Modernizacja Linii Średnicowej
Moderator: JacekM
Ja za to również nieśmiało przypomnę, że tak z dekadę temu i trochę ponad nie mieliśmy dość ważnego ciągu śródmiejsko-wolskiego w osi wschód-zachód, dość ważnego ciągu praskiego w osi północ-południe, do tego część ulic tylko dla transportu publicznego, w tym jeden z mostów, a to wszystko pod budowę kilku stacji dla srodka transportu, który również podlega pod UTK, tak jak ten z linii średnicowej.
W dzisiejszym artykule w wyborczej możemy dowiedzieć się, że projekt modernizacji średnicy zostaje wyrzucony do kosza i ma być nowy projekt
Planowany termin rozpoczęcia prac to 2031 
O ile wiadukt na Towarowej i pewnie jeszcze inne obiekty zechcą sobie do 2031 roku poczekać...
Czyli jeszcze co najmniej 8 lat wyjście ze Śródmieścia będzie się odbywało po krzywych stopniach bez żadnej pochylni dla rowerów czy wózków. No super.
Czyli jeszcze co najmniej 8 lat wyjście ze Śródmieścia będzie się odbywało po krzywych stopniach bez żadnej pochylni dla rowerów czy wózków. No super.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Podeprze się.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Jesteś przekonany, że między tory dalekobieżne wejdą dodatkowe podpory?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zrobi się podwieszane, z rozbieranej kładki koło Galerii Mokotów.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ale tu chodzi o podparcie w pionie, nie poziomie 
Im szybciej się zawali, tym lepiej.
Byle nie na jadący pociąg.
Tylko katastrofa może pchnąć sprawę do przodu.
Byle nie na jadący pociąg.
Tylko katastrofa może pchnąć sprawę do przodu.
Jeżeli chodzi o dół, to strach pomyśleć co się będzie działo. No chyba, że zamknie się średnicę na kilka dni, wiadukt rozbierze i poczeka na ten 2031 rok.
A góra pójdzie do krainy długoletnich objazdów.
Jeżeli koncepcja przesunięcia p.o. Ochota pod wiadukt jest ciągle aktualna, to trzeba najpierw zrobić dół.
A góra pójdzie do krainy długoletnich objazdów.
Jeżeli koncepcja przesunięcia p.o. Ochota pod wiadukt jest ciągle aktualna, to trzeba najpierw zrobić dół.
-
michael112
Żeby chociaż było już zbudowane całe połączenie tramwajowe Bitwy z Kasprzaka. Albo skręty tramwajowe w Alejach gdzieś w Śródmieściu...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja nie wiem, czemu Miasto tak się nie spieszy z wyjściem na Wolę przynajmniej przez Krzyżanowskiego. Ale tak samo nie rozumiem opóźnienia Rostafińskich...michael112 pisze: ↑20 cze 2025, 19:07
Żeby chociaż było już zbudowane całe połączenie tramwajowe Bitwy z Kasprzaka.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Skończy się kładzeniem tymczasowego torowiska na tej Woli, zobaczycie.Bastian pisze:Ja nie wiem, czemu Miasto tak się nie spieszy z wyjściem na Wolę przynajmniej przez Krzyżanowskiego. Ale tak samo nie rozumiem opóźnienia Rostafińskich...michael112 pisze: ↑20 cze 2025, 19:07
Żeby chociaż było już zbudowane całe połączenie tramwajowe Bitwy z Kasprzaka.
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Z windą czy schodami?
Prędzej tymczasowym buspasem na Prymasa.
Na Prymasa buspas powinien być stały.