Dni Transportu Publicznego 2010
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
A czemu by miało być? Dotąd były wyłącznie przy okazji remontów.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Program tegorocznego DTP (dobrze, że wszedłem na stronę WKD
).
http://ssks.org/dtp/
Mam kilka pytań w związku z DTP:
Czy potrzebne będą bilety, że pojechać zabytkowym autobusem na Ostrobramską? (taka sytuacja była rok temu, tylko że autobusy jeździły na Kleszczową)
Czy w tym roku będzie kursował pociąg retro? (nie ma go na liście atrakcji)
Co ile planowane jest kursowanie linii do zajezdni "Żoliborz" i "Ostrobramska"? (bo pewnie szczegółowe rozkłady nie są znane)
http://ssks.org/dtp/
Mam kilka pytań w związku z DTP:
Czy potrzebne będą bilety, że pojechać zabytkowym autobusem na Ostrobramską? (taka sytuacja była rok temu, tylko że autobusy jeździły na Kleszczową)
Czy w tym roku będzie kursował pociąg retro? (nie ma go na liście atrakcji)
Co ile planowane jest kursowanie linii do zajezdni "Żoliborz" i "Ostrobramska"? (bo pewnie szczegółowe rozkłady nie są znane)
-
bartoni722
Tu jest strona o DTP z ZTMu:
http://ssks.org/dtp/index.php?mode=program1
http://ssks.org/dtp/index.php?mode=program1
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
-
bartoni722
Sorki, nie czytałem wcześniejszego posta.ashir pisze:Przecież już podałem link do strony głównej o DTP.(chyba, że uważasz, że po otwarciu strony, trudno komuś kliknąć na program pierwszego dnia
, ale w takim razie czemu nie podałeś linku do programu drugiego dnia DTP
)
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
ZTM pisze:Kochasz metro za jego szybkość i niezawodność? Nie możesz żyć bez jednostajnego stukotu kół tramwajowych? Nie wyobrażasz sobie innego sposobu podróżowania po mieście niż jazda autobusem? Jeśli tak, to już teraz zapraszamy na tegoroczne Dni Transportu Publicznego, które odbędą się 18 i 19 września. A jeśli uważasz, że nie ma to jak jazda samochodem… też przyjdź. Może zmienisz zdanie…
DTP to wielka rodzinna impreza dla wszystkich miłośników komunikacji i tych, którzy dopiero zaczynają z nią swoją przygodę. To unikalna okazja do tego, żeby poznać transport zbiorowy „od kuchni”.
Celem Dni Transportu Publicznego jest promocja komunikacji miejskiej i kolejowej poprzez:
- zachęcanie mieszkańców Warszawy do korzystania ze środków transportu zbiorowego;
- budowanie pozytywnego wizerunku komunikacji miejskiej;
- ukazywanie zalet kolei aglomeracyjnej i dalekobieżnej;
- kultywowanie tradycji i historii transportu.
Tegoroczna impreza odbędzie się 18 września na węźle komunikacyjnym Młociny i 19 września na Dworcu Zachodnim. Dzięki współpracy Zarządu Transportu Miejskiego, miłośników stołecznej komunikacji i przewoźników, warszawiacy będą mogli m.in. oglądać pokazy najnowszych i historycznych pojazdów komunikacji miejskiej oraz powalczyć w licznych konkursach. Nie zabraknie atrakcji także dla najmłodszych.
Tegoroczna impreza będzie szczególna, gdyż w jej trakcie stołeczny Klub Miłośników Komunikacji Miejskiej, który od samego początku jest zaangażowany w organizację DTP, będzie obchodził swoje 30-lecie.
Więcej informacji o imprezie już wkrótce.
Czy zajezdnie będą zwiedzane systemem ubiegłorocznym, czy systemami wcześniejszymi?
Zdaję sobie sprawę, że tabun ludzi kręcących się po zakładzie to nie jest przyjemność dla pracowników, niemniej liźnięcie tematu zza szyby autobusu pozostawia pewien niedosyt, tym bardziej, że to wszak ten jeden jedyny dzień w roku.
Zdaję sobie sprawę, że tabun ludzi kręcących się po zakładzie to nie jest przyjemność dla pracowników, niemniej liźnięcie tematu zza szyby autobusu pozostawia pewien niedosyt, tym bardziej, że to wszak ten jeden jedyny dzień w roku.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Raczej tak, jak ostatnio, czyli objazd autobusem dowozowym.chester pisze:Czy zajezdnie będą zwiedzane systemem ubiegłorocznym, czy systemami wcześniejszymi?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- kulikowski
Jest to niemożliwe, gdyż linia 901 tego dnia kursować będzie pomiędzy Dw. Centralnym a Wiatraczną p. Rozbrat.BJ pisze:Nie wiem, czy ktoś już o tym wspominał, ale linia autobusowa z Młocin na R10 będzie nosiła numer 901.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.