Tabor na liniach strefowych uzupełniających
Jestem ciekaw ile autobusów skontrolowali by to znaleźć. Po piasecznie jeździ bardzo dużo eLek i jeżeli wpadły dwie i to na zdjęciach te usterki nie wyglądają na straszne. Prawda jest taka, że na liniach lokalnych jeździ multum kierowców z Ukrainy, którzy przyzwyczajeni są do standardu marszrutek i dla nich zabranie dowodu za coś takiego to pewnie wręcz fanaberia. Zjeżdżać jak otwierają się jedna drzwi z dwóch? albo jak na oponie jest ryska z boku.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
Co do "Elek" to w Legionowie prawie nowe Cityporty już jakiś czas temu zostały pozbawione blokady przystankowej żeby szybciej ruszać z przystanków - drzwi które na początku też bardzo ładnie działały już zostały rozregulowane.
Może by pogonić przewoźnika do przywrócenia wozów do poprzedniego stanu gdyż chyba blokada przystankowa jest obowiązkowa?
PKS Grodzisk Mazowiecki odkupił kilka sztuk Alpino od Mobilisu i mają jeździć po Grodzisku i Pruszkowie.
A dokładnie 9216, 9223, 9235, 9237, 9238, 9240, 9244, 9254.
A dokładnie 9216, 9223, 9235, 9237, 9238, 9240, 9244, 9254.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Póki co testowo wzięli tylko dawnego 9235 i jeździ na linii 17 GPA.
No już o tym pisałem że trafią w okolice Grodziska.
PKS GM to raczej od banku odkupił w porozumieniu z Mobilisem.
Nic dziwnego - wozy są w sumie od razu przystosowane do wymagań GPA łącznie z malowaniem, przed wyjazdem na dobrą sprawę trzeba im tylko założyć bileterkę oraz zaprogramować wyświetlacze i uzupełnić takie rzeczy jak numery taborowe i logo GPA.
W PKS GM MAZ 20115 wraca do żywych. Jednak odratowali go i naprawili.
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Powiem bez autocenzury - albo się nauczą polskich standardów, albo fora ze dwora. Tak, jak Polacy na zmywaku w UK czy na truskawkach u der Bauera musieli miejscowe standardy stosować. Cena to nie wszystko.kajo pisze: ↑31 sty 2024, 20:13Jestem ciekaw ile autobusów skontrolowali by to znaleźć. Po piasecznie jeździ bardzo dużo eLek i jeżeli wpadły dwie i to na zdjęciach te usterki nie wyglądają na straszne. Prawda jest taka, że na liniach lokalnych jeździ multum kierowców z Ukrainy, którzy przyzwyczajeni są do standardu marszrutek i dla nich zabranie dowodu za coś takiego to pewnie wręcz fanaberia. Zjeżdżać jak otwierają się jedna drzwi z dwóch? albo jak na oponie jest ryska z boku.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nawet bym.się zgodził gdybym nie widział w jakim stanie jeżdżą obok PKSy, czy GPA na Scaniach po kontrakcie w Warszawie. Albo Ząbki. Już nie mówię o jakimś lubelskim czy małopolskim busiarstwie.
Te autobusy nawet jak na polskie standardy są w niezłym stanie.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Czy w nowym przetargu na eLki w powiecie wołomińskim ZTM nie wymagał sprawnych wyświetlaczy?
Nowy przewoznik obsługujący L40 od początku trwania przetargu nie uwzględnia w swoich SORach ustrojstwa nazywanego potocznie wyświetlaczami.
Nowy przewoznik obsługujący L40 od początku trwania przetargu nie uwzględnia w swoich SORach ustrojstwa nazywanego potocznie wyświetlaczami.
Wymagał.
https://ztmwaw.ezamawiajacy.pl/pn/ztmwa ... 87/details
Przewoźnik ten sam co wcześniej.
SOR-y są wozami tymczasowym do czasu dostawy nówek, pewnie właściciele stwierdzili że nie ma co kupować do nich wyświetlaczy. Wliczyli sobie kary w cenę wzkm która jest stosunkowo wysoka na tym kontrakcie.
Dziękuję za wyjaśnienie.alojz pisze: ↑29 gru 2024, 15:01Wymagał.
https://ztmwaw.ezamawiajacy.pl/pn/ztmwa ... 87/details
Przewoźnik ten sam co wcześniej.
SOR-y są wozami tymczasowym do czasu dostawy nówek, pewnie właściciele stwierdzili że nie ma co kupować do nich wyświetlaczy. Wliczyli sobie kary w cenę wzkm która jest stosunkowo wysoka na tym kontrakcie.
Wiadomo jakie docelowo będą nowe wozy?