Nowa Zajezdnia
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Bastian
- Sułtan Maroka
Grodziska i Piaseczna z Nowym Dworem? Czy też jeszcze z kimś rozmawiają?MeWa pisze:- o rozmowach PKS-ow o sytuacji komunikacyjnej w Warszawie;
Mam nadzieję, że macie w tym piśmie jakąś korektę, bo inaczej strach się bać...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- MeWa
- Cukiereczek
Tak, jest korekta - i to kilkuetapowa
A tamta wiadomosc pisalem generalnie w pospiechu, bez mozliwosci wstawiania polskich znakow, na obcym mi systemie, opierajac sie glownie o pamiec moja 
Jesli chodzi o PKS-y, to uczestniczyly w nich tez inne podmioty, ale najwazniejsze w tym wszystkim bylo zgromadzenie sie podmiotow PKS-u, zlosliwa cholero
Jesli chodzi o PKS-y, to uczestniczyly w nich tez inne podmioty, ale najwazniejsze w tym wszystkim bylo zgromadzenie sie podmiotow PKS-u, zlosliwa cholero
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tamtą? A tej nie?MeWa pisze:A tamta wiadomosc pisalem generalnie w pospiechu, bez mozliwosci wstawiania polskich znakow
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Nowa Zajezdnia (wg www) już sprzedaży 
Mnie zastanawia jedna rzecz:
- TECHNIKA : O nowym tramwaju 118N "Puma" opowiada Filip Prętki, szef zespołu marketingu i sprzedaży PESA Bydgoszcz. Mam nadzieję, że tego w czasopiśmie nie będzie
No i pytanie. Formularz zamówienia na stronie WWW to działa? Znajomy nie może wysłać go bo wyskakuje "Parse Error - error on-line odb.php #77"
Mnie zastanawia jedna rzecz:
- TECHNIKA : O nowym tramwaju 118N "Puma" opowiada Filip Prętki, szef zespołu marketingu i sprzedaży PESA Bydgoszcz. Mam nadzieję, że tego w czasopiśmie nie będzie
No i pytanie. Formularz zamówienia na stronie WWW to działa? Znajomy nie może wysłać go bo wyskakuje "Parse Error - error on-line odb.php #77"
- MeWa
- Cukiereczek
Blad poprawiony. Ponadto formularz powinien dzialac - jesli nadal beda z nim klopoty, prosze kierowac w tej chwili bezposrednio na adres podany na stronie, gdyz obecnie mam ograniczone pole manewru 
Podejrzewam, ze numer jest juz tez w Parowoziku.
Podejrzewam, ze numer jest juz tez w Parowoziku.
Kupiłem sobie od razu dwa numery - 3 i 4.MeWa pisze:Powinno sie ukazac w przyszlym tygodniu, o czym bedzie informacja, jak numer tylko trafi do dystrybucji.
Zapraszam do kupowania po ukazaniu sie numeru - oczywiscie wszelkie uwagi mile widziane
W numerze trzecim znalazłem Jelcza Maestro i zajezdnię Gołonoga (dajmy na to że ujdzie)
oraz jeden błąd rzeczowy - porównanie ceny brutto (cena oferty ZUE Kraków na remont torowiska w Alejach) z kosztami netto (koszt remontu zakładany przez TW).
W numerze czwartym już gorzej. W artykule o modernizacji Alej Jerozolimskich trzy błędy merytoryczne - jeden mały (krawędzie przystanków będą na wysokości 22cm od główki szyny, a nie 22-26cm), jeden nieco większy (tablice systemu informacji pasażerskiej będą tylko na części przystanków a nie na wszystkich jak podano w artykule) oraz jeden dyskwalifikujący (opis technologii torowiska - gdzie najpierw wspomina się o "płycie pływającej" a zaraz potem rozwija temat tylko że opisując technologię NBS - to są dwie różne technologie !).
Bardzo fajny artykuł o warszawskich tramwajach w czasie wojny tylko że i w nim znalazł się kwiatek - wspomniano o wywiezieniu jesienią 1939r. "kilkudziesięciu wagonów" do Niemiec - ciekawe tylko że nic tej tezy nie potwierdza.
Widać postęp w porównaniu z blamażem z nr 2 (artykuł o tramwajach konnych w Hiszpanii). Jednak to co uchodzi prasie wysokonakładowej nie uchodzi czasopismu specjalistycznemu
- MeWa
- Cukiereczek
Dziekuje za uwagi. Coz, przykro, ze w artykule osoby, ktora generalnie jest znana z zainteresowania do tramwajow i ktora wspolpracuje z roznymi serwisami oraz bierze publikacjami, znalazly sie bledy merytoryczne. Ale nie robi bledow ten, kto nikt nie robi - mam jednak nadzieje, ze w przyszlosci ich liczba ulegnie zmniejszeniu.
- Solaris U10
- chruscik
- Dysklawiaturzysta
- Kontakt:
Odpowiedz autora artykulu (KL):mkm101 pisze:W artykule o modernizacji Alej Jerozolimskich trzy błędy merytoryczne
"W nawiazaniu do uwag (ktore pojawily sie na wawkomie) do mojego tekstu omawiajacego remont w Alejach Jerozolimskich, pragne napisac dwa slowa wyjasnienia. Bo niestety nie moge sie przyznac do zadnego z nich, w tym - jak to okreslono - do "dyskwalifikujacego". Do wszystkich trzech bledow prosze miec pretensje do TW (ew. ZUE), bo wlasnie na ich informajach sie opieralem. Do kazdego artykulu przykladam sie bardzo starannie, sprawdzam kazda informacje. Dlatego tez krotkie wyjasnienie. Informacja o tablicach informacyjnych, jakie zostana zamontowane na przystankach, wzieta zostala z informacji prasowej rozdawanej przez rzecznika TW. Cytuje: "Przewiduje sie instalowanie duzych tablic informacyjnych w wazniejszych wezlach oraz standardowych malych tablic na pozostalych przystanakch zwiazanych z realizacja projektu". Jak wiec widac jasno z tego wynika, ze tablice mialy zostac zainstalowane _wszedzie_. Dalej - wysokosc przystankow (22-26 cm) zostala podana na konferencji prasowej przez p. Marcina Wisniewskiego, kierownika robot. Stad tez wlasnie takie liczby. Natomiast informacja o technologii NBS rowniez pochodzila z informacji prasowej TW. Jako, ze wlasnie nie czuje sie specjalista w budowie torowisk, to ten fragment - w celu unikniecia ew. bledow - zostal niemal doslownie przepisany (4 zdania). Wiec jezeli ktos cos pokrecil, to byc moze Dzial Marketingu TW (lub inna komorka tej firmy), ktory te informacje przygotowywal. Jezeli jednak w artykule pojawily sie niescislosci, to moge za nie (w imieniu swoim i glownie w imieniu TW, ktore powielilo takie informacje) przeprosic. Niemniej nie odpowiadam jednak za kompetencje osob pracujacych w TW i opracowujacych stosowne materialy prasowe."
pozdrawiam
MOBILIS Ursus
Użyłem formularza zamówieniowego na http://www.nowazajezdnia.pl kilka dni temu.
Nie dostałem żadnego mejla 'dla potwierdzenia' (zwykle przy internetowych zamówieniach tak się dzieje) - czy przejmować się tym, czy nie?
Nie dostałem żadnego mejla 'dla potwierdzenia' (zwykle przy internetowych zamówieniach tak się dzieje) - czy przejmować się tym, czy nie?
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...