Wzory biletĂłw
Moderator: JacekM
Fatalnie może nie jest, ale ja osobiście ubolewam nad tą zmianą. Te obecne "kwadraciki" są o wiele ładniejsze. Już bardziej od tego nowego wzoru podobają mi się bilety z biletomatów.Wolfchen pisze:Prawie jak w Poznaniu... Moim zdaniem fatalnie, a efekt ten pogłębia rezygnazja ZTMu z obecnego loga...
![Obrazek](https://i.postimg.cc/4dVYKj67/tram-wawkom.png)
Faktury korygujące są - więc w czym problem?SieneK pisze:to ciekawe bo podatek od nich już został odprowadzony
Tym się muszą martwić sprzedawcy - zapewnie na tych samych zasadach, co niesprzedane gazety. Od zwykłych ludzi nie będą zbierali niewykorzystanych biletów przecież - chyba, ze ktoś będzie chciał wymienić na nowy (z dopłatą rzecz jasna).SieneK pisze:znowu będzie akcja zbierania biletów
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- MeWa
- Cukiereczek
Zwracam uwagę na inny problem - na niektórych kolorach, zwłaszcza tych jasnych (jak dobowy), białe litery moga stwarzać pewien problem pod względem czytelności treści...
nie do końca jest to nazwa własna, zresztą wiele europejskich tłumaczy swoje nazwy. Nic w tym złego nie ma.Wolfchen pisze:A ja mam taką sugestię: zamiast bawić się w tłumaczenie na angielski nazwy własnej
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Goście ze wschodu pojawiający się w Polsce raczej nie mają problemów z łacinką i o ile są odrobinę ogarnięci będą w stanie się domyśleć który bilet jest który. Moim zdaniem na warszawskim bilecie nie ma wystarczająco miejsca na czytelny zapis w 3 językach i 2 alfabetach.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
To jakiś żart? Beznadziejne, brzydkie bilety, logo ZTM też megabrzydkie. Ludzie...podwyżka cen biletów, wystarczy tych negatywnych informacji, zostawcie jedno co jest dobre. Obecne wzory są naprawdę bardzo fajne. Myślałem, że ZTM będzie je promował dłużej, bo jest czym się pochwalić...
Mam propozycję, wróćmy do kasowników dziurkaczy. Będzie fajniej...
[ Dodano: |14 Cze 2011|, 2011 21:15 ]
Pewnie pójdzie teraz na mnie wiązanka różnych postów ale ... przykro mi, mi osobiście się to nie podoba.![:( :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Mam propozycję, wróćmy do kasowników dziurkaczy. Będzie fajniej...
![#-o #-o](./images/smilies/eusa_doh.gif)
[ Dodano: |14 Cze 2011|, 2011 21:15 ]
Pewnie pójdzie teraz na mnie wiązanka różnych postów ale ... przykro mi, mi osobiście się to nie podoba.
![:( :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
- MeWa
- Cukiereczek
wprowadźmy w ogóle francuski (żeby się nie obrazili), grecki (bo inny alfabet), a najlepiej wszystkie języki urzędowe UEWolfchen pisze:Nie ma nic złego, ale brak zapisu w cyrylicy jednak przeszkadza - a gości ze wschodu całkiem sporo mamy.MeWa pisze:Nic w tym złego nie ma.
![:roll: :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- R-9 Chełmska