[Mercedes CapaCity] Prototyp autobusu na 193 pasaĹźerĂłw.
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obecne przepisy dopuszczają autobus przegubowy nie dłuższy niż 18 000 mm...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Małe przejścia, ciasnota. Zupełnie jak w MANach. Do SU18 się nie umywa...TLG pisze:Badziew? Nie koniecznie. Ale po prostu nie wydaje mi sie, żeby autobus, który będzie droższy pewnie o 20-30% w najlepszym przypadku od Citaro G specjalnie poprawił sytuacje i zmniejszył tłok w autobusach.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
To SU18 do Mana się nie umywaTGM pisze:Małe przejścia, ciasnota. Zupełnie jak w MANach. Do SU18 się nie umywa...TLG pisze:Badziew? Nie koniecznie. Ale po prostu nie wydaje mi sie, żeby autobus, który będzie droższy pewnie o 20-30% w najlepszym przypadku od Citaro G specjalnie poprawił sytuacje i zmniejszył tłok w autobusach.
Ale chcialbym aby pare takich Mercedesikow jeździlo po Warszawie
Tych drzwi to nie za dużo?
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Nie wiem, czy wiesz, ale poza tym to trolejbus 22tr miał dwa silniki. Odnośnie wymiany pasażerów-100% racji.Plesim pisze:I swoją drogą uważam, że rozwiązanie z 22Tr jest świetne i znacznie poprawia wymianę pasażerów.
Mam wrażenie, że takie autobusy by sie sprawdziły na specjalnych trasach autobusowych, jak te spotykanie w Niemczech (trasa ze specjalną prowadnicą dla autobusu). To samo sie tyczy 19-metrowego Mercedesa Capecity.Plesim pisze:Jeżeli chodzi o N4522 to parę dni temu zobaczyłem po raz pierwszy jego zdjęcia i od razu skojarzył mi się z busami we Włoszech (Być może to dla nich).
Sam sie pare razy zastanawiałem nad zastosowaniem w SU15 układu 2-1-1-2. W miejscu środkowych drzwi 1-1.
http://www.ltek.comernet.pl/ziutek/2004_49breika.jpg
Jak już o ilości drzwi rozmawiamy to co powiecie o tym? To fabryczny ikarus czy białoruska odmiana T-4 ???
Jak już o ilości drzwi rozmawiamy to co powiecie o tym? To fabryczny ikarus czy białoruska odmiana T-4 ???
www.kolej.one.pl
Dajcie takiego na E-4Karol pisze:http://www.ltek.comernet.pl/ziutek/2004_49breika.jpg
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.