Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, to na razie ich jeszcze PESA nie przegoniła 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak. Kiedyś...Piotrek pisze:Czy to są te wysokopodłogowce, które kiedyś tam mają do nas dotrzeć?
Jeżeli wierzyć temu, co się dowiedziałem to produkcja przyspieszy, ale chyba raczej nieznacznie. Wygląda na to, że polecą kary za opóźnienie dostaw. Tak to jest jak się "kupuje kota w worku". O PESIE było przynajmniej wiadomo, że ma gotowe tramwaje tej konstrukcji (805NM) oraz organizacje i technologie produkcji.inż. Glonojad pisze:No, to na razie ich jeszcze PESA nie przegoniła
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiesz, gdyby spółka wiedziała, ile będzie kosztować 120N, to pewnie w ogóle by przetargu na 123 nie organizowała...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wydaje mi się, żeby można go było przerwać, gdy jest wyrok sądu nakazujący powtórzyć. 
Szkoda po prostu, że nie pomyślano o tym wcześniej. Gdyby od razu rozpisać przetarg na 30 tramwajów klasy 120N pewnie TW zapłaciłoby razem sumę zbliżoną do sum za 120N i 123N razem wziętych. Z resztą nie wiem czy w momencie rozpisania pierwszego przetargu na składy HF PESA miała gotową koncepcje tramwaju 120N.
Tak troche z innej beczki-zastanawia mnie dla jakiego wagonu przeznaczono oznaczenie 122N (PESA 7-członowa czy LF z Poznania).
Tak troche z innej beczki-zastanawia mnie dla jakiego wagonu przeznaczono oznaczenie 122N (PESA 7-członowa czy LF z Poznania).
15/12/2005-12/7/2019
Tutaj to już różne wersje słyszałem. W grudniu zeszłego roku podobno zaczęli nad nim prace, dokładniej nad wózkiem napędowym. I cisza. Nawet tajni agenci TLG niewiele wiedzą
Ostatnio się dowiedziałem, że wózki już są gotowe, także gotowe są elementy poszycia nadozia (wycięte i poodginane)
Odnośnie testów w Warszawie-myślę, że test tego tramwaju na warszawskich torach to najlepszy sprawdzian. Warszawskie warunki są jednak dosyć trudne (duże prędkości z dużym obciążeniem, do tego nieraz ostre hamowania).
Odnośnie testów w Warszawie-myślę, że test tego tramwaju na warszawskich torach to najlepszy sprawdzian. Warszawskie warunki są jednak dosyć trudne (duże prędkości z dużym obciążeniem, do tego nieraz ostre hamowania).
15/12/2005-12/7/2019
"NIERAZ"?!TLG pisze:do tego nieraz ostre hamowania
To jest NAGMINNE,przynajmniej w wykonaniu jednego z Z.E.T.
Którego tu nie wymienię,co by nie wszczynać nowej awantury...
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, ale z drugiej strony dobre, czy nawet bardzo dobre, tory... chociaż w Poznaniu też złe nie są, nawet wbudowane (te, które widziałem). Na testy do Gdańska z nimTLG pisze: Odnośnie testów w Warszawie-myślę, że test tego tramwaju na warszawskich torach to najlepszy sprawdzian. Warszawskie warunki są jednak dosyć trudne (duże prędkości z dużym obciążeniem, do tego nieraz ostre hamowania).