MisiekK pisze:Kra pisze:Ty jesteś jakiś optymista, w 60 minut to w DS ok.19 ja mam problem np. dojechać z Ciepłowni Wola do Aspektu. Taka komunikacja to kpina.
Żartujesz chyba. 184 od Ciepłowni Wola do Reymonta jedzie 25 minut. Z Reymonta do Aspektu masz rzut kamieniem, lub tramwaj. czas - max 45 minut.
A to ciekawe, nigdy tak krótko nie jechałem, chyba jestem pechowcem komunikacyjnym, a jadę do przodu czym się da. Problem jest w genialnej częstotliwości poszczególnych linii, a co do Reymonta-Aspekt masz nieco racji, można dostać kamieniem albo czymś innym rzeczywiście rzucanym.
Kra pisze:Przypomnę może nieco na boku, że jak wprowadzano np. opłaty za parkowanie w Centrum to zapowiadano znaczne wzmocnienie KM w mieście i co wyszło - płacisz i KM jest gorsza (co nie oznacza, że należy zlikwidować opłaty za parkowanie ale pokazuje krótkowzroczność różnych obietnic władz wszelkiej prowieniencji)
MisiekK pisze:
Ja pamiętam dobrze komunikację przy wprowadzaniu tych opłat, więc nie mów mi, że wtedy było lepiej lub tak samo. W porówaniu do tamtego czasu zmieniło się dużo.
No na gorsze, cóż dla mnie komunikacja była lepsza (co oznacza szybsza), może Tobie się poprawiło mnie niestety nie - choć po części winę za to ponosi koszmarnie wlokąca się modernizacja Krakowskiego Przedmieścia i chaotyczne zmiany rozkładów.
[ Dodano: 2008-01-03, 18:02 ]
Piotrek pisze: Na niego jeszcze trzeba poczekać. Potem na tramy też. Może się zdarzyć 60 minut.
Mój negatywny rekord wyniósł 75 min (ok. 21 z Ciepłowni) z czasów sprzed 106 i był to DP. Pozytywny ok.50 minut, stąd zacząłem PKS-em (kurs z Błonia) dojeżdżać do Ronda ONZ i tam przesiadać się w tramy.