Gorzej - tam mogłeś jechać w paradzie. Tu nie jest to przewidywane. Ale... wszystko do obejrzenia 05.04.2008.solaris8315 pisze:Pewnie tak samo będzie jak przy otwarciu Alej...
Stulecie elektryfikacji tramwajów w Warszawie
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ok, dzięki za "reklamę"MisiekK pisze:Gorzej - tam mogłeś jechać w paradzie. Tu nie jest to przewidywane. Ale... wszystko do obejrzenia 05.04.2008.solaris8315 pisze:Pewnie tak samo będzie jak przy otwarciu Alej...
Nie, nie pieniadze - cieżko nazywać kosztem to co ma się za free. Zabrakło chęci i wyobraźni. Ale może za dużo wymagam od niektórych ludzi. Mimo wszystko wciąż naiwnie liczę, że w cudowny sposób olej napłynie komuś do głowy.solaris8315 pisze:No cóż szkoda, że obchody będą takie ciche, no ale cóż rozumiem kasa pewnie większość przeważyła
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
Ryoga pisze:Podali, wczoraj na T3 przeczytałem Plan obchodów.,
pierwszy dzień to jakaś konferencja naukowa ds. komunikacji i takie tam. Impreza zamknięta. Drugi dzień to gala jubileuszowa - również impreza zamknięta. a trzeciego dnia to dzień otwarty - parada tramwajów, ztcp, to dzień otwarty zakładów i zajezdni, i kilka jeszcze innych. Ogólne tylko 3 dzień jest w zasięgu zwykłego użytkownika. Jak się strzeszcze to może jak by było wawkomowe spotkanie z jakimś projektorem i czytnikiem DVD to pokażę swój film o tramach
T3 - co to jest to T3?
Bartosz Adamski
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
W związku z powtarzającą się wielokrotnie krytyką użytkowników dotyczacą gramatyki i ortografii Twoich postów proszę o korzystanie z dowolnej formy sprawdzania pisowni przed wysłaniem postu. Junior-admin i użytkownik hafilip84
A kiedy mniej więcej będzie do zobaczenia jakiś program?MisiekK pisze:Gorzej - tam mogłeś jechać w paradzie. Tu nie jest to przewidywane. Ale... wszystko do obejrzenia 05.04.2008.solaris8315 pisze:Pewnie tak samo będzie jak przy otwarciu Alej...
[ Dodano: 2008-03-16, 07:40 ]
-5.04.2008 Obchody 100-lecia Warszawskich Tramwajów Elektrycznych połączone z Międzynarodową Konferencją Naukową, Warszawa
Program obchodów:
4.04.2008r. (piątek) (wstęp za zaproszeniami)
Międzynarodowa Konferencja Naukowa pt. "Umowy o świadczenie usług publicznych w zakresie drogowego transportu pasażerskiego", w tym:
"Skutki nowych regulacji w zakresie publicznego drogowego transportu pasażerskiego - Rozporządzenie PE 3623/07" - Peter Faros, kierownik jednostki DG TREN, Komisji Europejskiej.
"Opinie operatorów transportowych dotyczące nowych regulacji i problemy przez nich zgłaszane" - Guido Del Mese, Prezydent Komitetu UE w UITP.
"Proces powstawanie i negocjacji umów pomiędzypomiędzy operatorem a lokalnym samorządem / władzą lokalną" - Sturmowski CEO BVG Berlin.
"Partnertwo Publiczno-prawne w rozwoju nowych projektów infrastrukturalnych transportu publicznego, między innymi dotyczące tramwajowej infrastruktury" - Christian Buisson, Transdev.
Podczas Konferencji zostanie podpisana nowa umowa u wzajemnym członkostwie pomiędzy IGKM a UITP.
Po południu przewidziana jest uroczysta Gala Jubileuszowa w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie
5.04.2008r. (sobota) (wstęp wolny).
Uroczysta Msza Święta w kościele p.w. Św. Klemensa Dworaka w Warszawie.
Konferencja Prasowa połączona z promocją Monografii pt: " Warszawskie Tramwaje Elektryczne 1908-2008".
Uroczysta parada Tramwajów oraz występ Zakładowej Orkiestry Dętej Tramwajów Warszawskich.
Wszystkie sprawy związane z Galą Jubileuszową raz Konferencją Naukową należy załatwiać z Działem Marketingu Tramwajów Warszawskich Sp. z o.o. w Warszawie tel. (0-22) 534 55 09.
zródło http://www.igkm.pl/site/wiadomosci,1768,imprezy.html
Bartosz Adamski
- MeWa
- Cukiereczek
z tego, co wiem, to ma być jakiś obszerny bardzo suplement...Paweł84 pisze:A czy ktoś się orientuje gdzie i w jakiej cenie będzie można kupić publikację "Warszawskie tramwaje elektryczne 1908-2008" i w jakim stopniu będzie się ona różniła od tej z 1998 roku
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Trzeci i czwarty tom.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.