O, ciekawe.pawcio pisze:Myślałem, że piszesz o szczycie B. Liczba dodatków kręcących się do północy jest całkiem pokaźna.
Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
bartoni722
Dla niektórych to coś zmieniapawcio pisze:Kelly napisał/a:
teraz pytanie jakie numerki brygad to będą.
61,62,64,65. Jak by coś to miało zmienić.
Nic dziwnego. Specyfika trakcji, gdzie kolejność zjazdów wymusza pojemność krańca, a nie charakter brygady.bartoni722 pisze: Te tramwaje nie przestają mnie zadziwiać.
1+14(+10) będzie solówkowe. 22 na składy, ale po długim weekendzie Wola zostanie tylko z jednym dodatkiem B.sprinter pisze:To 1+14 i wolskie 22 będzie obsługiwane składem, czy solówką?
[ Dodano: Czw 25 Kwi, 2013 ]
A możesz wyjaśnić co? Bo nie ogarniam.Kelly pisze:Dla niektórych to coś zmienia
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Łatwiej mi latać za określonym wagonem jak wiem na co powinien wyjechać i mogę sobie zawczasu przygotować rozkład dzwoniąc do ZTM i prosząc o konkretną brygadę. Ot takie hobby.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dodajmy do tego, że wreszcie kursy te są rozsmarowane w miarę równomierne, a nie w dzikich taktach typu 5-5-10. Kudos ZTMie, kudos!pawcio pisze:[Częstotliwość zamiast pojemności w przypadku wypierdkowatej dowozówki do metra to ruch całkiem słuszny.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Do układu niskich się jakoś bardzo szczególnie nie przyzwyczajajcie. Z racji ograniczeń projektów unijnych spora część Swingów obsługujących 17 oraz 17+37 w rozkładzie podstawowym musiała się przenieść na 33 i/lub Bródno.
Wola w DP na 31 dojedzie po szczycie z 27/78. Żoliborz tą samą operację przerobi z 6.MichałP. pisze:A jak wolski pojedynek dojedzie w DP na 31? Będzie startował z R-1 nie wykazany w rozkładzie, czy prawdą jest, że będzie to BWL z 27 a potem z 78?
Nie no, skład. Solówki w szczycie na Jerozolimskich to pomysł na tyle niedorzeczny, że dziwię się, że takie pytanie mogło paść.ashir pisze:Wola poza po południowym dodatkiem na 22 będzie miała także na 8. Na solówkę czy na skład?
Nie widzę przeciwwskazań.ashir pisze:Poza tym znów Praga będzie na 14, może znów będą tam puszczać batyskafa?
Myślisz, że naprawdę to pytanie ma związek z rozkładami tramwajowymi?Georg pisze:A po co linia co 8 minut w szczycie ma jeździć na Ratuszową? Mam na myśli 37. Nie można było zrobić jednej mocnej 17 na trasie PIASKI-SŁUŻEWIEC?