Komunikacja cmentarna 2012

Moderator: Wiliam

ness

Post autor: ness » 04 lis 2012, 23:00

C63 na zachodni w obie strony przez kopinska?
Wtedy C25 niech sobie zawraca na placu i parkuje na prawym pasie/w zatoce.
Przystanki dla wsiadajacych do cmentarek w strone zawiszy (nie ma wsiadania na petli do C25) tam gdzie maja normalne linie czyli vis-a-vis slupeckiej.
C84 w obie strony przez kopinska.
Przystanek dla wysiadajacych ze wszystkich linii pod kosciolem (na grzyba w ogole jest to wysadzanie ludzi przed placem z cmentarnych to ja nie wiem, zatoka przy przystanku pod kosciolem jest na 3 przeguby).
Do tego hala kopinska dla C63 i C84 moze nawet wawelska dla C84 w strone narutowicza tez.
191 zostaje na naruciaku w swojej zatoce.
Kase biletowa do baraku TW na placu na te 2 dni w roku.

Jedny minus calej operacji to upierdliwe zawracanie na rzs.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 06 lis 2012, 18:33

dzidek pisze:
fik pisze:Ile autobusów zawróciło na tym skrzyżowaniu? Ilu kierowców zginęło? Gdzie będzie stał pomnik katastrofy wawelskiej?
Jakież to Polskie czekać na katastrofę by zareagować.
Jakież to polskie na wszelki wypadek narzekać i marudzić, oczywiście wszystko w imię tzw. bezpieczeństwa. Rezultatem są choćby światła na każdym winku, bo "a nuż się coś stanie".

Tym niemniej przyjmij do wiadomości, że kryterium "czy były wypadki" jest jednym z kryteriów choćby wprowadzenia sygnalizacji świetlnej. Nie wszystko da się przewidzieć.
Ale i tak najlepsze w tej dyskusji jest, że ludzie którzy w życiu nie prowadzili autobusu wiedzą najlepiej jak się zawraca na tym skrzyżowaniu takim pojazdem =D> (-o<
Nie wiem, czy lepsze nie jest to, że o urbanistyce wypowiadają się kierowcy.
Plac Narutowicza głównym placem Ochoty? Ciekawe na pewno ma mniejsze znaczenie dla całej Ochoty niż Plac Zawiszy.
Wiadomo, nie jest to może Krańcowa, tym niemniej - owszem, jest głównym placem Ochoty, nawet, jeśli nie jest najważniejszym węzłem przesiadkowym. To subtelna różnica, ale jednak różnica.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 lis 2012, 19:03

Glonojad pisze:Rezultatem są choćby światła na każdym winku, bo "a nuż się coś stanie".
Piłeś - nie jedź :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 06 lis 2012, 19:32

To nareszcie wiemy skąd Galasowi i jego ludziom niektóre pomysły się biorą :D
:mewa: 2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 07 lis 2012, 12:18

Glonojad pisze: Wiadomo, nie jest to może Krańcowa
:lol: