O mapach turystycznych sĹĂłw kilka
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
To musiała być ta mapa, innej po prostu nie było.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Najlepsze są mapy wojskowe, "próbkę" miałem okazje zobaczyć, kiedy przed wyjazdem na poligon pomagałem sklejać arkusze! Najlepsze dlatego, bo są zajebiście dokładne, po za tym piszecie tu o różnych zdarzających się błędach na mapach ogólnodostępnych, a nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że mogą to być celowe "zmyłki" gdyż niektórych punktów czy dróg nie można odwzorować, bo mają np. znaczenie strategiczne...
- fik
- Naczelne Chamidło
Haaaalo, mamy rok 2006, a nie 1986.TOMEK pisze:Najlepsze dlatego, bo są zajebiście dokładne, po za tym piszecie tu o różnych zdarzających się błędach na mapach ogólnodostępnych, a nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że mogą to być celowe "zmyłki" gdyż niektórych punktów czy dróg nie można odwzorować, bo mają np. znaczenie strategiczne...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak wróce, gdyż zaraz wychodze z domu, to wezmę moją i sprawdze jak to tam na moim wydaniu jest zaznaczoneFikander pisze:Musiałbym znaleźć mapęR-11 Kleszczowa pisze:Pokaż przykłady jak możeszale z pamięci - droga od Kukówka do Piasków po północnym brzegu jeziora Przytulskiego w terenie nie istnieje.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
ZByt dużej konkurencji na Slovensku to nie maFikander pisze:Najlepsze mapy turystyczne to robi jednak VKU Harmanec - 1:50000 i 1:25000 na podkładzie topograficznym
One za to mają zbyt dużo błędów, jak dla mnie.R-11 Kleszczowa pisze:Aczkolwiek sam wolę mapy topograficzne- choć ja kupuje te z WZKart. w skali 1:100 000.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Bardzo dużo razy korzystałem z tych map i się nie zawiodłemR-9 Chełmska pisze:One za to mają zbyt dużo błędów, jak dla mnie.R-11 Kleszczowa pisze:Aczkolwiek sam wolę mapy topograficzne- choć ja kupuje te z WZKart. w skali 1:100 000.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
TOMEK pisze:Najlepsze są mapy wojskowe, "próbkę" miałem okazje zobaczyć, kiedy przed wyjazdem na poligon pomagałem sklejać arkusze! Najlepsze dlatego, bo są zajebiście dokładne, po za tym piszecie tu o różnych zdarzających się błędach na mapach ogólnodostępnych, a nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że mogą to być celowe "zmyłki" gdyż niektórych punktów czy dróg nie można odwzorować, bo mają np. znaczenie strategiczne...
- R-9 Chełmska
No i co z tego?! Owszem obiekty kolejowe np. nie są już strategiczne i możemy je fotografować, ale jednostek wojskowych już nie! To samo tyczy się map i wierz mi, że mimo iż mamy rok 2006 to nawet na najdokładniejszych mapach cywilnych nie znajdziesz tego wszystkiego co na wojskowych, a po za tym błędy są celowe - czytałem kiedys o tym, a ty z tym rokiem 1986 to wyjechałeś stereotypem po prostu, albowiem dzisiaj też są w tym kraju pewne tajemnice, choć na codzień tego nie widać...Fikander pisze:Haaaalo, mamy rok 2006, a nie 1986.TOMEK pisze:Najlepsze dlatego, bo są zajebiście dokładne, po za tym piszecie tu o różnych zdarzających się błędach na mapach ogólnodostępnych, a nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że mogą to być celowe "zmyłki" gdyż niektórych punktów czy dróg nie można odwzorować, bo mają np. znaczenie strategiczne...
- fik
- Naczelne Chamidło
I dlatego właśnie są z nich zdejmowane tablice z zakazem fotografowania?TOMEK pisze:ale jednostek wojskowych już nie
http://miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,3703704.html
Pewnie w 1986 roku czytałeś.TOMEK pisze:a po za tym błędy są celowe - czytałem kiedys o tym
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!