Bastian pisze:
Zaraz, a Gotarda, a Cybernetyki?
No właśnie, tam się będą ewentualnie kolejki uwstawiały, ale tu się akurat nic nie zmieniło

.
Tyle, że teraz to te skrzyżowania będą o przepustowości decydowały, a nie GM. A to już jest przepustowościowy postęp.
Otóż to, tak powinno to zostać zrobione! Zresztą na upartego mogłoby być przejście podziemne nawet i bez nasypu.
Ale wtedy byłyby dłuższe schody i - co może ważniejsze - pochylnie, a ja osobiście jestem zwolennikiem pełnej wygody dla niepełnosprawnych lub rowerzystów skrzyżowań bądź co bądź w mieście. Więc to byłby taki kompromis kosztów ogólnospołecznych
[ Dodano: 2006-08-03, 10:37 ]
R-11 Kleszczowa pisze:Ja bym zrobił wiadukt tak jak jest, ale przedłużyłbym go nad Postępu.
Ciekawi mnie, jaką docelową wizję ma tam ZDM. Może jednak zamknie te przejazdy?
Dodatkowo żle rozwiązano IMHO zjazd z wiaduktu gdzie prawy pas prowadzi do skrętu w prawo w Postępu. Miejsce jest więc można było pociągnąc te 2 pasy prosto, a do skrętu zrobić oddzielny pas w zatoce.
To podobnie nieszczęśliwe rozwiązanie, jak lewego pasa relacji Al. Wilanowska

Marynarska, który zmienia się w lewoskręt w postępu, w zasadzie w ostatniej chwili... a już od samego skrzyżowania powinien mieć moim zdaniem znak "uciekaj z pasa" plus "lewoskręt"...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.