Zakaz wjazdu na Ordona

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
Janeczek

Post autor: Janeczek » 04 lut 2007, 19:08

Widziałem też je niedawno na terenie zajezdni w Piasecznie.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 05 lut 2007, 9:20

MZ pisze:To dlaczego go do tej pory nie usunięto?
Skoro nikomu nie przeszkadza. ](*,)
MZ pisze:Poza tym trochę to dziwny sposób walki z wyścigami. Jeśli był zakaz wjazdu, to ktoś (czyli policja lub Straż Miejska) musiał go egzekwować. W przeciwnym razie nikt by się tym nie przejmował.
Właśnie na tym to polegało, że około 21:30 zjawiało się kilka radiowozów i zatrzymywali każdego w tym rejonie. Wyścigi szybko przeniosły się w inne rejony (choć były próby powrotu).
MZ pisze:Wystarczyło równie dobrze postawić znak ograniczenia prędkości do 30 km/h i nawet bez fotoradarów można byłoby karać uczestników wyścigów.
A w jaki sposób to sobie wyobrażasz. Aby wystawić mandat za przekroczenie prędkości trzeba na wezwanie ukaranego przedstawić wynik pomiaru. Może być to dokonane za pomocą fotoradaru, pomiaru przez urządzenia ręczne lub zamontowane na stałe w pojeździe. Każdy z tych pomiarów wiąże się i tak z obecnością funkcjonariusza policji.

A tak przy okazji to widziałem wczoraj takie wyścigi idiotow wokół stacji benzynowej przy pętli Osiedle Górczewska.

mgs84

Post autor: mgs84 » 05 lut 2007, 10:40

Plesim pisze: Skoro nikomu nie przeszkadza. ](*,)
Jak nie jak tak. Chciałem się dostać do hotelu przy Ordona 1 (czyli na samym końcu ulicy) i nie wiedząc o wjeździe od stacji wesoło sobie o późnej godzinie drałowałem przez bezpieczną inaczej okolicę.

Skoro nie ma już warunków do ścigania to jednak mogli by zdjąć ten zakaz

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 05 lut 2007, 11:23

Widocznie hotelowi nie przeszkadza ten zakaz... ;-)

Rutin

Post autor: Rutin » 05 lut 2007, 11:45

Na Radiowie koło wysypiska i kompostowni śmieci częściowo się przeniosło....ponadto zjazdy takich maniaków odbuwają się co piątek pod Wola Parkiem.

inflancka2828
Kontakt:

Post autor: inflancka2828 » 05 lut 2007, 15:03

Plesim pisze:Aby wystawić mandat za przekroczenie prędkości trzeba na wezwanie ukaranego przedstawić wynik pomiaru.
Przy przekroczeniu prędkości ponad 2 razy wystarczy prędkościomierz radiowozu jadącego za pojazdem. Podstawa - zarządzenie szefa WRD.
MZK Warszawa 1964-1994

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 05 lut 2007, 16:16

mgs84 pisze:
Skoro nie ma już warunków do ścigania to jednak mogli by zdjąć ten zakaz
Pewnie już z 10razy zapomnieli, że on wogóle stoi :roll:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 05 lut 2007, 17:39

inflancka2828 pisze:Przy przekroczeniu prędkości ponad 2 razy wystarczy prędkościomierz radiowozu jadącego za pojazdem. Podstawa - zarządzenie szefa WRD.
Naiwni uwierzą. Niestety, tak jak napisałem wyżej, musi być możliwość odczytu dla ukaranego. Inaczej każdy sąd uniewinni takiego kierowcę.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 05 lut 2007, 19:59

Plesim pisze:Skoro nikomu nie przeszkadza.
:arrow: Akurat mgs84 udowodnił, że jednak komuś przeszkadza.
Plesim pisze:A w jaki sposób to sobie wyobrażasz. Aby wystawić mandat za przekroczenie prędkości trzeba na wezwanie ukaranego przedstawić wynik pomiaru. Może być to dokonane za pomocą fotoradaru, pomiaru przez urządzenia ręczne lub zamontowane na stałe w pojeździe. Każdy z tych pomiarów wiąże się i tak z obecnością funkcjonariusza policji.
I tak, i tak musieli tam być. Równie dobrze pod zakazem może być tabliczka "Nie dotyczy (...)".

inflancka2828
Kontakt:

Post autor: inflancka2828 » 05 lut 2007, 21:31

Plesim pisze:każdy sąd uniewinni takiego kierowcę.
Jak ma dwóch świadków w osobach policjantów?
MZK Warszawa 1964-1994

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 05 lut 2007, 22:15

inflancka2828 pisze:
Plesim pisze:każdy sąd uniewinni takiego kierowcę.
Jak ma dwóch świadków w osobach policjantów?
Znam taki przypadek z przed paru lat. Klient został namierzony przez patrol z "suszarką". Przekroczył prędkość o ponad 50km/h i został zatrzymany. Niestety przez nieostrożność jednego z policjantów (a było ich dwóch) odczyt został skasowany po pomiarze. Policjanci wlepili kierowcy mandat, ale za stan pojazdu, a nie prędkość bo dobrze wiedzieli, że gdy klient zażądałby obejrzeć odczyt byłby problem.

ODPOWIEDZ