No nie, Misiek, rozwaliles mnie;) Lepiej bym tego nie ujalMisiekK pisze:o bo przecież dojazd do SKM musi być. No i będzie. Linia dla miłośników kolei - podjechać, popatrzeć na przepełnione EN57, zrobić parę zdjęć i wrócić na Nowodwory, żeby wsiąść w 508 i pojechać na Marymont
214 z NowodworĂłw do S9 w PĹudach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Też się spodziewam takiego właśnie efektu.MisiekK pisze:No i będzie. Linia dla miłośników kolei - podjechać, popatrzeć na przepełnione EN57, zrobić parę zdjęć i wrócić na Nowodwory, żeby wsiąść w 508 i pojechać na Marymont
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Dowozówka dla mieszkańców okolic p.o. Warszawa Płudy do 508, innego wyjaśnienia nie widzęsprokett pisze:Byc moze mikrobusowe 214 ma stanowic alternatywe dla korka na Modlinskiej i Swiatowida (kiedy to polowa Tarchomina pieszo szla do Zerania)?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Tam oprócz jednego kursu SKM jeżdżą pojedyncze jednostki EN57, które nabite wyjeżdżają już z Legionowa.MichalJ pisze:Te pociągi są bardziej przepełnione niż metro?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Colony
- Kontakt:
Jestem stuprocentowo przekonany, że potoki (jeśli jakieś będą) będą szły właśnie w odwrotną od zaplanowanej, stronę.Wolfchen pisze:
Dowozówka dla mieszkańców okolic p.o. Warszawa Płudy do 508, innego wyjaśnienia nie widzę![]()
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- tarantula01
- Kontakt:
Być może, ale tylko wtedy, gdy korek na Modlińskiej spowoduje mikropotok do Płud, aby się mikrobusem zabrać.sprokett pisze:Byc moze mikrobusowe 214 ma stanowic alternatywe dla korka na Modlinskiej i Swiatowida (kiedy to polowa Tarchomina pieszo szla do Zerania)?geograf_OSU pisze:ale takie 214 to juz bzdura do kwadratu. Po co to komu?
To zależy, czy z Klasyków, linia skręci na północ, czy południe. A może te godziny kursowania podane wcześniej były w czasie p.m.? Wtedy to te 214 może faktycznie kogoś wozić z Płud do domu. Jazda z Gdańskiego do Płud przy dobrej przesiadce, to będzie szybsza droga niż przez most, czy Żerań (18-tka z Bankowego->516)Colony pisze:Jestem stuprocentowo przekonany, że potoki (jeśli jakieś będą) będą szły właśnie w odwrotną od zaplanowanej, stronę.Wolfchen pisze:Dowozówka dla mieszkańców okolic p.o. Warszawa Płudy do 508, innego wyjaśnienia nie widzę![]()
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Tylko tak naprawdę po co? Dąbrówka ma silne 511 a z Modlińskiej (póki co 144) do "P. Nowodworów", Odkryta ma raptem 10 min spacerem do pętli Nowodwory i 516...aby autobus jeździł co 7-8 minut na trasie Dąbrówka - Nowodwory.
Jak dla mnie sensu kompletnie brak.
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
- tarantula01
- Kontakt:
Aby Buków miał częściowo zrekompensowany brak 144 w weekendy, a z Dąbrówki można było dojechać do Płud.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
A co takiego jest na Płudach czego potrzebuje Dąbrówka?Aby Buków miał częściowo zrekompensowany brak 144 w weekendy, a z Dąbrówki można było dojechać do Płud.
No bez obrazy ale dla Dąbrówki SKM nie jest atrakcyjna - długość czasu podróży (a innego powodu raczej nie ma by komunikować sypialnię z sypialnią).
Z Bukwoaem to nie przeginaj, mają podmiejskie rzut beretem...
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
- tarantula01
- Kontakt:
W Płudach jest szyna. Skoro autobus ma jeździć tylko z Nowodworów (potrzeba miejsca na pętli, którego zbytnio nie ma), to niewielkim nakładem może jeździć z Dąbrówki, aby z tego osiedla był lepszy dojazd do szkół (zapotrzebowanie będzie wzrastać - w Dąbrówce nie ma szkół) oraz dla osób, które chciałyby w godnych warunkach podróżować liniami odjeżdżającymi z Nowodworów.
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Jak to nie ma? peron E-8 jest przez 80% dnia roboczego i 100% dnia świątecznego do wykorzystania.tarantula01 pisze:(potrzeba miejsca na pętli, którego zbytnio nie ma)
- tarantula01
- Kontakt:
Rozchodzi się jednak o te pozostałe 20%
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Przesunąć widmo pod numerem 741 na peron E-8 i już się zmieszczą wszyscy.tarantula01 pisze:Rozchodzi się jednak o te pozostałe 20%