"Klakson" - pismo pracownikĂłw MZA i miĹoĹnikĂłw KM
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
Na kłamstwo też? Wszelkie gazetki tego typu są propagandą, słodzoną co najwyżej uważnie kontrolowaną krytyką na pokaz.TLG pisze:Na prawdę - nie ucz ojca dzieci robić. 5 lat temu, kiedy pracowałem w pewnym koncernie w dziale relacji wewnętrznych to robiliśmy właśnie taką gazetkę toteż dobrze wiem dla kogo to się robi i jak się to robi.NR pisze:A więc nie taki znowu wewnętrzny
A jeśli "Klakson" ma ambicje być gazetką także dla miłośników KM, to na razie IMO nie imponuje swoim poziomem merytorycznym... Graficznie jest to ładnie zrobione, ale w treści nie ma nic szczególnego...
Linię obsługuje zakład R-7 „Woronicza”
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95
128 131 192 195 210 501 502 510 514 727 N01 N13 N22 N31 N33 N34 N35 N36 N37 N41 N44 N63 N83 N85 N95
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Po pierwsze nie był to wywiad tylko kilka pytań zadanych przy okazji załatwiania innej sprawy w siedzibie MZA. A po drugie nie sądzę, by redaktor przywłaszczał sobie jakiekolwiek prawo do bycia rzecznikiem sympatyków. Raczej chciał uzmysłowić szarym kierowcom, że osoba robiąca zdjęcia autobusom nie robi fotografii szoferom i nie jest ich wrogiem. Oraz naświetlić, po co te zdjęcia są wykonywane. Zdaje mi się, że nic więcej.TLG pisze:Mianowicie jak to jest, że redaktor Ślubowski uzurpuje sobie sobie prawo do wypowiadania się w imieniu wymienionych w tytule sympatyków komunikacji. Wywiad z Zaciszkiem to na prawdę jest trochę za mało, żeby z gazetki zakładowej robić hobbystyczny periodyk. Zostawiam to do przemyślenia i raczej sugerowałbym, by "Klakson" delikatnie odstosunkował się od szeroko pojętej grupy sympatyków.
Nie sądzę, by mimo haseł, miał takie aspiracje.eM pisze:A jeśli "Klakson" ma ambicje być gazetką także dla miłośników KM, to na razie IMO nie imponuje swoim poziomem merytorycznym...
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Może tak: nikt nie oczekuje rzetelności od takich wydawnictw. To, co MZA w swojej gazecie przekazuje na swój temat swoim pracownikom to jest ich wewnętrzna sprawa - ich zbójeckie prawo (nawet do przesadnego samozadowolenia, ale się już odniosłem)eM pisze:Wszelkie gazetki tego typu są propagandą, słodzoną co najwyżej uważnie kontrolowaną krytyką na pokaz.
Ale tak to właśnie wygląda.ZaciszaniN pisze:A po drugie nie sądzę, by redaktor przywłaszczał sobie jakiekolwiek prawo do bycia rzecznikiem sympatyków.
Według mnie najlepszym punktem odniesienia jest to, co część z Was zna mianowicie gazetka, wydawana przez Solarisa.
15/12/2005-12/7/2019
-
Domino2001
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:27 ]
.
.
Moim zdaniem pewne sformułowania używane w artykułach wymagają po prostu korekty.
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:29 ]
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:31 ]
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:33 ]
W tym momencie inni przewoźnicy nie istnieją! Jak Grodzio wyda własny periodyk, to też będzie pisał o sobie. Takie trudne do pojęcia?
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:35 ]
.
Bo redaktorem jest znany nam Sławek Ślubowski, w którym, oczywiście jako pracowniku Działu Marketingu MZA, więcej optymizmu niż pesymizmuIkarus 5780 pisze:Pismo zapowiada się rewelacyjnie, nie to co poprzednie "Przecinaki", "Syrenki" etc., gdzie tylko żale, żale i żale.
Nie rozumiem... Jak to nie ma ani jednego słowa? Są tysiące słów!NR pisze:Szkoda tylko że MZA w "Klaksonie" jest pokazywana w samych superlatywach i niema ani jednego słowa.
