Zjazdy na "Żoliborz"
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Podczepię się, żeby nie śmiecić nowym tematem, z pytaniem, które jest może dość głupie: czy jest obowiązek zaznaczania zjazdówek na autobusach/tramwajach? Do tej pory zdawało mi się, ze do tego służą boczne tablice żółte, tablica świetlna w środku busu itd. Jasne, że zjazdówki są na rozkładzie, ale czasem, jak człowiek właśnie widzi jadącą "swoją" linię, to nie patrzy już na rozkład... Ostatnio dwa razy się tak nacięłam na 4, która na Bankowym pojechała prosto - wg rozkładu miała prawo, bo to, jak zobaczyłam później, był zjazd na żoliborz, ale w samym tramwaju żadnego oznaczenia... Nie za wygodnie trochę.
"Z kogutem w garnku wejść w obejście czarownicy/ a biały, biały śnieg je oczy, że aż bolą."
I boczny. Chociaż czasem boczny kwadrat uprzedza o zjeździe do zajezdni przez cały dzień.solaris8315 pisze:Bo u nas nie istnieją tramwajowe tablice boczne zjazdowe, bo są za ciężkie i motorniczowie by przepukliny dostali... W kazdym razie tylko przedni i tylny kwadrat (żółty) mówi, że to jest zjazdówka....
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Szczerze mówiąc, dziwi mnie spolegliwa postawa ZTMu. Skoro są to kursy płatne, ZTM może oczekiwać odpowiedniej informacji o nich u przewoźnika. No, ale ZTM woli walczyć o bezsensowne trójskłady 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Coraz czesciej w miejsce blach pojawiaja sie plastiki, takie jak w autobusach.solaris8315 pisze:Bo u nas nie istnieją tramwajowe tablice boczne zjazdowe, bo są za ciężkie i motorniczowie by przepukliny dostali...
Wiesz, ze jest zakład, który i tak wyrabia co chce. Wczoraj był z tego załadu skład na linii 4, ktory przednią tablicę miał z dość nieudolnego przerobienia 46 na 4.inż. Glonojad pisze:Szczerze mówiąc, dziwi mnie spolegliwa postawa ZTMu. Skoro są to kursy płatne, ZTM może oczekiwać odpowiedniej informacji o nich u przewoźnika.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
I co w związku z tymMisiekK pisze:Coraz czesciej w miejsce blach pojawiaja sie plastiki,
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Równajmy do dołu, czy do góry? 
A co do zakładu - spokojnie, na wszystko przyjedzie kolej... nie wyobrażasz sobie chyba, że ze 155 wagonów zamówionych na najważniejsze trasy w mieście nic nie trafi na Żoliborz? Albo, ze trasę na Tarchomin ( o ile ZTM zleci jej obsługę TW) będzie obsługiwała Wola z Pragą (przy czym Modlińskiej nie będzie wszak...).
To się musi zmienić - więc, prędzej czy później, się zmieni. A R4 depcze po piętach dość intensywnie, więc się doigra...
A co do zakładu - spokojnie, na wszystko przyjedzie kolej... nie wyobrażasz sobie chyba, że ze 155 wagonów zamówionych na najważniejsze trasy w mieście nic nie trafi na Żoliborz? Albo, ze trasę na Tarchomin ( o ile ZTM zleci jej obsługę TW) będzie obsługiwała Wola z Pragą (przy czym Modlińskiej nie będzie wszak...).
To się musi zmienić - więc, prędzej czy później, się zmieni. A R4 depcze po piętach dość intensywnie, więc się doigra...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Z jednym niechlubnym wjątkiem (niestety największym) do góry.inż. Glonojad pisze:Równajmy do dołu, czy do góry?
Różne zeznania w samym TW słyszałem... Wole poczekać na decyzje zamiast wierzyć sprzecznym spekulacjom.inż. Glonojad pisze:A co do zakładu - spokojnie, na wszystko przyjedzie kolej... nie wyobrażasz sobie chyba, że ze 155 wagonów zamówionych na najważniejsze trasy w mieście nic nie trafi na Żoliborz?
To jest dość złożony problem - napewno wiesz o czym myślę.inż. Glonojad pisze:To się musi zmienić - więc, prędzej czy później, się zmieni. A R4 depcze po piętach dość intensywnie, więc się doigra...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...
OIDP to kiedyś zaczęły być wprowadzane(2006?). Pojawiły się w niewielkiej liczbie na liniach wolskich (chyba na 1 i czymś jeszcze). Raz nawet widziałem.mobil one pisze:I co w związku z tym Skoro nie idą za tym zmiany na lepsze , w postaci bocznych dech zjazdowych.
Chyba, że mam sklerozę zupełną i omamy
Podpis nie kursuje do odwołania. Przepraszamy.
Bo starsi stażowo koledzy im odradzają....inż. Glonojad pisze:Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...
A możecie być mniej tajemniczyMisiekK pisze:Bo starsi stażowo koledzy im odradzają....inż. Glonojad pisze:Wiem co nieco, bo problem jest rzeczywiście złożony i nie znam jego wszystkich aspektów. Ale nawet świeżo po kursie motorowi nie chcą tam iść...
Nie tak dawno widziałem dechę zjazdową dla 19 (R-1)PE pisze:OIDP to kiedyś zaczęły być wprowadzane(2006?). Pojawiły się w niewielkiej liczbie na liniach wolskich (chyba na 1 i czymś jeszcze). Raz nawet widziałem.mobil one pisze:I co w związku z tym Skoro nie idą za tym zmiany na lepsze , w postaci bocznych dech zjazdowych.
Chyba, że mam sklerozę zupełną i omamy
noidea