Nie doszedłem, bo wyłączyłem ankietę przy pytaniu o wpływie korków na życie zawodowe.Uczeń, student?
Korki w Warszawie
Moderator: Wiliam
Masz rację. Ponadto niektóre pytania są bardzo tendencyjne. Np. jedna z odpowiedzi "zabronić wjazdu motocyklom i ciężarówkom" co jest istotnym manipulowaniem wynikami, bo akurat tak się składa że jednoślady w Europie są dopuszczane, a ciężarówki nie, więc chcąc ograniczyć ciężarówki musiałbym poprzeć ograniczenia dla motocyklistów co jest bzdurą.Poc Vocem pisze:ak zwykle merytorycznie ankieta leży. Nie można konstruować możliwych odpowiedzi jako różne stopnie określenia "wpływa/nie wpływa", a pośrodku dawać odpowiedź "nie wiem".
Dalej, co ma odpowiedzieć ankietowany np. na pytanie czy brak odpowiedniej ilości przepraw mostowych wpływa na płynność ruchu w sytuacji, gdy nie tyle uważa, co wie, że liczba mostów jest odpowiednia do potrzeb. Z drugiej strony niewątpliwym faktem jest, że gdyby mostów było mało to i płynność ruchu na nich by się w sposób istotny pogorszyła, co oznacza ni mniej ni więcej, że powinien zaznaczyć, że niewystarczająca liczba mostów wpływa na zakorkowanie ulic.
Tak samo korki wpływają na moje życie zawodowe - gdybym mieszkał na Olesinie, niewątpliwie ucząc się na PW, miałbym nieźle utrudnione życie zawodowe, choć strat finansowych bym nie poniósł. Niemniej straty w życiu zawodowym niewątpliwie jakieś by były.
O, co najmniej dwa razy powtarzają się pytania o to samo. I dlaczego danym środkiem transportu mogę się poruszać tylko 5-7 razy w tygodniu? Limit podróży dziennych ograniczony do 1?
Pytanie 21a mnie rozwaliło. Jest szalenie niejednoznaczne. pytanie jest o sposoby jakie stosuję w ramach ułatwiania sobie życia w korkach, natomiast ani trochę nie wnika się w przyczyny z jakich ich nie stosuję. Niestety, ale z Sadyby na PW mimo najlepszych chęci nie da się jeździć tramwajem. Tak samo czy jak kierowca mojego 131 skręca w Gagarina nie z tego pasa to znaczy, że notorycznie łamię przepisy drogowe? Dość ciekawa interpretacja.
To to napisałem było ironią. Ach ten internet.DG_Ins pisze:Więc nie napisałem ZAZNACZ to, tylko NIECH (taka osoba) ZAZNACZY.kajo pisze: Jestem bezrobotny.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.