Zjazdy na "Żoliborz"

Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS

Awatar użytkownika
Leuconoe

Post autor: Leuconoe » 31 gru 2007, 15:39

Podczepię się, żeby nie śmiecić nowym tematem, z pytaniem, które jest może dość głupie: czy jest obowiązek zaznaczania zjazdówek na autobusach/tramwajach? Do tej pory zdawało mi się, ze do tego służą boczne tablice żółte, tablica świetlna w środku busu itd. Jasne, że zjazdówki są na rozkładzie, ale czasem, jak człowiek właśnie widzi jadącą "swoją" linię, to nie patrzy już na rozkład... Ostatnio dwa razy się tak nacięłam na 4, która na Bankowym pojechała prosto - wg rozkładu miała prawo, bo to, jak zobaczyłam później, był zjazd na żoliborz, ale w samym tramwaju żadnego oznaczenia... Nie za wygodnie trochę.
"Z kogutem w garnku wejść w obejście czarownicy/ a biały, biały śnieg je oczy, że aż bolą."

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 31 gru 2007, 15:42

Bo u nas nie istnieją tramwajowe tablice boczne zjazdowe, bo są za ciężkie i motorniczowie by przepukliny dostali... W kazdym razie tylko przedni i tylny kwadrat (żółty) mówi, że to jest zjazdówka....

Kra

Post autor: Kra » 31 gru 2007, 16:03

Rumcajs pisze:
Dantte pisze:Może nie da się skręcić z al. Reymonta w lewo? 13 tam jeździła...
Da się, bo tak zjeżdżają na Żoliborz 2 i 35. To musi być coś innego.
Raczej zostało z poprzedniego rozkładu jak zamknięty był odcinek Al. Reymonta - Zajezdnia Żoliborz/Huta i zapomniano o tym.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 06 sty 2008, 22:07

solaris8315 pisze:Bo u nas nie istnieją tramwajowe tablice boczne zjazdowe, bo są za ciężkie i motorniczowie by przepukliny dostali... W kazdym razie tylko przedni i tylny kwadrat (żółty) mówi, że to jest zjazdówka....
I boczny. Chociaż czasem boczny kwadrat uprzedza o zjeździe do zajezdni przez cały dzień. ;)
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 sty 2008, 22:45

Szczerze mówiąc, dziwi mnie spolegliwa postawa ZTMu. Skoro są to kursy płatne, ZTM może oczekiwać odpowiedniej informacji o nich u przewoźnika. No, ale ZTM woli walczyć o bezsensowne trójskłady :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 sty 2008, 23:28

solaris8315 pisze:Bo u nas nie istnieją tramwajowe tablice boczne zjazdowe, bo są za ciężkie i motorniczowie by przepukliny dostali...
Coraz czesciej w miejsce blach pojawiaja sie plastiki, takie jak w autobusach.
inż. Glonojad pisze:Szczerze mówiąc, dziwi mnie spolegliwa postawa ZTMu. Skoro są to kursy płatne, ZTM może oczekiwać odpowiedniej informacji o nich u przewoźnika.
Wiesz, ze jest zakład, który i tak wyrabia co chce. Wczoraj był z tego załadu skład na linii 4, ktory przednią tablicę miał z dość nieudolnego przerobienia 46 na 4.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 06 sty 2008, 23:38

MisiekK pisze:Coraz czesciej w miejsce blach pojawiaja sie plastiki,
I co w związku z tym :?: Skoro nie idą za tym zmiany na lepsze , w postaci bocznych dech zjazdowych.
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 sty 2008, 23:38

Równajmy do dołu, czy do góry? ;)

A co do zakładu - spokojnie, na wszystko przyjedzie kolej... nie wyobrażasz sobie chyba, że ze 155 wagonów zamówionych na najważniejsze trasy w mieście nic nie trafi na Żoliborz? Albo, ze trasę na Tarchomin ( o ile ZTM zleci jej obsługę TW) będzie obsługiwała Wola z Pragą (przy czym Modlińskiej nie będzie wszak...).

To się musi zmienić - więc, prędzej czy później, się zmieni. A R4 depcze po piętach dość intensywnie, więc się doigra...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 06 sty 2008, 23:47

inż. Glonojad pisze:Równajmy do dołu, czy do góry? ;)
Z jednym niechlubnym wjątkiem (niestety największym) do góry.
inż. Glonojad pisze:A co do zakładu - spokojnie, na wszystko przyjedzie kolej... nie wyobrażasz sobie chyba, że ze 155 wagonów zamówionych na najważniejsze trasy w mieście nic nie trafi na Żoliborz?
Różne zeznania w samym TW słyszałem... Wole poczekać na decyzje zamiast wierzyć sprzecznym spekulacjom.
inż. Glonojad pisze:To się musi zmienić - więc, prędzej czy później, się zmieni. A R4 depcze po piętach dość intensywnie, więc się doigra...
To jest dość złożony problem - napewno wiesz o czym myślę.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 sty 2008, 23:51

Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...

PE

Post autor: PE » 07 sty 2008, 12:41

mobil one pisze:I co w związku z tym Skoro nie idą za tym zmiany na lepsze , w postaci bocznych dech zjazdowych.
OIDP to kiedyś zaczęły być wprowadzane(2006?). Pojawiły się w niewielkiej liczbie na liniach wolskich (chyba na 1 i czymś jeszcze). Raz nawet widziałem.
Chyba, że mam sklerozę zupełną i omamy :-k
Podpis nie kursuje do odwołania. Przepraszamy.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 07 sty 2008, 14:57

inż. Glonojad pisze:Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...
Bo starsi stażowo koledzy im odradzają....

Kra

Post autor: Kra » 07 sty 2008, 15:15

MisiekK pisze:
inż. Glonojad pisze:Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...
Bo starsi stażowo koledzy im odradzają....
A możecie być mniej tajemniczy :?: Szwankuje organizacja pracy, pracują "dziwni" ludzie, ...

Adam G.

Post autor: Adam G. » 07 sty 2008, 17:31

PE pisze:
mobil one pisze:I co w związku z tym Skoro nie idą za tym zmiany na lepsze , w postaci bocznych dech zjazdowych.
OIDP to kiedyś zaczęły być wprowadzane(2006?). Pojawiły się w niewielkiej liczbie na liniach wolskich (chyba na 1 i czymś jeszcze). Raz nawet widziałem.
Chyba, że mam sklerozę zupełną i omamy :-k
Nie tak dawno widziałem dechę zjazdową dla 19 (R-1) ;)
noidea

PE

Post autor: PE » 08 sty 2008, 9:04

Adam G. pisze:Nie tak dawno widziałem dechę zjazdową dla 19 (R-1)
Innymi słowy - DA SIĘ. Ciekawe tylko, że wyłącznie na R-1.
Podpis nie kursuje do odwołania. Przepraszamy.

Zablokowany