C63 na zachodni w obie strony przez kopinska?
Wtedy C25 niech sobie zawraca na placu i parkuje na prawym pasie/w zatoce.
Przystanki dla wsiadajacych do cmentarek w strone zawiszy (nie ma wsiadania na petli do C25) tam gdzie maja normalne linie czyli vis-a-vis slupeckiej.
C84 w obie strony przez kopinska.
Przystanek dla wysiadajacych ze wszystkich linii pod kosciolem (na grzyba w ogole jest to wysadzanie ludzi przed placem z cmentarnych to ja nie wiem, zatoka przy przystanku pod kosciolem jest na 3 przeguby).
Do tego hala kopinska dla C63 i C84 moze nawet wawelska dla C84 w strone narutowicza tez.
191 zostaje na naruciaku w swojej zatoce.
Kase biletowa do baraku TW na placu na te 2 dni w roku.
Jedny minus calej operacji to upierdliwe zawracanie na rzs.
Komunikacja cmentarna 2012
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakież to polskie na wszelki wypadek narzekać i marudzić, oczywiście wszystko w imię tzw. bezpieczeństwa. Rezultatem są choćby światła na każdym winku, bo "a nuż się coś stanie".dzidek pisze:Jakież to Polskie czekać na katastrofę by zareagować.fik pisze:Ile autobusów zawróciło na tym skrzyżowaniu? Ilu kierowców zginęło? Gdzie będzie stał pomnik katastrofy wawelskiej?
Tym niemniej przyjmij do wiadomości, że kryterium "czy były wypadki" jest jednym z kryteriów choćby wprowadzenia sygnalizacji świetlnej. Nie wszystko da się przewidzieć.
Nie wiem, czy lepsze nie jest to, że o urbanistyce wypowiadają się kierowcy.Ale i tak najlepsze w tej dyskusji jest, że ludzie którzy w życiu nie prowadzili autobusu wiedzą najlepiej jak się zawraca na tym skrzyżowaniu takim pojazdem
Wiadomo, nie jest to może Krańcowa, tym niemniej - owszem, jest głównym placem Ochoty, nawet, jeśli nie jest najważniejszym węzłem przesiadkowym. To subtelna różnica, ale jednak różnica.Plac Narutowicza głównym placem Ochoty? Ciekawe na pewno ma mniejsze znaczenie dla całej Ochoty niż Plac Zawiszy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Piłeś - nie jedźGlonojad pisze:Rezultatem są choćby światła na każdym winku, bo "a nuż się coś stanie".
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow