Warszawska Karta Miejska
Moderator: JacekM
http://www.ztm.waw.pl/?c=516&l=1Bilety długookresowe na wszystkie linie to:
30-dniowy
90-dniowy
Kwartał trwa trzy miesiące a trzy miesiące to wcale nie 90 dni. Pisząc "trzymiesięczny" użyłem skrótu myślowego bo przecież wszyscy chyba wiemy o jaki bilet chodzi.
- vernalisadonis
Praktycznie każdy z nas mówi kwartalny i każdy rozumie, że chodzi o bilet 90-dniowy.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Witam,
mam pytanie z którym mają problemy w ZTM i Mennicy. Chciałbym kupić dwa takie same bilety na WKM poprzez Internet i zakodować w jednym z urządzeń do tego przeznaczonych. Wiem, że muszę najpierw kupić pierwszy, zakodować, potem go aktywować i dopiero kupić kolejny, jednak zastanawiam się czy urządzenie do kodowania biletów kupionych przez Internet nie skasuje mi pierwszego aktywnego wgrywając drugi czy zrobi tak jak powinno czyli przedłuży pierwszy. Czy ktoś już to przerabiał? Od razu uprzedzę pytania. Nie interesuje mnie kodowanie biletów w biletomacie - odp. w banku zwracają mi procenty za zakupy przez Internet.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
mam pytanie z którym mają problemy w ZTM i Mennicy. Chciałbym kupić dwa takie same bilety na WKM poprzez Internet i zakodować w jednym z urządzeń do tego przeznaczonych. Wiem, że muszę najpierw kupić pierwszy, zakodować, potem go aktywować i dopiero kupić kolejny, jednak zastanawiam się czy urządzenie do kodowania biletów kupionych przez Internet nie skasuje mi pierwszego aktywnego wgrywając drugi czy zrobi tak jak powinno czyli przedłuży pierwszy. Czy ktoś już to przerabiał? Od razu uprzedzę pytania. Nie interesuje mnie kodowanie biletów w biletomacie - odp. w banku zwracają mi procenty za zakupy przez Internet.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nic nie musi doładowywać a szkoda, że przed końcem roku nie doładowała następnego kontraktu.pasażer pisze:Witam, czy jak mama ma już WKM z biletem seniora , to czy po 1.1.2013 musi składać wniosek, żeby jej coś dokodowali?
Nie daj się zepchnąć z twojej drogi nawet przez ludzi idących w tym samym kierunku.
S.J.Lec
S.J.Lec
Podobno stał się cud i zasłużeni honorowi krwiodawcy mogą mieć już wbity darmowy bilet na kartę miejską. Mam pytanie do zorientowanych - sama spersonalizowana karta z wbitym biletem wystarczy, czy trzeba targać dodatkowo legitymację?
Michał W., zajrzyj tu: viewtopic.php?t=9606 tylko doczytaj do końca.
-
Michalk001
Czy ktoś spotkał się z przypadkiem że system oszukuje nas na WKM? Na początku grudnia zakodowałem bilet 90 dniowy ulgowy na 2 strefy. Po aktywowaniu kontraktu na wyświetlaczu pojawiła się data ważności - 3.02.2013 23:59. Później jeszcze 2-3 razy sprawdzałem kartę żeby zapamiętać datę i wiedzieć kiedy kupić nowy bilet. Dzisiaj sprawdziłem znów żeby się upewnić i ku mojemu zdumieniu okazało się że system "ukradł" mi 1 dzień - ważność do 2.02.2013 23:59. Kiedy powiedziałem o tym swojej byłej żonie to okazało się że miała ten sam przypadek - kartę miała ważną do 18.12.2012. Kiedy tego dnia wieczorem sprawdzała ją w kasowniku okazało się że jedzie na gapę bo kontrakt minął. Tak więc sprawdzajcie karty - możliwe że w trakcie trwania kontraktu bilet w jakiś niewiadomy sposób szybciej traci ważność.