Jak nie z Marysina to skąd Z Rembertowa, a może z Wesołej Bo innych wariantów nie widzę. Aczkolwiek po skierowaniu 143 na Wiatraczną można pomyśleć o powrocie 515 na OstrobramskąBastian pisze:Tak. I to ponoć niekoniecznie z Marysina - znaczy, jest rozważana jego trasa na prawym brzegu. Co też oczywiście nie oznacza, że cokolwiek z tego będzie.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Z tego co słyszałem:R-11 Kleszczowa pisze: Aczkolwiek po skierowaniu 143 na Wiatraczną można pomyśleć o powrocie 515 na Ostrobramską
141 przez Gocław i TS
143 przez Wiatrak i TŁ
515 po trasie proponowanej dla 514, czyli TS, Gocław, Wał
W sumie wyjście byłoby dobre, aczkolwiek Gocław by narzekał, że straci połączenie z SGGW. Z drugiej byłoby połączenie przez TS na Służewiec a Rembertów nic by nie stracił (połączenie z Ostrobramską ma w postaci 408, fakt faktem szczytowe ).
Chyba, że mi się mylą projekty
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
- Colony
- Kontakt:
To znaczy, że się przychylają do nacisków, żeby je posłac aż do Woli Grzybowskiej i chcą wreszcie zlikwidowac na niej korki. W porządku moim zdaniem.Bastian pisze:Tak. I to ponoć niekoniecznie z Marysina - znaczy, jest rozważana jego trasa na prawym brzegu.
Bardzo sensowne wyjście z nieco patowej sytuacji rzekłbym. Utraty dojazdu dla SGGW bym nie wyklinał. Do Nowoursynowskiej są 2 busy, a potem 4 na przesiadkę.Maro_D pisze: 141 przez Gocław i TS
143 przez Wiatrak i TŁ
W sumie wyjście byłoby dobre, aczkolwiek Gocław by narzekał, że straci połączenie z SGGW. Z drugiej byłoby połączenie przez TS na Służewiec a Rembertów nic by nie stracił (połączenie z Ostrobramską ma w postaci 408, fakt faktem szczytowe ).
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na upartego możnaby jakoś 416 tam skierowaćColony pisze:
Bardzo sensowne wyjście z nieco patowej sytuacji rzekłbym. Utraty dojazdu dla SGGW bym nie wyklinał. Do Nowoursynowskiej są 2 busy, a potem 4 na przesiadkę.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W sumie...linia i tak kandyduje na 3xx, więc mogłaby tak jeździć. Szczególnie, że podobno nie jest wykorzystana na obecnej trasie.R-11 Kleszczowa pisze:Na upartego możnaby jakoś 416 tam skierowaćColony pisze:
Bardzo sensowne wyjście z nieco patowej sytuacji rzekłbym. Utraty dojazdu dla SGGW bym nie wyklinał. Do Nowoursynowskiej są 2 busy, a potem 4 na przesiadkę.
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rozparcelować. 120 na Gocław, 123 z DWW przez Wiatrak i Gocław na Ursynów. Wtedy można to 123 pchnąć po ursynowskiej trasie 143 (więc zostaje połączenie z SGGW), zaś 143 (przez TŁ) po trasie 416 (zmodyfikowanej). I wszyscy zadowoleni
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Colony
- Kontakt:
Musiałoby zawijac przez DWW, bo samo 147 nie wystarczy, aby dowozic ludzi do dworca. Argument, że jedzie 123 z drugiej strony jest chybiony. To za długo, za bardzo kręci i nikt w tym celu z tego nie korzysta.Bastian pisze:120 na Gocław
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Colony pisze: Argument, że jedzie 123 z drugiej strony jest chybiony. To za długo, za bardzo kręci i nikt w tym celu z tego nie korzysta.
A Saska Kępa i rejony Międzynarodowej? Nie będzie im za wesoło jechać na około przez Grochów do DWW. Szybciej im będzie wtedy dojechać do kładki, potem w 188, 523 i znowu przesiadka na 123, 137. Więc chyba lepiej by było, jakby takie 120 podjeżdżało pod dworzec.Bastian pisze:To zacznie.
Chociaż z drugiej strony...zawsze można podjechać do przystanku Al. Zieleniecka i przejść się w kierunku dworca między budynkami, choć za wesołe posunięcie to raczej by nie było wieczorem.
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ile osób jeździ na sam Wschodni? Francuska - 146, Saska - 147. I wystarczy. Gocław pojedzie 123 o lepszej częstotliwości, więc stratny nie będzie.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Było tak od razu , choć dobrze by było je wzmocnić. 146 - dużo ludzi podobno jeździ Wałem (nowe osiedla), 147 - po wywaleniu 359 ze Zwoleńskiej.Bastian pisze:Francuska - 146, Saska - 147
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
- Colony
- Kontakt:
147 na Saską? A co będzie jeździło na Francuskiej bidne 146 naprzemian z nienajlepszym 117.Bastian pisze:Saska - 147
A ja jestem za podjazdami 120 na DWW.
Argumenty:
- ludnosc Międzynarodowo-Sasko-Gocławska ma normalny (czyli taki jak teraz) dojazd na Wschodni
- ludzie, którzy jadą z Gocławia i Kępy na Wileniak mają 509 i 416
- ludności Grodziska dojazd na Gocław jest niepotrzebny, głównie zalezy im przecież na Wileniaku i DWW
Po za tym bez likwidacji 303 nie będzie miejsca na Gocławiu. A i wtedy będzie problem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie mają. Przecież pisałem o rozparcelowaniu 416 i przejęciu odcinków jego trasy przez inne linie (123, 143, 120...).Colony pisze:- ludzie, którzy jadą z Gocławia i Kępy na Wileniak mają (...) 416
Jak by nie było - to całkiem rozsądne wyjście..Colony pisze:To znaczy, że się przychylają do nacisków, żeby je posłac aż do Woli Grzybowskiej i chcą wreszcie zlikwidowac na niej korki. W porządku moim zdaniem.Bastian pisze:Tak. I to ponoć niekoniecznie z Marysina - znaczy, jest rozważana jego trasa na prawym brzegu.
Bardzo sensowne wyjście z nieco patowej sytuacji rzekłbym. Utraty dojazdu dla SGGW bym nie wyklinał. Do Nowoursynowskiej są 2 busy, a potem 4 na przesiadkę.Maro_D pisze: 141 przez Gocław i TS
143 przez Wiatrak i TŁ
141 jest 'wymierającą linią' do zmian, ale z tym, że jeśli 515 pojedzie przez Gocław, to 141 nie jest potrzebne w Wesołej.
Może myślą o puszczeniu do Starej Miłosnej po otwarciu tam nowej jezdni lub zamianie prawobrzeżnych krańców 141 i 143? Nie może też 143 do Wiatraka jechać przez Wygodę, więc może rzadsze 141 je tam zastąpi, a 153 zlikwidują? Jakiś nowy duet? Hmn..
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9