Już to przerabialiśmy i nic z tego nie wyszło. Teraz jest lepiej: 508 co 10+511 i 510 co 20 dające 5 min. w relacji Metro Marymont-Konwaliowa.pawcio pisze:E-4 co 20 i 508 co 20.
Moglibyście ciąć cytaty? Strasznie niewygodnie się to czyta, a i tak nikomu do niczego to nie potrzebne.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
-
Dęboszczak
Zawsze można dać na 508 inną trasę w DP, a inną w DŚ. Nauka radziecka zna takie przypadki.Dęboszczak pisze:Już to przerabialiśmy i nic z tego nie wyszło. Teraz jest lepiej: 508 co 10+511 i 510 co 20 dające 5 min. w relacji Metro Marymont-Konwaliowa.
Przystanek Konwaliowa. To będzie teraz główny punkt przesiadkowy na Modlińskiej.mikut8 pisze:Hm, a jak legionowo i północ Białołeki ma jechac szybko do metra?Niech zostanie chociaz Ekspresowa, a na Bialolece puscic 133 lub 326(ale to ew.) czesciej...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
Białołękę Ratusz i Ekspresowąmikut8 pisze:Ktore przystanki wywalic?
Hm, a jak legionowo i północ Białołeki ma jechac szybko do metra?
Przesiadka na Konwaliowej
Niech zostanie chociaz Ekspresowa, a na Bialolece puscic 133 lub 326(ale to ew.) czesciej...[/quote]
Jeździ (wstyd powiedzieć) nawet za często, jak na zapełnienie w niektórych godzinach.
pawcio pisze:Przystanek Konwaliowa. To będzie teraz główny punkt przesiadkowy na Modlińskiej.mikut8 pisze:Hm, a jak legionowo i północ Białołeki ma jechac szybko do metra?Niech zostanie chociaz Ekspresowa, a na Bialolece puscic 133 lub 326(ale to ew.) czesciej...
A jak E-4 jezdzi co 3 minuty w szczycie, to zawalimy Konwaliowa wszystkimi...niech zostanie na Ekspresowej jak jest, ew.na Bialolece Ratusz zlikwidujmy, ale za to puszcza np. 133 czesciej...
Mateusz...
Fan Komunikacji Miejskiej
(aż zapiszczałem gdy ujrzałem 731:))
Lubie 731(z mojego osiedla!),503,511,E-4,510...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Niczego nie zmieniać.Dęboszczak pisze:Zapewnić istniejące relacje
E-4 sobie radzi. Mam dziewczynę przy pętli Nowodwory, to wiem. Problem ewentualnie występuje dalej, czyli na "starym" Tarchominie.Dęboszczak pisze:wzmocnić najszybsze połączenie z Metrem (Nowodwory p. cały ciąg Światowida)
Lekko wzmocnić 511.Dęboszczak pisze:Zapewnić odpowiednią podaż na Modlińskiej
...zarazem kasując przystanek Białołęka-Ratusz oraz Ekspresowa (co jest czynnością czysto formalną w ścisłym szczycie, bo wtedy i tak nie da się tam wsiąść).Dęboszczak pisze:jednocześnie chcąc przyśpieszyć E-4 zapewnić równie szybki dojazd z Modlińskiej do metra po wywaleniu z tego ciągu przystanków na E-4
Problem jak dla mnie jest trochę źle postawiony. Może powinno się zacząć od rozdzielenia potoków z Tachomina oraz z Nowodworów na pl. Wilsona?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
To dajmy 133 w miedzyszczycie np. co godzine, ale w szczycie np. 3 lub 4 kursy...Dęboszczak pisze:Jeździ (wstyd powiedzieć) nawet za często, jak na zapełnienie w niektórych godzinach.
Mateusz...
401 także w DSy i nikt nie pogniewałby się gdyby 301 także zaczęło kursować w weekendy.Dęboszczak pisze:Na Dolnym Mokotowie jedyne co potrzeba to wzmocnić 172 jak wróci z objazdu.Bastian pisze: Masz dziwną metodę definiowania problemu. Jeśli problemem jest dodanie 6 brygad i stworzenie nowej linii, to najprostszym sposobem jego rozwiązania jest niedodawanie brygad i nietworzenie linii. A brygady można dać na Dolny Mokotów
- R-9 Chełmska
Święte słowa. I jak 301 jeszcze przestanie na Torwar jeździć, a od Gagarina na południe, to już ogólnie malina...dzidek pisze:401 także w DSy i nikt nie pogniewałby się gdyby 301 także zaczęło kursować w weekendy.Dęboszczak pisze: Na Dolnym Mokotowie jedyne co potrzeba to wzmocnić 172 jak wróci z objazdu.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Dęboszczak
W ten sposób tego nie dotkniesz. Co z Odkrytą?Bastian pisze:Niczego nie zmieniać.Dęboszczak pisze:Zapewnić istniejące relacjeE-4 sobie radzi. Mam dziewczynę przy pętli Nowodwory, to wiem. Problem ewentualnie występuje dalej, czyli na "starym" Tarchominie.Dęboszczak pisze:wzmocnić najszybsze połączenie z Metrem (Nowodwory p. cały ciąg Światowida)
Niezły dowcip z tym, że E-4 sobie radzi.
Lekko wzmocnić 511.Dęboszczak pisze:Zapewnić odpowiednią podaż na Modlińskiej
Kolejny niezły dowcip. 511 jest już na Poetów niezabieralne. Pętla Buków chyba nie przyjmie 511 co 3 min.
...zarazem kasując przystanek Białołęka-Ratusz oraz Ekspresowa (co jest czynnością czysto formalną w ścisłym szczycie, bo wtedy i tak nie da się tam wsiąść).Dęboszczak pisze:jednocześnie chcąc przyśpieszyć E-4 zapewnić równie szybki dojazd z Modlińskiej do metra po wywaleniu z tego ciągu przystanków na E-4
Co w zamian? Dla pasażerów wsiadających do E-4 na tych przystankach?
Problem jak dla mnie jest trochę źle postawiony. Może powinno się zacząć od rozdzielenia potoków z Tachomina oraz z Nowodworów na pl. Wilsona?
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
508.Dęboszczak pisze:W ten sposób tego nie dotkniesz. Co z Odkrytą?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Dęboszczak
Może tobie nie, ale papierowa koordynacja innym (w tym mnie) przeszkadzała. To się nazywa mnożenie bytów . Zamiast 2 linii co 20-30 min jest 1 silna co 10-15, punktualna z równymi odstępami między odjazdami i przyjazdami na kraniec. 511 i E-4 było dogrywane do 508, w efekcie na Białołęce Ratusz były oba o tej samej porze...Fikander pisze:E-4 kiedyś jeździło w DS i nikomu to nie przeszkadzało. Nawet mnie.Dęboszczak pisze:A co z DS?
[ Dodano: 2007-10-08, 21:43 ]
i fundujemy im linię na około i w korku na Myśliborskiej+wszystkie przystanki na Modlińskiej?Bastian pisze:508.Dęboszczak pisze:W ten sposób tego nie dotkniesz. Co z Odkrytą?