starego Ursusa.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 kwie 2006, 21:27

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 kwie 2006, 12:15

Dalsza część dyskusji, poświęcona nazwom ulic, została przeniesiona na WM pod nazwą "O nazwach ulic".
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

dzidek

Post autor: dzidek » 01 maja 2006, 10:57

R-11 Kleszczowa pisze:
Bastian pisze:Aha. Chyba, żeby to 401 w ogóle wycofać ze Starego Ursusa i puścić prosto na Niedźwiadek (NL - Traktorzystów - Jagiełły...) :-k
To jest bardzo sensowne rozwiązanie. Ale Stary Ursus by chyba na to nie poszedł. Wiele osób dojeźdza tą linią np. na SGGW czy do Galerii Mokotów własnie ze Starego Ursusa.
nawet nie chyba a napewno mieszkańcy Starego Ursusa nie pozwolą zabrać linii 401 z ich okolic !
Bastian pisze:Albo wręcz od razu na Os. Górczewska O-)
no bez kitu jeden Mediolan nam starczy. Mediolan - Bis to trochę bez sensu =;

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 04 maja 2006, 19:44

Przejechałem się dziś rowerkiem przez Poczty Gdańskiej. Gdyby samochody nie staly na poboczach to faktycznie autobus dałby radę. Ale patrząc jak ta ulica się urywa przy Zapustnej to aż żal ściska, że nie została pociągnięta dalej do Solipskiej. Może kiedys....
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 04 maja 2006, 19:55

No i że nie poszerzono Solipskiej...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 04 maja 2006, 19:56

Bastian pisze:No i że nie poszerzono Solipskiej...
To też racja. Obecnie wyjazd z os. Chrobry naprawdę nie nalezy do przyjemności :sad:
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 10 maja 2006, 9:55

:arrow: No i znowu zaczynają się protesty:
ŻW pisze:Konsultacje konsultacjami, a ulica i tak będzie

Ponad 300 osób przyszło wczoraj na konsultacje społeczne w sprawie planowanej budowy ulicy Nowolazurowej. Międzydzielnicowa arteria ma w 2010 roku połączyć ulice Górczewską z Alejami Jerozolimskimi.

– Oni sobie z nas kpią – krzyczała jedna z mieszkanek ul. Lazurowej. – Urządzają konsultacje, a decyzja już i tak zapadła.

Większość zebranych była przeciwna lokalizacji ulicy Nowolazurowej. Nowa trasa została wyznaczona dokładnie w miejscu istniejącej już Lazurowej, przy której znajdują się osiedla mieszkaniowe. Obawiają sie hałasu i spalin. Zastrzeżenia mieszkańców budził również projekt dofinansowania drogi przez Unię Europejską. – Skoro już teraz Zarząd Dróg Miejskich zakłada, że trzeba będzie wymieniać okna w mieszkaniach z powodu hałasu, to dlaczego w ogóle liczy na dofinansowanie z UE – mówił Mariusz Biadun, mieszkaniec Bemowa. – Przecież na takich fuszerkach projekt traci punkty.

Były też głosy „za”. – Lazurowa jest zakorkowana, a powstaje coraz więcej mieszkań. Ta arteria jest konieczna – mówił jeden z mieszkańców. – Poza tym spalin jest najwięcej, kiedy samochody stoją, a nie jadą. Sala była podzielona. Następne konsultacje w sprawie ul. Nowolazurowej już 12 maja.

Data: 2006-05-10; MJC

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 maja 2006, 10:02

Tia...

"Mariusz Biadun, mieszkaniec Bemowa". A nie rzetelniej by było napisać "Mariusz Biadun, mieszkaniec Jelonek i radny Bemowa"? :roll: A może się nie przyznał? ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 maja 2006, 10:13

Skoro już teraz Zarząd Dróg Miejskich zakłada, że trzeba będzie wymieniać okna w mieszkaniach z powodu hałasu, to dlaczego w ogóle liczy na dofinansowanie z UE – mówił Mariusz Biadun, mieszkaniec Bemowa. – Przecież na takich fuszerkach projekt traci punkty.
Ja już nie powiem, kto tu jest fuszerką : ](*,) . Unia własnie wtedy da pieniądze, jeśli środowisko będzie odpowiednio przed trasą zabezpieczone.
Niech się cieszy, że w ogóle okna będą, to przecież ledwie ulica G będzie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 maja 2006, 10:44

](*,) Sami bedą z niej korzystac. Tylko im ułatwi życie ta arteria- ale nic to- protestować trzeba może nam coś dadzą w zamian #-o
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 10 maja 2006, 10:54

:arrow: Przypuszczam, że większość z tych 300 osób, które przyszły na konsultacje, to głównie emeryci, którzy mają dużo wolnego czasu i z trasy raczej korzystać nie będą. Niestety, zawsze jest tak, że odzywają się tylko ci, którzy są niezadowoleni, a pozostali siedzą cicho i czekają na rozwój wydarzeń.

Awatar użytkownika
tarantula01
Kontakt:

Post autor: tarantula01 » 10 maja 2006, 14:11

Byłem na spotkaniu i moim zdaniem nie było tam więcej niż 200 osób. Nieważne. Ci co byli obecni to byli skupieni w dwóch grupach: spółdzielczej i "starszyzna" z pobliskiemu domu spokojnej starości. Byli ponadto ludzie w sile wieku, którzy bardziej zastanawiali się jak będzie można jeździć po remoncie oraz właściciele nieruchomości przeznaczonych pod młoty.
Ci ze spółdzielczej to byli tak zacietrzewieni, że nawet chcieli formalnie przegłosować... przerwanie konsultacji, bo nie można wnioskować np. o niebudowanie ulicy.

Zapomnieli Ci ludzie o tym, że Lazurowa już jest, a głównym problemem będzie na niej ruch z Nowolazurowej. Jak na Lazurowej będzie wąsko, to będzie gorzej niż gdyby miało być szeroko.

Na naszej stronie opublikujemy z pewności materiały z konsultacji.

ODPOWIEDZ