Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
[RJ] O rozkładzie jazdy pociągów 2008
Moderator: JacekM
PKP IC znowu załatwia koleny pociąg PKP PR. Wiadać, śpieszą się ze zwiększaniem cen za bilety i zachęcaniem ludzi do korzystania z autobusów... Oby tylko zostały nocne rzeźnie na Gdynię...Zlikwidowany zostanie za to nocny pociąg "Batory" do Budapesztu spółki Przewozy Regionalne. W zamian do stolicy Węgier będzie można nocą dojechać pociągiem "Chopin", który kursuje także do Wiednia i Pragi.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Wątpliwe. O ile sobie przypominam, to nie miał tam żadnej konkurencji. No i dziwnym trafem 2 razy droższe EC będzie jeździło...jasiu pisze:Skąd wiesz, może to Słowacy, albo Węgrzy chcieli wykosić Báthory'ego/Batorego?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nie zapominaj o Cracovii, gdzie IC prowadzą wagon sypialny.Wolfchen pisze:O ile sobie przypominam, to nie miał tam żadnej konkurencji.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
- a/p TALENT
[ Dodano: 2007-10-20, 21:22 ]
Te wagony chyba pamiętają czasy tuż powojenne...
Jechałem na Cracovii takowym na bilecie osobowym, czyli 2 klasy. Ludzie normalnie w śpiworach spali w tych przedziałach, absolutnie nie korzystając z siedzeń.
Co oczywiste. Ale Cracovia miał być chyba przedłużona do W-wy... 
Możesz jechać ,,luksusowaym'' wagonem bułgarskich (?) kolei 2 klasy,tylko mały odcinek 20 minut, gdzie usiądziesz na siedzeniu, to możęsz się zapaść.Wolfchen pisze:Za kupę kasy więcej. Po za tym chodziło mi o konkurencję na terenie Węgier i Słowacji ze strony tamtejszych kolei...ziomal pisze:Nie zapominaj o Cracovii, gdzie IC prowadzą wagon sypialny.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
Były, przeczepienia wagonu do Varny na jakiś IC z/do W-wy. I tyle.Fikander pisze:Kiedy i kto tak stwierdził?
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!