Hiperbola.Będzie tłok, będą trudności z zamykaniem drzwi, będzie tryb SB"
Dlaczego? Uważam, że właśnie powinniśmy dużo wymagać, zwłaszcza, jeśli MZA zatrudniły byłego redaktora znanych dzienników...Adam G. pisze:Pan sś musi coś robić, to redaguje gazetkę firmową w typowo swoim stylu
Nie mówię, że jest źle - od takiego czegoś dużo się nie wymaga.
Moim zdaniem pewne sformułowania używane w artykułach wymagają po prostu korekty.
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:29 ]
Gdzie tak zostało napisane/zasugerowane>? Chyba każdy wie, jak jest...ZaciszaniN pisze:MZA jest określane, jako jedyny przewoźnik w Warszawie
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:31 ]
Gdzie tak zostało napisane/zasugerowane>? Chyba każdy wie, jak jest...ZaciszaniN pisze:MZA jest określane, jako jedyny przewoźnik w Warszawie
Nie chcę nikogo bronić, ale skąd wiesz, że określenie profilu pisma nie jest wymysłem Działu Marketingu MZA?TLG pisze:Mianowicie jak to jest, że redaktor Ślubowski uzurpuje sobie sobie prawo do wypowiadania się w imieniu wymienionych w tytule sympatyków komunikacji.
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:33 ]
A Ty chyba zapominasz o tym, że Sławek reprezentuje MZA i o nich ma pisaćJKTpl pisze:Pan S. Ś. również zapomina o tym, że w Warszawie autobus ≠ MZA.
W tym momencie inni przewoźnicy nie istnieją! Jak Grodzio wyda własny periodyk, to też będzie pisał o sobie. Takie trudne do pojęcia?
[ Dodano: |26 Sty 2010|, 2010 16:35 ]
Myślę, że jednak adresatami "Klaksonu nie są MKM-owie, zważywszy na fakt, że dystrybucja pisma odbywa się tylko na terenie zakładów. Co najwyżej może to być pismo dla kierowców MKM-óweM pisze:A jeśli "Klakson" ma ambicje być gazetką także dla miłośników KM, to na razie IMO nie imponuje swoim poziomem merytorycznym... Graficznie jest to ładnie zrobione, ale w treści nie ma nic szczególnego...
- ZaciszaniN
- Kontakt:
W sensie (rozwiń)maciej180 pisze:trzeba sobie pościągać owe "fotki"
[quote=""Klakson" w temacie "Objazdy jak rok długi""] zasada jest prosta: tam gdzie nie dojedzie tramwaj, tam gdzie nie zostanie wpuszczony samochód osobowy, tam dotrze autobus MZA.[/quote]levar pisze:Gdzie tak zostało napisane/zasugerowane>? Chyba każdy wie, jak jest...ZaciszaniN pisze:MZA jest określane, jako jedyny przewoźnik w Warszawie![]()
Generalizowanie - nie na wszystkich "zetkach" pojawia się MZA.
Tego nie wiadomo, jeśli np. 170, 527 itd. pojawią się na Trasie W-Z, to i ajent będzie korzystał z bus-pasów....dalej... pisze:Tylko nasi kierowcy będą mogli jechać np. aleją Solidarności od strony Targówka w stronę placu Bankowego
A ITS na 509 i Mobilis na 101 i PKS na 144 to pies...dalej pisze:Tylko nasze wozy będa mogły przecinać aleję Solidarnościjadąc ul. Jagiellońską
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Oczywiście, to całkiem prawdopodobne. Ale skoro red. Ślubowski zajmuje się pracą nad gazetą to chyba ma jakiś wpływ na jej zawartość, nawet jeśli chodzi tylko o tytuł. Myślę, że w tym kontekście działy marketingu MZA jak i każdej innej instytucji w ogóle nie powinny mieszać się do środowiska sympatyków/miłośników/hobbystów (a próby takiego cudacznego zakotwiczenia środowiska do firm czy instytucji wciąż się zdarzają)levar pisze:Nie chcę nikogo bronić, ale skąd wiesz, że określenie profilu pisma nie jest wymysłem Działu Marketingu MZA?
15/12/2005-12/7/2019