Zabawne sytuacje w środkach komunikacji miejskiej

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 03 sty 2009, 12:29

solarman15 pisze:to jeszcze nie rozumieją, co się do nich mówi.
A po jakiemu się do nich mówi? =P~

[ Dodano: Sob 03 Sty, 2009 12:32 ]
solarman15 pisze:Ostatnio sytuacja w 175: przystanek Terminal Etiuda, koniec trasy, a w busie ponad 20 skośnookich sobie siedzi. Kierowca wstaje i mówi: "Ostatni przystanek. Nie jadę dalej."
Na co oni wciąż stoją. Tym razem kierowca próbuje po angielsku: "Eee... End... Line..."
W końcu powiedział: "My bus have got a problem". Po czym wszyscy: "Aaa, ok!". I wyszli
No przynajmniej chopak sobie poradził
Kiedy to było dokładnie? :razz:

Adam G.

Post autor: Adam G. » 03 sty 2009, 15:12

ja kiedyś byłem świadkiem, jak kierowca na 175 nie potrafił odpowiedzieć na proste pytanie (ściślej mówiąc, to to nie było pytanie, tylko jedno słowo) "Airport?"... ale to nie jest śmieszne, tylko żałosne.
noidea

Maniek37

Post autor: Maniek37 » 03 sty 2009, 17:53

Dziś na 162 do kierowcy podszedła jakaś babcia i prosiła go o darmowy bilet. Kierowce ogarneło wielkie zdziwienie o co jej chodzi. Próbował jej wyjaśnić, że czegoś takiego nie ma. Ona zdziwiona twierdzi, że w telewizji (lub w innym środku przekazu informacji :D ) mówili, że od pierwszego stycznia u kierowcy będzie można dostać darmowy bilet. Kierowca próbował jej wyjaśnić, że nie ma czegoś takiego ale jest bilet seniora za 40zł przez cały rok a babcia na to, że miał być darmowy. Jakoś tak szła ta historyjka ;)

Szymon
(Mr_Kolesław)
Kontakt:

Post autor: Szymon » 03 sty 2009, 18:04

Maniek37 pisze:Dziś na 162 do kierowcy podszedła jakaś babcia i prosiła go o darmowy bilet. Kierowce ogarneło wielkie zdziwienie o co jej chodzi. Próbował jej wyjaśnić, że czegoś takiego nie ma. Ona zdziwiona twierdzi, że w telewizji (lub w innym środku przekazu informacji :D ) mówili, że od pierwszego stycznia u kierowcy będzie można dostać darmowy bilet. Kierowca próbował jej wyjaśnić, że nie ma czegoś takiego ale jest bilet seniora za 40zł przez cały rok a babcia na to, że miał być darmowy. Jakoś tak szła ta historyjka ;)
Przecież to o Siedlcach było :hahaha:

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 03 sty 2009, 18:41

Mr_Kolesław pisze:Przecież to o Siedlcach było.
:arrow: Dokładnie. Widocznie ta pani nie zauważyła, kiedy skończył się Kurier Warszawski i zaczął Kurier Mazowiecki :D.

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 03 sty 2009, 18:43

To już wiem o co chodziło wczoraj facetowi na 189. :grin:

Awatar użytkownika
Nordyk110

Post autor: Nordyk110 » 03 sty 2009, 20:18

Dawno temu...

Jechaliśmy z kumplem ze szkoły tramem . Nudno było .
No i tak jakoś z nudów ,kolega mi kuksańca , ja mu oddałem ,on znowu ,ja znowu i...
za którymś razem on oddał za mocno .
Ja się wściekłem ,on zobaczył że będzie draka i powiedział koniec i podał "piątkę" do przybicia . Jeszcze całkiem chyba nie ochłonołem i chciałem przybić mu jak najmocniej i...
poszła moja ręka ,on w TYM SAMYM CZASIE zabrał swoją i... przybiłem "piątkę " plecom jakiejś współpasażerki .
Kobietę momentalnie wyprostowało ( i chyba oddech odjęło ) ,kolega ze śmiechem uciekł do przodu pojazdu ,ja bąknołem "przepraszam" i na najblizszym przystanku oczywiście się ewakułowałem .
Przegubowce ,to sól tej ziemi .

ctl83

Post autor: ctl83 » 04 sty 2009, 0:28

Dwa lata temu, 169 kierunek Bródno. Kobieta jechała z dziećmi do ojca jednego z nich, generalnie ciekawa rodzina. Instuowała swoje dzieci, że czegoś tam mają nie mówić bo ojciech jednego dziecka zabije ojca drugiego dziecka. Potem dosiadł się do nich moher i zaczął wrzeszczeć, że dzieci są z rynsztoku i wyzywał matkę od kur... .

Innym razem na 162 jechało dwóch gimnazjalistów, którzy układali sobie wierszyki bogate w wulgarne słownictwo. Siedzący niedaleko pijak zwrócił im uwagę słowami "Przestaniecie kleć?!".

Przystanek Kijowska kierunek al. Zieleniecka, tramwaj pełen ludzi. Stoję sobie przy kabinie motorniczego, widzę że do wyjścia się przepycha jakaś starsza kobieta, staram się jej zrobić przejście, co w takim tłoku nie było łatwe. A ona na to "Taki młody człowiek, a tak mnie odpycha".

Linia 174. Przy metrze Świętokrzyska wsiada kobieta.
Kobieta do kierowcy: "Czy pan ma za dużo pieniędzy?"
Kierowca: "Nie". :grin:
Nie wiem o co jej chodziło.

