Komunikacja w trakcie budowy M2 (część zachodnia)
Moderator: Wiliam
Chyba tego Koła, które jest na Młynowie...
Nie, to ty na odpowiedź "z dworca" ponawiasz pytanie, co uważam za absurdalne.Emyl pisze:A ja czekam aż waszmość mi powie kto jedzie z Zachodniego. Bo widzę, że pytanie skąd się tam pasażerowie 184 biorą, spowodowało errorMichalJ pisze:Co jedzie z Zachodniego na Nowe Bemowo dziś?
Co jedzie z Zachodniego na Nowe Bemowo wg propozycji ZTM?
Co jedzie z Zachodniego na Nowe Bemowo wg propozycji twojej?
Nie ma żadnego znaczenia, skąd na ten dworzec przyjeżdżają. Może z Łodzi, może z Sochacza, może z Ryk, a może z Grójca. Ważne, że przyjeżdżają i przesiadają się na autobusy.
Zaraz zaczniesz się domagać pominięcia Centralnego i Śródmieścia, bo nie wiadomo, skąd się tam pasażerowie na dworcu biorą.
Znaczy - Dworzec Zachodni w ogóle można zaorać, bo z pociągów się wysiądzie na Centralnym, z autobusów z Grójca przy Hali Banacha, z autobusu z Kielc na pralce itd?Emyl pisze:A widzisz, rzecz w tym, że wbrew temu co twierdzisz, nie jest to bez znaczenia. Bo wszystkie te podróże można odbyć w inny sposób. Czekałem, aż podasz mi relację unikalną.
To jest jakiś piramidalny absurd.
Skąd się zatem biorą ludzie przy Hali Banacha i po co im autobus, przecież można pojechać na Bielany przez Kercelak albo Babkę.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale jedna dość rozsądna rzecz się tu pojawiła: może uruchomić jakiś autobus z Tunelowej na Kasprzaka i Koło?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Co wtedy ze 103?
A jak się te plany mają do Jana Kazimierza? Na wrześniowym forum w NOT, ZTM prezentował listę przystanków które będą utworzone w 2017 i wśród nich były te na Jana Kazimierza. 167 się wycofa ze Znanej?

Może obetnie cześć kursów skróconych 105?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Może i można, ale czy np. przyjeżdżający autobusem na dworzec PKS w ogóle może być klientem takiego autobusu? Bliżej jest dojść na RZS 06...Bastian pisze:No ale jedna dość rozsądna rzecz się tu pojawiła: może uruchomić jakiś autobus z Tunelowej na Kasprzaka i Koło?
- fik
- Naczelne Chamidło
Od dawna postuluję wykorzystanie tej pętli jako zakończenia dla bemowskiej połówki 154, ale niedasię, bo musi przez tory przejechać podobno. Teraz też można było to zrobić, ale po co.Bastian pisze:No ale jedna dość rozsądna rzecz się tu pojawiła: może uruchomić jakiś autobus z Tunelowej na Kasprzaka i Koło?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Ja mam wrażenie ze ten dworzec zachodni jest trochę fetyszyzowany. Ale jakimś rozwiązaniem mogłoby być puszczenie 184 przez BW1920 i Grójecka do dworca.
Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
Po kolei. Jeść łyżką a nie chochlą. Na razie udaje się rozciąć 167 i wyciągnąć 184 z Powstańców. 154 musi jeszcze chwile poczekać. Chcesz żeby niereformatorskiego Witka zastąpiono zupełnym betonem?fik pisze:Od dawna postuluję wykorzystanie tej pętli jako zakończenia dla bemowskiej połówki 154, ale niedasię, bo musi przez tory przejechać podobno. Teraz też można było to zrobić, ale po co.Bastian pisze:No ale jedna dość rozsądna rzecz się tu pojawiła: może uruchomić jakiś autobus z Tunelowej na Kasprzaka i Koło?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
- Bastian
- Sułtan Maroka
Stagnacja to nie jest najgorsze, co może się zdarzyć.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
To czy chcesz to jedno, to czy dasz radę (szczególnie rano, może nie z Bemowa, ale od granicy Bemowo/Wola) to już zupełnie inna sprawa.Bastian pisze:Inna rzecz, że bez buspasa na Prymasa ja bym nie chciał jechać tym 523...
M1 M2
1 4 18 25 35
109 128 136 154 171 186 190 222504 523
1 4 18 25 35
109 128 136 154 171 186 190 222504 523