UfffAdam G. pisze:Nie. Robią akcję jakby przynajmniej były tam trzy szczyty G8 naraz...Kleszczu pisze:Czy tylko ja mam wrażenie, że ktoś tu mocno przesadza z tymi objazdami, zamknięciami itp.
Obsługa Stadionu Narodowego - obserwacje, wnioski
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Solaris U10
Moim zdaniem wystarczyłoby krótkie zamknięcie na czas fajerwerków jak na finale WOŚP, potem rozwóz tramwajami i autobusem na Wileniak. Choć z drugiej strony, może i lepiej przetestować taki wariant, który pewnie okaże się przesadzony i potem zmniejszyć skalę zamknięć w środku tygodnia w trakcie Euro.
W każdym razie dzięki, potwierdziły się moje przypuszczenia dotyczące miejsca postoju autobusów. Ułatwi to mi ich złapanie.pawcio pisze:W zasadzie wiem tyle, co jest na mapkach.
W dniach 27-29 stycznia 2012 roku w związku z międzynarodowymi targi ITM Warsaw w Centrum Expo XXI uruchomiona została (w godzinach 9-19 z częstotliwością 20 minut) bezpłatna linia na trasie: ZACHĘTA - Królewska - Krakowskie Przedmieście - Nowy Świat - Aleje Jerozolimskie - Aleja Prymasa Tysiąclecia - Kasprzaka - Bema - Prądzyńskiego - EXPO XXI - Prądzyńskiego - Bema - Kasprzaka - Aleja Prymasa Tysiąclecia - Aleje Jerozolimskie - Niemcewicza - Grójecka - Al. Jerozolimskie - Marszałkowska - Królewska - ZACHĘTA. Linię obsługuje Grodzio 4 brygadami (3 Scanie warszawskie + 1 Scania żyrardowska).
Moje podsumowanie dnia - linie dodatkowe woziły powietrze, nie było podanej odpowiednio wcześnie informacji o komunikacji w okolicy Stadionu Narodowego, a korki na Saskiej Kępie zupełnie zabiły komunikację w tej okolicy
Linia 917 była kompletnie niepotrzebna - autobusy po godzinie 20:30 woziły 5-10 osób, a wozów oczekiwało jeszcze bardzo dużo... A wystarczyło tylko zasilić trochę 509 i trochę 517 (w kierunku Nowodworów i Targówka) i byłoby wszystko w najlepszym porządku.
Gratulacje dla ZTMu za to, że przy Żeraniu FSO trasę linii wyznaczono przez estakadę, po której ZABRONIONY jest przejazd ciężkich pojazdów (znak B-3a/B-5)
Wielu kierowców "cięło" przez zakaz, ponieważ nikt ich nie poinformował o tym, że jest alternatywa dla tego zjazdu z TT. 
Gratulacje dla ZTMu za to, że przy Żeraniu FSO trasę linii wyznaczono przez estakadę, po której ZABRONIONY jest przejazd ciężkich pojazdów (znak B-3a/B-5)
- R-9 Chełmska
Wszystko, co jechało wzdłuż trasy tramwajowej (102, 158, Z) odjeżdżało zapełnione co najmniej "po dach". Nie wiem, jak było z pierwszymi kursami 9xx ale było zdecydowanie mniej zainteresowanych, niż przewidział to ZTM i wozy jeździły kompletnie puste... W "Kleszczowych" wozach, które jechały jeden po drugim, było odpowiednio 11 i 8 osób. To chyba zdecydowanie za mało jak na przeguba 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wydzieliłem osobny temat 
Ciekaw jestem wszelkich obserwacji: jakie wykorzystanie taboru, gdzie łazili ludzie, jakie ulice były zamknięte zasadnie, a jakie być może niepotrzebnie itp.
A szczególnie - czy w takich przypadkach jest w ogóle sens myśleć o utrzymaniu ruchu autobusowego i tramwajowego na moście i na al. Zielenieckiej. Rzeczywiście ludzie wylegli na jezdnie?
Ciekaw jestem wszelkich obserwacji: jakie wykorzystanie taboru, gdzie łazili ludzie, jakie ulice były zamknięte zasadnie, a jakie być może niepotrzebnie itp.
A szczególnie - czy w takich przypadkach jest w ogóle sens myśleć o utrzymaniu ruchu autobusowego i tramwajowego na moście i na al. Zielenieckiej. Rzeczywiście ludzie wylegli na jezdnie?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow