Bezpieczeństwo w pojazdach komunikacji
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
A ja wielokrotnie jeżdżąc ze znajomym 723 i 801 nie uświadczyłem przejawów agresji (a jeździłem m.in. brygadą 06/801 zjeżdżającą o 0:47 i 2/723 zjeżdżającym 0:48). W sumie tymi liniami jeździłem 19 razy i to po kilka kółek (nawet całe zmiany) za każdym razem...I nigdy nie było sytuacji, że komuś się coś nie podobało i zaczął podskakiwać...
- marker
- Zbanowany
Ale przecież wszytskie ekspedycje poza ekspedycją na DW Centralnym są czynne do jakiejś określonej godziny.R-9 Chełmska pisze:O 22 kończy się popołudniowa zmiana. Jednak czasem, nie wiem z jakiego powodu w ekspedycjach nikogo nie ma, następnego dnia już jest, aby kolejnego pan(i) w ekspedycji powiedziała, że ona tak o 15 to sobie wyjdzie może
CHRABĄSZCZ: Bzzzzzzzzzz
- R-9 Chełmska
Ale nie skończą się w środku zmianymarker pisze:Ale przecież wszytskie ekspedycje poza ekspedycją na DW Centralnym są czynne do jakiejś określonej godziny.R-9 Chełmska pisze:O 22 kończy się popołudniowa zmiana. Jednak czasem, nie wiem z jakiego powodu w ekspedycjach nikogo nie ma, następnego dnia już jest, aby kolejnego pan(i) w ekspedycji powiedziała, że ona tak o 15 to sobie wyjdzie może

5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- MeWa
- Cukiereczek
Z Żerania taki środek miasta...Mahony2109 pisze:Ale żeby na pętli w środku miasta takie rzeczy się działy? Tak patrząc po Wilanowskiej to zawsze myślałem, że te duże pętle z ekspedycjami są bardzo bezpieczne, zwłaszcza dla kierowców... widać nigdzie nie jest bezpiecznie...
Pzdr.

STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Na wstępie oczywiście potępiam takie osoby, które dopuszczają się takich czynów, ale należy także zwrócić uwagę na samych kierowców, a właściwie ich zachowanie.
Żaby nie być gołosłownym opisze sytuację jaką spotkałem nie tak dawno. Na 718 jeździł sobie kierowca, i miał otwartą kabinę więc można było sobie posłuchać co mówił (sam do siebie).
A praktycznie przez cały czas wyzywał innych uczestników ruchu i wymachiwał rękoma.
Notorycznie przycinał pasażerów, złośliwie zamykał drzwi przed nosem, jechał jakby wiózł kartofle, i na dodatek używał na cały autobus niewybrednych epitetów na ludzi którzy zarówno jechali, jak i tych którzy nie zdołali wsiąść do autobusu.
I prawda jest taka, że gdyby znalazła się grupa dresów to nie wiem czy ten kierowca byłby taki odważny i elokwentny w słowach.
Pewnie to co zaraz napisze nie wypada aby z racji mojego zawodu pisać publicznie, ale w głębi serca życzyłem temu kierowcy aby trafił właśnie na taką grupę dresów – aby spuścili mu porządny łomot, a autobus trochę „przewietrzyli” pozbawiając go większości szyb i jeszcze kilku elementów.
Może wtedy kierowcy pomyślą nad swoim zachowaniem, a przewoźnicy jak będą musieli naprawiać zdewastowane autobusy kogo zatrudniają.
Żaby nie być gołosłownym opisze sytuację jaką spotkałem nie tak dawno. Na 718 jeździł sobie kierowca, i miał otwartą kabinę więc można było sobie posłuchać co mówił (sam do siebie).
A praktycznie przez cały czas wyzywał innych uczestników ruchu i wymachiwał rękoma.
Notorycznie przycinał pasażerów, złośliwie zamykał drzwi przed nosem, jechał jakby wiózł kartofle, i na dodatek używał na cały autobus niewybrednych epitetów na ludzi którzy zarówno jechali, jak i tych którzy nie zdołali wsiąść do autobusu.
I prawda jest taka, że gdyby znalazła się grupa dresów to nie wiem czy ten kierowca byłby taki odważny i elokwentny w słowach.
Pewnie to co zaraz napisze nie wypada aby z racji mojego zawodu pisać publicznie, ale w głębi serca życzyłem temu kierowcy aby trafił właśnie na taką grupę dresów – aby spuścili mu porządny łomot, a autobus trochę „przewietrzyli” pozbawiając go większości szyb i jeszcze kilku elementów.
Może wtedy kierowcy pomyślą nad swoim zachowaniem, a przewoźnicy jak będą musieli naprawiać zdewastowane autobusy kogo zatrudniają.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Niekoniecznie.PrzykładR-9 Chełmska pisze:te bez ekspedycji

Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Predator pisze:Na wstępie oczywiście potępiam takie osoby, które dopuszczają się takich czynów, ale należy także zwrócić uwagę na samych kierowców, a właściwie ich zachowanie.
nie zycz drugiemu co tobie nie miłe!!!!!!
a pózniej sie nie dziw ze na takie linnie jak 718 puszczaja złomy!!
Linia 718 była przykładem. Ten kierowca pojawia się na różnych liniach, i wcale lepiej się nie zachowuje. Ostatnio jeździł na 169 MANem i też dawał popis swojej elokwencji.5280 pisze:nie zycz drugiemu co tobie nie miłe!!!!!!
a pózniej sie nie dziw ze na takie linnie jak 718 puszczaja złomy!!
On podrostu wyraźnie nie lubi swojej pracy, i tylko kwestią czas jest gdy spotka osoby które nauczą go kultury.
I nie będzie miało znaczenia czy będzie to niesłusznie demonizowana linia 718, czy linia 500 na Dw. Centalnym, czy jakaś inna dowolna linia – on znajdzie amatora który nauczy go kultury. A jak jeszcze trafi mu się linia 607 i będzie tak się zachowywał to ma demolkę gwarantowaną.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Solaris U10
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
W sumie nie zawsze. Ale często. Choć trzeba przynać, że mają stresujący zawód, więc w sumie to się temu nie dziwię.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
- Kontakt:
Nie pochwalam takiego zachowania, ale lepiej, aby kierowca wyładowywał swoją agresję słownie, a nie na innych uczestnikach ruchu. To mogłoby się skończyć tragicznie...Solaris U10 pisze:Tu jest racja, zę kierowcy używają wielu różnych, powiedzmy nieodpowiednich, słów pod adresem innych uczestników ruchu i pasażerów.
xxx