Popatrzcie na rozkłąd z placu hallera 178/192 praktycznie co kurs jest o tej samej porze i jedno i drugie a dobry kawałek sie pokrywaja czy nie jest to paranoja?Paweł_K pisze:Stadka to żadna nowość, aczkolwiek przy takiej ilości linii i ich kombinacji w różnych częściach miasta trudno o perfekcyjną koordynację. Choć na Bródnie - przystanek Rembielińska - jest to samo - 118, 126, 326, 356, 524, E-3 jadą ślicznym stadkiem (5-6 min różnicy między pierwszym a ostatnim a potem dziura). Szczególnie denerwuje znakomite "zgranie" 356/524/E-3 czyli linii docentralnych (bezpośrednich lub via metro)....
Al. Wilanowska - obsĹuga, koordynacja
Moderator: Wiliam
Bartosz Adamski
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
Tu nie chodzi o przedluzenie 187 501 czy 141 do M Wilanowska, ludzie mieszkajacy pomiedzy Sikorskiego a metrem naprawde maja multum mozliwosci dojazdu. Ja myslalem o przedluzenie tych linii aleja Wilanowska do Wilanowa, bo to tam problem jest najwiekszy i najbardziej dotkliwy dla miezkancow. Poza tym trzeba zauwazyc kolejna rzecz: do autobusow 700-iles w alei wilanowskiej ciezko jest wejsc, czasami po prostu sie nie da. A oliczba ludzi bedzie sie zwiekszac wskutek rozbudowy miasteczka wilanow.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na Wilanowską można spokojnie wydłużyć linię w końcu ostatnio zwolniło się stanowisko zajmowane przez 193
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Do Wilanowa? Tam na pewno nic nie wydłużą. 117 wystarcza. W 710 jest tłoczno, ale to Konstancin o tym decyduje. Może z Ursynowa coś by sie nadało ewentualnie... ale nie ma raczej woli ku temu.SSSR pisze:Ja myslalem o przedluzenie tych linii aleja Wilanowska do Wilanowa, bo to tam problem jest najwiekszy i najbardziej dotkliwy dla miezkancow. Poza tym trzeba zauwazyc kolejna rzecz: do autobusow 700-iles w alei wilanowskiej ciezko jest wejsc, czasami po prostu sie nie da. A oliczba ludzi bedzie sie zwiekszac wskutek rozbudowy miasteczka wilanow.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
No wlasnie tam sa problemy, najgorsza komunikacja i tlok. Wydluzenie do Metra Wilanowska jest bezcelowe.TGM pisze:Do Wilanowa? Tam na pewno nic nie wydłużą. 117 wystarcza. W 710 jest tłoczno, ale to Konstancin o tym decyduje. Może z Ursynowa coś by sie nadało ewentualnie... ale nie ma raczej woli ku temu.SSSR pisze:Ja myslalem o przedluzenie tych linii aleja Wilanowska do Wilanowa, bo to tam problem jest najwiekszy i najbardziej dotkliwy dla miezkancow. Poza tym trzeba zauwazyc kolejna rzecz: do autobusow 700-iles w alei wilanowskiej ciezko jest wejsc, czasami po prostu sie nie da. A oliczba ludzi bedzie sie zwiekszac wskutek rozbudowy miasteczka wilanow.
Niestety widzę jak się wszystko ma, bo jestem z Wilanowa, a dokładniej Królowej Marysieńki (mój przystanek). No i 710 około godziny 6:30 jest już zapełniony, 519, E-2 i 116 teź już coraz gorzej. Dojazd do metra jest bardziej niż śmieszny! Tak jak było powiedziane - autobusy przyjeżdżają jeden po drugim... Gdyby była jakaś krótka linia Wilanów-Metro Wilanowska kursująca bardzo często, a linie typu 710, 724, 725 kończyły na Wilanowie, to sądzę, że byłoby lepiej!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Taka dowozówka mogłaby być ciekawa. Szczególnie w świetle rozwijającego się ciągle Miasteczka Wilanów. Sadze, ze mogłaby to byc nawet linia przyśpieszona omijająca przystanki od Sikorskiego do Dworca Południowego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No a ja o czym pisze, jak nie o linii z Wilanowa do Metra WilanowskaTomasz pisze:Ale po co aż tak daleko? Myślałem o jakiejś linii kursującej na trasie Wilanów-Metro Wilanowska. W ten sposób przy obłożeniu, powiedzmy 3 brygadami, autobus będzie co ok. 10-15 minut.R-11 Kleszczowa pisze:od Sikorskiego do Dworca Południowego
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja wcale nie jestem za skróceniem 7xx do Wilanowa. Zresztą Konstancin nie pozwoli.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"