Nie wspominając o częstotliwości...Bastian pisze:26+26 to absurd nie ze względu na dwa mosty (takie rzeczy się zdarzają, zwłaszcza przy objazdach), a ze względu na mające w międzyczasie nastąpić otwarcie Powstańców Śląskich
Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
O dwukrotnym przerzedzeniu 26 na ten czas już się mówiło.person pisze:Nie wspominając o częstotliwości...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak to? To Twoje "wysoko postawione źródło w ZTM" Ci tego nie powiedziało? Co za pech...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Heh.. to jedno miejsce parkingowe jest tak przydatne, że.. właściwie to już mogliby je sobie darować i zrobić szerdzy chodnik.MichalJ pisze:![]()
A sama część jezdni oznaczona zygzakiem 'przystanek' mogłaby być uniesona, tak, żeby tworzyć peron - jak widać, Nowowiejska to ma być ruch 'uspokojony'.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
- MeWa
- Cukiereczek
wydaje mi się, że nieprawidłowo odczytałeś rysunek. Od strony pl. Politechniki do przystanku, tak jak obecnie, jezdnia będzie pewnie dwukierunkowa.KwZ pisze:Lepszy jest układ pasów. Zezwala się na jazdę do przodu po torach tramwajowych z ruchem w przeciwną stronęMichalJ pisze:(Zakaz zawracania na drodze jednokierunkowej? WTF?)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
A może. Zmyliło mnie, że linia (w takim razie) końcowa pasa schodzi po skosie; to będzie w takim razie tylko dojazd do jakieś bramy po prawej.MeWa pisze:wydaje mi się, że nieprawidłowo odczytałeś rysunek. Od strony pl. Politechniki do przystanku, tak jak obecnie, jezdnia będzie pewnie dwukierunkowa.
Abstrahując od sensowności, to chyba za tym samochodem zmieściłby się jeszcze jeden.Heh.. to jedno miejsce parkingowe jest tak przydatne, że.. właściwie to już mogliby je sobie darować i zrobić szerdzy chodnik.
Te schematy powinny rozwiać wszelkie wątpliwości:MeWa pisze:Od strony pl. Politechniki do przystanku, tak jak obecnie, jezdnia będzie pewnie dwukierunkowa.
ul. Nowowiejska - pl. Politechniki organizacja ruchu.
ul. Nowowiejska - pl.Zbawiciela organizacja ruchu.
Rozumiem, że te pasy do skrętu w lewo na Waryńskiego to nie żart, tylko wymogi nowej sygnalizacji? No i oczywiście pewnie się nie da zrobić, żeby prawy nie wpadał na przystanek (choć na Świętokrzyskiej się udało, więc kto wie!)was pisze:Te schematy powinny rozwiać wszelkie wątpliwości:MeWa pisze:Od strony pl. Politechniki do przystanku, tak jak obecnie, jezdnia będzie pewnie dwukierunkowa.
ul. Nowowiejska - pl. Politechniki organizacja ruchu.
ul. Nowowiejska - pl.Zbawiciela organizacja ruchu.
ŁK
- MeWa
- Cukiereczek
hmm... faktycznie - z planów tak wynika...MichalJ pisze:W jakim sensie "jak obecnie"? Od pl. Politechniki jest zakaz wjazdu. Od Waryńskiego nie ma co prawda chyba znaku 'droga jednokierunkowa', ale jest 'zakaz zawracania'... Dziwactwo i tyle.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"