Sposoby na "zrowiepanizdrowiaboziada,dajcienamleko,nabu
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Jest też taka panienka która rozdaje pasażerom karteczki z których wynika że zbiera pieniądze w imieniu jakiejś organizacji pomagającej ludziom niesłyszącym. Na karteczce jest "cena" 5zł i albo trzeba zapłacić albo ją oddać. Pewnie ona to wszystko bierze do kieszeni, bo jaka organizacja robiłaby nielegalne zbiórki? (Bo nie sądzę żeby miała zgodę ZTM).
W zeszłym tygodniu taka jedna z lalką na ręku (dosłownie z lalką
) prosiła mnie i mojego wujka o pieniądze na życie bo jest po operacji. W tym momencie podniosła sweter/bluzkę (nie wiem co to było bo sie nie patrzyłem) pokazując nam jakąś bliznę czy coś tam. Nie było by w tym nic złego gdyby nie to że robiła to w salonie Ery
Pracownicy salonu tylko się na nią patrzyli ale nikt nie zareagował. Jeśli takie osoby są/mają być "usuwane" z środków komunikacji miejskiej to ze sklepów także... Poprostu ludzka głupota i chamstwo nie zna granic.
Kończysz pracę. Wracasz tramwajem do domu. W drodze czytasz książkę. W pewnym momencie do wagonu wpada brudny rumun i daje pokaz swojego muzycznego beztalencia. Czy może być cokolwiek bardziej denerwującego? Chyba wielu z nas było w takiej sytuacji.
Rumuńscy Cyganie stali się od czasu wejścia Rumunii do UE prawdziwą plagą. Z żebrania zrobili dochodowy biznes. O ile siedzą pod murem i udają biednych to jeszcze nikomu nie przeszkadza. Po prostu takiego cygana można ominąć. Ale ci są co raz bardziej nachalni.
Co wy sądzicie o tym problemie?
Rumuńscy Cyganie stali się od czasu wejścia Rumunii do UE prawdziwą plagą. Z żebrania zrobili dochodowy biznes. O ile siedzą pod murem i udają biednych to jeszcze nikomu nie przeszkadza. Po prostu takiego cygana można ominąć. Ale ci są co raz bardziej nachalni.
Co wy sądzicie o tym problemie?
- a/p TALENT
- a/p TALENT
Jeśli już to rumuńscy Cyganie. Zresztą zdecyduj się - na początku pisałeś o "rumunach", a potem o "Cyganach". Najlepiej byłoby powiedzieć Romowie, którzy w Rumunii stanowią ~2% ogółu ludności. I chyba mamy odmienne obserwacje, bo nie zauważyłem specjalnego przyrostu liczby Romów od 1.01.2007. Co nie zmienia faktów, że takie żebractwo mnie absolutnie odstręcza, brzydzi i nigdy bym się nie zniżył do wyjazdu do bogatszego państwa w takim celu.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
S
Ile stanowia tego nikt nie wie. Cyganie w Rumunii mieszkaja prawie, ze "dziko" nie rejstruja dziecinie korzystaja ze sluzby zdrowia szkol i w sporej czesci nie znaja rumunskiego. Podczas tamtejszego spisu powszechnego ankieterze nie zapuszczali sie do cygansich osiedli lub tez nie byli w stanie z nimi sie dogadac lub cyganie nie chciei z nimi gadac i liczba 2% jest mocno zanizona. W prawdzie nie byle w rumunii od czasu ich wejscia do unii ale z walsnych obserwacji sklanialbym sie do ok 10% ludnosci.JacekM pisze:Najlepiej byłoby powiedzieć Romowie, którzy w Rumunii stanowią ~2%
Łażenie z dzieckiem nadal jest modne. Często widuję jak kobiety rumuńskie zmieniają się na przystankach tramwajowych. Ostatnio byłem świadkiem jak pewna studentka podarowała żebrzącej banana zamiast pieniędzy. Gdy tylko tramwaj zatrzymał się na przystanku, rumunka z całych sił wyrzuciła banana za tramwaj. Zero szacunku 
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
Zapewne masz rację. Sam nie wiedziałem, że to są Romowie. W każdym razie, dobrze chociaż, że wiemy o kogo chodzi i dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu.Adam G. pisze:a teraz pomyśl, że taki sam stereotyp związany jest z Polakami. Miło by Ci było? Piszmy poprawnie, to są Romowie (Cyganie).Maciek pisze:kobiety rumuńskie...
...rumunka z całych sił wyrzuciła banana za tramwaj.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701