Taa, na 175 też miały jeździć same SU18 i co?michał1984 pisze:No mam nadzieje ze na 506 bedą jeździć redutowe solarisy u18
Zastanawia mnie jeszcze 184 - czy będzie zmiana rozkładu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Będą 'nowe, stare rozkłady'Mr_Kolesław pisze:Zastanawia mnie jeszcze 184 - czy będzie zmiana rozkładuBo skoro obecne włączenia z R-6 są z Reduty Wolskiej... Chociaż może obejdzie się bez zmian
Gdyby tak PKS pojawił się z tą dodatkową brygadą to też byś napisał, że taki lepszy ten rydz?jacek pisze:"Lepszy rydz, niż nic"dzidek pisze:Na 101 zawita dodatek obsługiwany solarisem U10.
Pewnie tak, zwłaszcza że że redutowe solarisy U18 rozbijają się na liniach zastępczych (na które to linie jako na tymczasowe powinny być wysyłane autobusy raczej z rezerwy taboru, bo to przecież linia tymczasowa - za tramwaj), a na 116 jeżdżą odkurzacze (jeden z nich miał dziś awarię na przystanku Kapitulna). Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.michał1984 pisze:No mam nadzieje ze na 506 bedą jeździć redutowe solarisy u18
I tak nie ma nic lepszego jak dobiegający na Centralnym pasażerowie z bagażami do ostatnich drzwi 175 i co ? niespodzianka. Trzeba te ciężkie tabołki kilka schodków wnieść do góry bo Jelcz przyjechałfraktal pisze:a na 116 jeżdżą odkurzacze (jeden z nich miał dziś awarię na przystanku Kapitulna). Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.
Powinna być korekta kursów dojazdowych i zjazdowych. Ciekawe, czy pozostaną wieczorne kursy zjazdowe z Bielan (oczywiście do Ciepłowni, a nie do Reduty Wolskiej.Mr_Kolesław pisze:Zastanawia mnie jeszcze 184 - czy będzie zmiana rozkładuBo skoro obecne włączenia z R-6 są z Reduty Wolskiej... Chociaż może obejdzie się bez zmian
Akurat grzeje Mnie to i ziębi jednoczesnie, bo do PKS GM nic niemam (pod warunkiem, że kierowca spełnia wszystkie normy, aby można było nazwać go kierowcą, a nie czymś co dosiada, taki zacny woz, jakim jest niewatpliwie Scania).dzidek pisze:Gdyby tak PKS pojawił się z tą dodatkową brygadą to też byś napisał, że taki lepszy ten rydz?
Zapewne będąfraktal pisze:Ciekawe, czy pozostaną wieczorne kursy zjazdowe z Bielan (oczywiście do Ciepłowni, a nie do Reduty Wolskiej.
No właśnie w MZA jest nakaz wysyłania taboru sprawnego i w dobrym stanie na Z-1 oraz Z-2fraktal pisze:Redutowe solarisy U18 rozbijają się na liniach zastępczych (na które to linie jako na tymczasowe powinny być wysyłane autobusy raczej z rezerwy taboru, bo to przecież linia tymczasowa - za tramwaj), a na 116 jeżdżą odkurzacze (jeden z nich miał dziś awarię na przystanku Kapitulna).
Coo?JKTpl pisze:W moim przekonaniu jednak za zabranie sporej ilości (nawet) wygodnych i nowoczesnych tramwajów powinno się posyłać wygodne i nowoczesne autobusy
a tramwaje to niby w większości są niskopodłogowe? -chyba nie. Obecna ilość wysokiej podłogi na zetkach teoretycznie wcale nie oznacza dla paxów spadku standardu usługi przewozowej.JKTpl pisze:Wniosek - linie zastępcze cieszące się wielkim zainteresowaniem powinny mieć wysoką ilość taboru niskopodłogowego, lecz na taką możliwość należy poczekać.
No własnie aż się prosi, żeby napisać - właśnie dlatego wysyła lewarki z Kleszczowej i Stalowej, ale już ktoś mnie uprzedził. Natomiast nie wiem,czy 116 jest linią reprezentacyjna, ale za to ma wiele ważnych funkcji - przynajmniej w jej północnym odcinku, jest także oblegana, a nie jeździ co 4 minuty jak zetki, więc wypadnięcie choćby jednego kursu może spowodować zamieszanie lub jak kto woli - bajzel.Flash8222 pisze:No właśnie w MZA jest nakaz wysyłania taboru sprawnego i w dobrym stanie na Z-1 oraz Z-2Żeby żaden nie zepsuł się na mijance. A 116 to linia jakaś reprezentatywna?