To faktycznie nie głupi pomysł...aczkolwiek w sumie zgodnie z zarządzeniem powinny tam stawać i 410 i 522. Tam jest mowa o każdym napotkanym przystankuKra pisze:I tak przy okazji może przydałby się tez przystanek dla busów (171,190) przy tym skrzyżowaniu w kierunku Pl.Bankowego - jak nie było tramów trudno zamienić to na busa (ten dopiero na Lesznie).
Dodatkowe przystanki podczas mrozĂłw
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Drivter1234
No nic tylko gratulować ZTM-owi, jutro duże mrozy się skończą i znowu polecą skargi na kierowców bo ktoś machał a autobus się nie zatrzymał, i znowu będzie bezsensowna papierologia i wprowadzanie w błąd pasażerów ... BOSKO
Już chyba nie mają się czym zajmować tylko tworzą głupoty.. rozumiem że fala mrozów wg. prognoz miała by się jeszcze utrzymywać prze np. 1,5 tygodnia to wtedy by miało może jakiś sens a tak ... ?? Głupota, głupota i jeszcze raz głupota do potęgi !!!

Kurczę, zawsze jak jestem na długim urlopie, to się dzieją ciekawe rzeczy.
Moje obserwacje:
1. rano - ok. 6:30 linia E-6 zatrzymała się na PKP KASPRZAKA i postała 45s.
pomyślałem, że to przypadek
2. po południu ok. 15:00 jechałem E-5, które zatrzymało się na wszystkich przystankach od E.PLATER do AFRYKAŃSKIEJ (jako stałych, nikt nie skorzystał poza Saską - 3osoby)
3. ok. 15:30 jechałem linią 411 od AFRYKAŃSKIEJ do METRA P. i autobus zatrzymał się na wszystkich przystankach (z wyjątkiem Ośrodka LOK) jako stałych (bez żądania, ale byli chętni).
4. z 411 przesiadłem się do 520, które nie zatrzymało się przy Hożej
5. wsiadłem w Centrum do 520 w przeciwną stronę i od razu nacisnąłem guzik; kierowca nie zatrzymał się przy Cepelii (czemu), ale przy Hożej już tak
6. Wieczorem wysiadłem z 506 na przystanku CIEPŁOWNIA WOLA 04 - i tutaj ciekawostka; Teoretycznie kierowcy 184 nie mają prawa się tam zatrzymać. Istnieje bowiem trochę przystanków pomijanych przez linie zwykłe (głównie dodatkowe przystanki w już obsługiwanych zespołach; niekoniecznie blisko położone). I na tych przystankach one się zatrzymac nie mogą, a przyspieszone mogą.
[ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 19:30 ]
np. przy Okopowej 171 nie da się zatrzymać, a 410 - da się (trasy obu linii przebiegają Lesznem)

Moje obserwacje:
2. po południu ok. 15:00 jechałem E-5, które zatrzymało się na wszystkich przystankach od E.PLATER do AFRYKAŃSKIEJ (jako stałych, nikt nie skorzystał poza Saską - 3osoby)
3. ok. 15:30 jechałem linią 411 od AFRYKAŃSKIEJ do METRA P. i autobus zatrzymał się na wszystkich przystankach (z wyjątkiem Ośrodka LOK) jako stałych (bez żądania, ale byli chętni).
5. wsiadłem w Centrum do 520 w przeciwną stronę i od razu nacisnąłem guzik; kierowca nie zatrzymał się przy Cepelii (czemu), ale przy Hożej już tak
6. Wieczorem wysiadłem z 506 na przystanku CIEPŁOWNIA WOLA 04 - i tutaj ciekawostka; Teoretycznie kierowcy 184 nie mają prawa się tam zatrzymać. Istnieje bowiem trochę przystanków pomijanych przez linie zwykłe (głównie dodatkowe przystanki w już obsługiwanych zespołach; niekoniecznie blisko położone). I na tych przystankach one się zatrzymac nie mogą, a przyspieszone mogą.
np. przy Okopowej 171 nie da się zatrzymać, a 410 - da się (trasy obu linii przebiegają Lesznem)
oJarek pisze:2. po południu ok. 15:00 jechałem E-5, które zatrzymało się na wszystkich przystankach od E.PLATER do AFRYKAŃSKIEJ (jako stałych, nikt nie skorzystał poza Saską - 3osoby)
520 zatrzymalo sie juz vis-a-vis domow Centrum wiec nie ma obowiazku sie zatrzymywac przy Cepelii5. wsiadłem w Centrum do 520 w przeciwną stronę i od razu nacisnąłem guzik; kierowca nie zatrzymał się przy Cepelii (czemu), ale przy Hożej już tak
" Nie obowiązują jedynie przystanki zlokalizowane bezpośrednio przed skrętem w lewo, w bezpośrednim sąsiedztwie przystanków podstawowych oraz przystanków krańcowych innych linii."

M-1 507 509 N22+N72
A to jest świetne:
Czyli o wsiadających pomyśleli: "na pętli wsiądą w wóz, nie zmarzną", ale o wysiadających już nie. Dajmy na to ktoś chce z Centrum do pętli Sadyba dojechać. 522 i tak przepuścić musi i czekać marznąc na przystanku na 131.ZTM pisze: Nie obowiązują jedynie przystanki (...) w bezpośrednim sąsiedztwie (...) przystanków krańcowych innych linii.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- Solaris U10
Podobnie miałem dziś przy Smyku. 521 pojechał lewym pasem, tak samo 517, dopiero podjechał 158 i wyratował...zolw pisze:ehh żeby to tak działało.... chciałem wsiąść w 525 na międzynarodowej oczywiście nie nie zatrzymał, ale na szczęście zaraz jechał 182....
oczywiscie zero informacji w calym miescie. dla dobra ludzi powinni wydac te kilka tys zl na jedna kartke w kazdym autobusie.

M-1 507 509 N22+N72
Było grzecznieJarek pisze:Kurczę, zawsze jak jestem na długim urlopie, to się dzieją ciekawe rzeczy.![]()
Moje obserwacje:
6. Wieczorem wysiadłem z 506 na przystanku CIEPŁOWNIA WOLA 04 - i tutaj ciekawostka; Teoretycznie kierowcy 184 nie mają prawa się tam zatrzymać. Istnieje bowiem trochę przystanków pomijanych przez linie zwykłe (głównie dodatkowe przystanki w już obsługiwanych zespołach; niekoniecznie blisko położone). I na tych przystankach one się zatrzymac nie mogą, a przyspieszone mogą.![]()
np. przy Okopowej 171 nie da się zatrzymać, a 410 - da się (trasy obu linii przebiegają Lesznem)![]()
![]()