NR
(tygrys)

Post autor: NR » 04 sty 2009, 0:51

Kiedyś przyszła babka (chodzi o neoplana) i poprosiła klucz od kibla (taka sytuacja była któryś raz więc nie tłumaczyłem że tamto to silnik) a kierowca powiedział do P. Moher : " Tylko niech pani uważa bo tam papier toaletowy się szybko kręci"
-----------------------------------------
Opowiada ł kierowca z R-2
Po przybiciu pierwszych neosiów w trakcie jazdy przez ul. Dźwogową
Pasażer1: Paaaanie co to za sprzęt ,co tak hałasuje
Kierowca: Paaaanie, to nie sprzęt, to Polskie drogi
Pasażer1: Paaaanie, ja te drogi 20 lat budowałem i wiem że są dobre
Pasażer2: Panie, ja bym dał panu w gębę tyle razy ile ja na tych drogach złamałem zawieszenie to byś pan nie przeżył
--------------------------------------------
Kobieta poszukująca ciepłego guzika przy pierwszych drzwiach neoplana znaalazła dziurki po starych kasownikach i mówi do szofera
"Niema na co nacisnąć , zostały same dziurki !!"
Pani mocher myślała że neoś to pesa w związku z tym usilnie naciskała przycisk na drzwiach, lecz nie wpadło jej do głowy że to tylko naklejka
W jakimś autobusie (na pewno z automatyczną skrzynią biegów słychać było jakieś odgłosy, pewien starszy pan podkreślił kierowcy że ona 30 lat temu jeździł na takich autobusach i on ma problemy z skrzynią biegów,czyli "automaty" są aż tak stare :D
Chciałem ustąpić p. Moher miejsce a ona na mnie z gębą (nie mulić z użytkownikiem Gęba) że ona nie jest taka stara i że ja jestem bezczelny
W nowym SU 18 pewna Pani ewakuowała się z miejsca przy pierwszych drzwiach wołając iz "PIERWSZE DRZWI SIĘ NIE OTWIERAJĄ BO JEST ZIMNO KIEROWCY"
---------------------------------------------
Przyszła pani i powiedziała że w wozie śmierdzi spalinami, na co kierowca
Bo to jest pojazd spalinowy
Jak bym jeździł na miodzie kwiatowym to by fiołkiem było czuć

ppdk

Post autor: ppdk » 04 sty 2009, 0:59

Kilka lat temu, zima, duże opady śniegu , z -10 stopni, stoje na przystanku "na żądanie" w Izabelinie (wyjątkowo) i czekam tyle ile zazwyczaj tam się czekało na przyjazd czegokolwiek, ze mną jacyś inni ludzie. Nareszcie widzę, jest , pędzi jakiś Ikarus, dostrzegam , że 708, jest coraz bliżej przystanku, więc zaczynam machać po czym...kierowca również mi odmachał i z uśmiechem pojechał dalej. Konsternacja na przystanku była niespotykana.
Obsługiwany linią 116 (dzięki za kursy skrócone)
...no to mi podziękowali

reserved

Post autor: reserved » 04 sty 2009, 10:25

ctl83 pisze:Linia 174. Przy metrze Świętokrzyska wsiada kobieta.
Kobieta do kierowcy: "Czy pan ma za dużo pieniędzy?"
Kierowca: "Nie". :grin:
Nie wiem o co jej chodziło.
Pewnie chciała żebrać...

[ Dodano: Nie 04 Sty, 2009 10:29 ]
tygrys pisze:Kiedyś przyszła babka (chodzi o neoplana) i poprosiła klucz od kibla (taka sytuacja była któryś raz więc nie tłumaczyłem że tamto to silnik) a kierowca powiedział do P. Moher : " Tylko niech pani uważa bo tam papier toaletowy się szybko kręci"
Buahahaha.... na to bym nigdy nie wpadł. :D

Misiek997
Zbanowany

Post autor: Misiek997 » 04 sty 2009, 12:10

ppdk pisze:Nareszcie widzę, jest , pędzi jakiś Ikarus, dostrzegam , że 708, jest coraz bliżej przystanku, więc zaczynam machać po czym...kierowca również mi odmachał i z uśmiechem pojechał dalej
Jeśli machnąłeś za późno to tzw "czas minął" ...

fraktal

Post autor: fraktal » 04 sty 2009, 12:25

rzeznik pisze:A to co? "Glupie zachowania pasazerow" nr 2? :D Oj, nie widze tego...
Raczej takie uniwersalne połączenie tematów "Głupie zachowania kierowców" i "Głupie zachowania pasażerów". No, ciekawe, co będzie z tym tematem dalej...

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 04 sty 2009, 13:43

volviak pisze:[...]
Trzeba się było zapytać czy ma bilet na linie czerwone czy nie :D
Jak nie to trzeba było kontrolą postraszyć se se se.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

Awatar użytkownika
kitrak

Post autor: kitrak » 04 sty 2009, 16:11

Swego czasu jednym z porannych kursów 167 jeździła, jak to mówiliśmy z kolegą "Pani Na Żądanie". Otóż pani ta przed przystankiem Monte Cassino, zamiast nacisnąć przycisk NŻ, przechodziła czasem nawet z samego końca autobusu, przeciskając się między ludźmi, pod kabinę kierowcy i mówiła "panie kierowco, mogę prosić na żądanie?".

Zablokowany