R-9 Chełmska pisze:Nic tylko się wyprowadzać na czas tych remontów...
Objazdy tramwajowe 2009
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A mimo to dyr. Ruta nie wsparł TW w walce o zezwolenie na zrobienie Feminy w 2008...mkm101 pisze:Do tego dochodzą węzeł Wolska/Młynarska oraz Kawęczyńska, pl. Zbawiciela, Puławska/pętla MWilanowska, pętla Górczewska (częściowo lub całkowicie zamknięta) i być może Nowowiejska.Plesim pisze: Czyli szykuje się w nowym roku niezłe szatkowanie sieci tramwajowej. Do tego dochodzi skrzyżowanie al. Solidarności z Jana Pawła II i Okopową.
Przy przyszłorocznych wyłączeniach rok 2007 to był pikuś.
[ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 07:49 ]
Budowa węzła z N-STeokryt pisze:Korki w dojazdach powiększaćMZ pisze:To chyba gdzieś na wieś,
Służewiec, co ze Służewcem?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
http://www.tw.waw.pl/zampubl/NZ-206-2008/index.html
[ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 08:40 ]
http://www.tw.waw.pl/ue/wz/index.htm
[ Dodano: Sro 03 Gru, 2008 08:40 ]
http://www.tw.waw.pl/ue/wz/index.htm
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
I wszystko jasne - będzie taki sam shit jak jest na Jerozolimskich.ŻW pisze:Na Trasie W-Z ma się pojawić od 30 do 35 tablic. Jak zapewnia Ruta, nowe mają być kompatybilne z już działającymi (będą korzystały z tych samych nadajników w tramwajach).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Słuchaj Ruty przetworzonego przez dziennikarza, daleko zajedziesz...
Jakoś przestaje mnie dziwic ostatnio wiele rzeczy.....Glonojad pisze:Słuchaj Ruty przetworzonego przez dziennikarza, daleko zajedziesz...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
-
michael112
Skoro wymyślili autobusy z drzwiami po obu stronach na torowisku, to może w ogóle zlikwidować tramwaje.
Dodam jeszcze, że na głównej stronie internetowej gazety pociąg metra udaje tramwaj.

http://www.polskatimes.pl/warszawa/6882 ... ,id,t.htmlPolska The Times pisze:Tramwajowa rewolucja 2009
Grzegorz Bruszewski 2008-12-10 10:38:32, aktualizacja: 2008-12-10 10:38:32
Tramwajem po trawie i autobusem po torowisku? Wszystko będzie możliwe w przyszłym roku.
Tramwaje Warszawskie mają na najbliższe lata bardzo ambitne plany. Nie obejdzie się bez utrudnień. Już dziś przedstawiciele miasta przepraszają mieszkańców. By było dobrze, najpierw musi być źle - wyjaśniają. W latach 2008-2013 Tramwaje Warszawskie na tabor i modernizację wydadzą ponad 2 mld zł. Oprócz 186 nowych pojazdów, które pojawią się w 2010 roku, najwięcej pieniędzy pochłoną remonty. Największą przyszłoroczną inwestycją jest II etap przebudowy Trasy W-Z od placu Bankowego do Jagiellońskiej. Tramwajarze wyremontują też Młynarską od Wolskiej do Płockiej oraz skrzyżowania: Jana Pawła II z Solidarności i Solidarności z Okopową.
- Modernizacja Trasy W-Z potrwa przynajmniej do 30 sierpnia, bo jest to bardzo skomplikowana inwestycja - tłumaczy Krzysztof Karos, prezes Tramwajów Warszawskich. Wraz z przebudową pojawią się nowoczesne tablice świetlne, które tak samo jak w Alejach Jerozolimskich będą nas informować o przyjazdach tramwajów. Tramwaje dostaną również zieloną falę, dzięki której będą jeździć szybciej. To niejedyna nowość. Na wysokości nieistniejącego przystanku przed placem Bankowym na torowisko będą mogły wjechać autobusy i korzystać ze wspólnego trambuspasa. Na trasie będą znajdowały się wspólne przystanki dla obu form komunikacji miejskiej - w tym najważniejszy na wysokości placu Zamkowego. Takie rozwiązanie może zostać też wprowadzone na remontowanych w przyszłym roku Młynarskiej oraz Wolskiej.
W przyszłości po torowiskach będą mogły kursować zupełnie nowe autobusy. - Możemy w następnym przetargu zamówić pojazdy z drzwiami po obu stronach - zapowiada Roman Gogacz, dyrektor działu techniczno-eksploatacyjnego Miejskich Zakładów Autobusowych. W przyszłym roku odnawiana będzie też pętla tramwajowa przy osiedlu Górczewska, torowisko na Jagiellońskiej (od pętli tramwajowej do al. Solidarności), Kawęczyńskiej (od zajezdni do pętli przy bazylice), Nowowiejskiej (od Politechniki do pl. Zbawiciela) oraz Puławskiej (na wysokości stacji metra Wilanowska).
W 2009 roku Generelna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad przebuduje torowisko na ul. Dywizjonu 303 (które zostało zamknięte w tym roku w związku z budową drogi S8) oraz torowisko na ul. Marynarskej (z powodu budowy drogi ekspresowej do lotniska). W wieloletnich planach remontowych Tramwajów Warszawskich jest również modernizacja torowiska na odcinku Kielecka - Piaski (realizacja w latach 2010-2011) oraz Zieleniecka - Targowa (2010-2011). Wtedy powstanie też długi peron przystankowy przy Stadionie Narodowym, przy którym będzie mogło zatrzymać się 10 tramwajów jednocześnie. Obiecująco wygląda też planowana linia na Tarchomin, która połączy Białołękę z węzłem Młociny. Na jej tarchomińskim odcinku, tak jak w Pradze, między torami będzie rosnąć trawa.
Dodam jeszcze, że na głównej stronie internetowej gazety pociąg metra udaje tramwaj.
Pozdrawiam.
- Solaris U10
- MeWa
- Cukiereczek
uwaga, bo ktoś uwierzy8917 pisze:Tramwaje dostaną również zieloną falę, dzięki której będą jeździć szybciej
Zastanawia mnie remont Grójecka / Banacha...
a sensu tego komentarza nie widzę8917 pisze:Skoro wymyślili autobusy z drzwiami po obu stronach na torowisku, to może w ogóle zlikwidować tramwaje.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A jaki jest według Ciebie sens tramwajów i autobusów jeżdżących wspólnie na długim odcinku po torach? Rozumiem coś takiego na samej trasie WZ (odcinek Pl. Bankowy-Dw. Wileński), ale w tekście jest mowa ogółem o torowiskach, gdzie równie dobrze może chodzić o inne miejsca.MeWa pisze:a sensu tego komentarza nie widzę
Pozdrawiam.