Wypełnianie kart drogowych - 2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Nikt nie pisze o burdelu, ktoś pisze o czym innym, ale nie jest kierowcą, raczej poszedł odrabiać lekcje 
ZTM nie jest w stanie przeczytać każdej karty (co nie znaczy że w ogóle nie czyta), a informacja o opóźnieniach winna trafiać do ZTM poprzez NR MZA. Jak jest - nie wiem.
Co do opóźnień - należy je wpisywać!
Raz że jest to obowiązek, drugie - kto nie wpisuje, sam sobie szkodzi.
Jeżeli ZTM otrzymuje informację od MZA NR to oprócz sprawdzenia czasów praktycznie, często ściąga wyrywkowo (a czasem wszystkie) karty.
ZTM nie jest w stanie przeczytać każdej karty (co nie znaczy że w ogóle nie czyta), a informacja o opóźnieniach winna trafiać do ZTM poprzez NR MZA. Jak jest - nie wiem.
Co do opóźnień - należy je wpisywać!
Raz że jest to obowiązek, drugie - kto nie wpisuje, sam sobie szkodzi.
Jeżeli ZTM otrzymuje informację od MZA NR to oprócz sprawdzenia czasów praktycznie, często ściąga wyrywkowo (a czasem wszystkie) karty.
Polityka złym doradcą w pracy!
Informacje o korkach i innych utrudnieniach na liniach ekspediowanych zbierają ekspedytorzy i przekazują wieczorem do CR. Na liniach bez ekspedycji w przypadku dużych opóźnień pozostaje tylko kontakt telefoniczny z CR i adnotacja w karcie o powodzie utrudnienia.JotPeCet pisze:ZTM nie jest w stanie przeczytać każdej karty (co nie znaczy że w ogóle nie czyta), a informacja o opóźnieniach winna trafiać do ZTM poprzez NR MZA. Jak jest - nie wiem.
ZTM nie dostaje wszystkich kart. Występuje do przewoźnika o konkretne karty (konkretnych brygad z określonego dnia). Przewoźnik ma obowiązek udostępnić kartę w określonym w umowie czasie. Każda potwierdzone fałszerstwo na karcie powoduje nałożenie na przewoźnika kary 300 zł.
- Solaris
Widzę, że dotknąłem do żywego piszących tu pracowników ZTM
Te informacje są przekazywane od wielu miesięcy i jakoś nie widać efektów, że dotarły tam gdzie trzeba i ktoś to przeanalizował. Nie mówiąc, że coś z tym zostało zrobione. Sam przekazywałem takie informacje ekspedytorowi, podając dokładnie na jakim odcinku powstają opóźnienia. Mało tego nawet przez długi czas pisałem w kartach drogowych obok czasu planowego, ile minut miałem opóźnienia na odcinku między jednym przystankiem, a drugim. Po jakimś czasie przestałem, ponieważ nie widać było efektów przekazywania tych informacji. Jeżeli chodzi o wpisywanie "0" na krańcu, robię to zgodnie z matematyką ZTM +2, -3 = 0, jeżeli jest inaczej to piszę faktyczny czas opóźnienia.TJ pisze:Informacje o korkach i innych utrudnieniach na liniach ekspediowanych zbierają ekspedytorzy i przekazują wieczorem do CR.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pytanie, czy dyspozytor rzetelnie przekazywał to dalej...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Solaris
Czyżbym zauważył nutkę czegoś, co ja nazywam spychologią mniemanąBastian pisze:Pytanie, czy dyspozytor rzetelnie przekazywał to dalej...
Czyżby miejsca korkujące sie w Warszawie były miejscami top secret , o których trzeba zawiadamiać osobę odpowiedzialną za wyliczanie czasu przejazdu w ZTM specjalnymi biuletynami
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie wiem, jak wygląda obieg informacji w tym przypadku. Wiem tylko skądinąd, że ZTM ma wystarczająco wiele roboty, by się nie mieć kiedy brać za rzeczy przez nikogo nie zgłaszane. Stąd moje pytanie. Spychologię, to uprawia dyspozytor, jeżeli nie przekazuje dalej, tylko każe zgadywać.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- gregory5576
- Kontakt:
Trafiłeś w sedno i nie jest inaczej, dokładnie tak to wyglądaSolaris pisze:Czyżbym zauważył nutkę czegoś, co ja nazywam spychologią mniemaną
Czyżby miejsca korkujące sie w Warszawie były miejscami top secret , o których trzeba zawiadamiać osobę odpowiedzialną za wyliczanie czasu przejazdu w ZTM specjalnymi biuletynami
[ Dodano: 2007-08-19, 20:25 ]
Tu się bastianie nie zgodzę z Tobą to jest cały czas zgłaszane, co dzieńnie. A wygląda to tak :- SB, objazdy , zmiany tras, bez poprawiania rozkładów i tym podobnych, rzeczy. Przecież te sprawy są kierowane do tej firmy "krzak". I oni to doskonale wiedzą. I nikt mi nie powie ,że linia będąca dzień w dzień w "SB" nie daje do myślenia, i to czy kierman napisze kółko czy opóźnienie, to im po prostu wisi. Tam to tylko patrzą, jak przy opóźnieniach napisać Ci przyśpieszenie?Bastian pisze:Nie wiem, jak wygląda obieg informacji w tym przypadku. Wiem tylko skądinąd, że ZTM ma wystarczająco wiele roboty, by się nie mieć kiedy brać za rzeczy przez nikogo nie zgłaszane. Stąd moje pytanie. Spychologię, to uprawia dyspozytor, jeżeli nie przekazuje dalej, tylko każe zgadywać.