Zmiany obsługowe - czerwiec 2008
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
To skoro na wakacje Woronicza (11 brygad) i Redutowa (5 brygad) zejdzie z E-2, ze względu na jej zawieszenie wakacyjne, to mam taką propozycję.
Ostrobramska oddałaby do Woronicza w DP 5 brygad na 171 a wzięłaby od Redutowej 5 brygad na 507 i wystawiałaby na nie SU18.
Redutowa wysyłałaby na 507 o 3 odkurzacze więcej i o dwa więcej na powiedzmy 190.
Woronicza dodatkowo zwiększyłaby udział w 171 DP o powiedzmy 2 x SU18 (czyli łącznie 7 SU18) a pozostałe wolne SU18 (4 sztuki) wysyłałaby na 131 lub 709 lub 319 lub 189 lub na coś innego.
Co wy na to?
A po wakacjach to pomyślimy później jak już Solaris dostarczy częściowo nowe autobusy. Będzie wtedy więcej możliwości.
Ostrobramska oddałaby do Woronicza w DP 5 brygad na 171 a wzięłaby od Redutowej 5 brygad na 507 i wystawiałaby na nie SU18.
Redutowa wysyłałaby na 507 o 3 odkurzacze więcej i o dwa więcej na powiedzmy 190.
Woronicza dodatkowo zwiększyłaby udział w 171 DP o powiedzmy 2 x SU18 (czyli łącznie 7 SU18) a pozostałe wolne SU18 (4 sztuki) wysyłałaby na 131 lub 709 lub 319 lub 189 lub na coś innego.
Co wy na to?
A po wakacjach to pomyślimy później jak już Solaris dostarczy częściowo nowe autobusy. Będzie wtedy więcej możliwości.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A wieczorem 116 od 20:00 co 30 minut 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Lament to będzie jak ktoś uzna, że na 116 wystarczą bezokienne i bezklimne piętnastkijacek pisze:A jednakDęboszczak pisze: Sytuacja z E2 jest jasna: powtórka z rozrywki: 116 co 7,5/15/10/15 a E2 dziękujemy na okres wakacji.![]()
Będzie zapewne lament, mimo zadziwiajacej częstotliwości 116
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Dęboszczak
A Ostrobramska na 171 ma 5 dodatków, żeby dokonać takiej operacji?Kozik pisze:To skoro na wakacje Woronicza (11 brygad) i Redutowa (5 brygad) zejdzie z E-2, ze względu na jej zawieszenie wakacyjne, to mam taką propozycję.
Co wy na to?
[ Dodano: Sro 04 Cze, 2008 21:05 ]
nie, na 116 utrzymanie nakazu #TGM pisze:Lament to będzie jak ktoś uzna, że na 116 wystarczą bezokienne i bezklimne piętnastkijacek pisze: A jednak![]()
Będzie zapewne lament, mimo zadziwiajacej częstotliwości 116.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E2 wieczorem nie jeździ, więc 116 często pewnie nie jest potrzebne
Zresztą, skoro nie jest potrzebne (czy też wykonalne....) częste 189 czy 517 wieczorem, to o czym tu mówimy...
Zresztą, skoro nie jest potrzebne (czy też wykonalne....) częste 189 czy 517 wieczorem, to o czym tu mówimy...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
kozioł
Mi też się zdaje, że jeździ tylko jedna, na dodatek po południu na 188 wtyk niet.tygrys pisze:czy czasami wtyczki o #11 i 12 nie są zawiezszoneMaciek pisze:Czy mi się wydaje czy na 523 jeździ tylko jedna wtyczka? Jeśli tak to czemu dostała taki dupny numer jak C13?
Powinno iść wg. kolejności, czyli C11.
to było też z #13 i odwiesili
Może zapomnieli o reszcie, dostali informację o jednej wtyczce i się skończyło?
-
kozioł
Jeśli dobrze rozumiem, twierdzisz, że brygady, które schodzą z linii, kursujących w godzinach szczytu, a zawieszonych na wakacje, nie mogą stać się całkami? A te, które schodzą z całek nie mogą stać się dodatkami?To w takim razie ludzie pozbawieni tramów w wakacje będą bardzo biedni, bo okaże się, że zetki mogą w znacznej większości jeździć tylko w godzinach szczytu, bo brygady wzięto głównie z zawieszonych na wakacje linii okresowych.Dęboszczak pisze:A Ostrobramska na 171 ma 5 dodatków, żeby dokonać takiej operacji?
I Ostrobramska wzięłaby brygady zaczynające na Bemowie? Zresztą nawet gdyby się taki manewr udał, to nie sądzę, by ZTM oznaczył w rozkładach te dodatkowe brygady jako niskopodłogowe (nawet, gdyby formalnie były takowe), a to właśnie dlatego, że nie wiadomo, jak będzie wyglądała sytuacja we wrześniu.Kozik pisze:Ostrobramska oddałaby do Woronicza w DP 5 brygad na 171 a wzięłaby od Redutowej 5 brygad na 507 i wystawiałaby na nie SU18.
Skoro w zeszłym roku nikt tak nie uznał, to dlaczego ma uznać w tym roku? Choć z drugiej strony, zakaz może być tylko w teorii, a jakie wozy będą wyjeżdżać w praktyce, to się dopiero okaże.TGM pisze:Lament to będzie jak ktoś uzna, że na 116 wystarczą bezokienne i bezklimne piętnastki.
-
Dęboszczak
Chodzi o strukturę zadań na danym zakładzie a nie liczbę brygad! Jeśli chcesz przerzucić 5 wozów między zakładami to najlepiej przerzucać takie same typy brygad tj. 5 dodatków z R-10 za 5 dodatków z R-7.fraktal pisze:Jeśli dobrze rozumiem, twierdzisz, że brygady, które schodzą z linii, kursujących w godzinach szczytu, a zawieszonych na wakacje, nie mogą stać się całkami? A te, które schodzą z całek nie mogą stać się dodatkami?To w takim razie ludzie pozbawieni tramów w wakacje będą bardzo biedni, bo okaże się, że zetki mogą w znacznej większości jeździć tylko w godzinach szczytu, bo brygady wzięto głównie z zawieszonych na wakacje linii okresowych.Dęboszczak pisze:A Ostrobramska na 171 ma 5 dodatków, żeby dokonać takiej operacji?I Ostrobramska wzięłaby brygady zaczynające na Bemowie? Zresztą nawet gdyby się taki manewr udał, to nie sądzę, by ZTM oznaczył w rozkładach te dodatkowe brygady jako niskopodłogowe (nawet, gdyby formalnie były takowe), a to właśnie dlatego, że nie wiadomo, jak będzie wyglądała sytuacja we wrześniu.Kozik pisze:Ostrobramska oddałaby do Woronicza w DP 5 brygad na 171 a wzięłaby od Redutowej 5 brygad na 507 i wystawiałaby na nie SU18.Skoro w zeszłym roku nikt tak nie uznał, to dlaczego ma uznać w tym roku? Choć z drugiej strony, zakaz może być tylko w teorii, a jakie wozy będą wyjeżdżać w praktyce, to się dopiero okaże.TGM pisze:Lament to będzie jak ktoś uzna, że na 116 wystarczą bezokienne i bezklimne piętnastki.
No właśnie to samo powiedziałem, tylko z innej perspektywy. A zatem ironicznie nieco podchodząc do sprawy, okaże się, że aby wziąć brygady na zetki, trzeba będzie pewnie pociąć brygady całodzienne i przenieść je na linie zastępcze, aby struktura zadań nie została naruszona. Albo wysyłać niektóre zetki tylko w godzinach szczytu. Ot co.Dęboszczak pisze:Chodzi o strukturę zadań na danym zakładzie a nie liczbę brygad!
-
NR
- (tygrys)
Bo MZA decydyje ile wyślę całek a ile dodatków w uzgodnieniu z ZTMfraktal pisze:No właśnie to samo powiedziałem, tylko z innej perspektywy. A zatem ironicznie nieco podchodząc do sprawy, okaże się, że aby wziąć brygady na zetki, trzeba będzie pewnie pociąć brygady całodzienne i przenieść je na linie zastępcze, aby struktura zadań nie została naruszona. Albo wysyłać niektóre zetki tylko w godzinach szczytu. Ot co.Dęboszczak pisze:Chodzi o strukturę zadań na danym zakładzie a nie liczbę brygad!
A ja uważam, że więcej do powiedzenia powinien mieć w tej kwestii ZTM (czyli powinien decydować ZTM w porozumieniu z MZA), żeby właśnie nie mogło dojść do takich absurdów, jak napisałem powyżej (choćby tylko ironicznie). Widać MZA wie, jak wykorzystać swoją uprzywilejowaną pozycję na rynku przewozów.tygrys pisze:Bo MZA decydyje ile wyślę całek a ile dodatków w uzgodnieniu z ZTM