Linię Obsł‚uguje Zakład "???"

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 wrz 2008, 16:34

Proboszcz pisze:4894 LINIE OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Szybko to teraz poprawią. Gdybyś tego nie napisał, to pewnie by jeszcze jakiś czas z tym pojeździł.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 23 wrz 2008, 17:29

MisiekK pisze:Szybko to teraz poprawią. Gdybyś tego nie napisał, to pewnie by jeszcze jakiś czas z tym pojeździł.
Jak rozumiem to miała być ironia? Ja spodziewam się tego, że za rok jak może natrafię na ten autobus to będzie widniał identyczny napis...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 wrz 2008, 17:41

Proboszcz pisze:Jak rozumiem to miała być ironia?
Nie, to jest fakt. Za każdym razem jak się taka informacja tu pojawi publicznie, to właściwe służby dostają nakaz likwidacji śladów przeszłości. Tak jak z #5665 - miał namalowany "ZAKŁAD INFLANCKA" dopóki się ktoś tą informacją nie podzielił publicznie. Wtedy przyszedł nakaz zamalowania tego napisu.
Proboszcz pisze:Ja spodziewam się tego, że za rok jak może natrafię na ten autobus to będzie widniał identyczny napis...
To bądź powściągliwy w dzieleniu się takimi informacjami.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 wrz 2008, 17:48

nie widzę powodów, dla których miałyby być nieaktualne napisy... sentyment sentymentem, ale ten wóz przecież nadal jeździ
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 wrz 2008, 17:51

MeWa pisze:nie widzę powodów, dla których miałyby być nieaktualne napisy... sentyment sentymentem, ale ten wóz przecież nadal jeździ
Wiesz, średniego pasażera to wali napis na kabinie. Jak pisze skargę, to i tak poda numer taborowy wozu.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 23 wrz 2008, 17:56

Czyli jednak ktoś z MZA czyta forum.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 23 wrz 2008, 18:06

Frencher pisze:Czyli jednak ktoś z MZA czyta forum.
Nie tylko z MZA.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 23 wrz 2008, 20:29

MisiekK pisze:
MeWa pisze:nie widzę powodów, dla których miałyby być nieaktualne napisy... sentyment sentymentem, ale ten wóz przecież nadal jeździ
Wiesz, średniego pasażera to wali napis na kabinie. Jak pisze skargę, to i tak poda numer taborowy wozu.
to po co są napisy?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 23 wrz 2008, 22:07

Dla picu. Tak samo można spytać się po co kartki pod tablicami, skoro 99% nie czyta ich...

jgas

Post autor: jgas » 23 wrz 2008, 22:33

MisiekK pisze:
Proboszcz pisze:4894 LINIE OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Szybko to teraz poprawią. Gdybyś tego nie napisał, to pewnie by jeszcze jakiś czas z tym pojeździł.
Przesadzasz. Ja pół roku temu pisałem które 2 wozy jeżdżą z naklejkami z Chełmskiej i nic się nie zmieniło, zapewne dojeżdżą z nimi do kasacji.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 23 wrz 2008, 22:44

Znając życie to w 5740 do tej pory widnieje napis ZAKŁAD "OSTROBRAMSKA" :D

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 24 wrz 2008, 3:09

MisiekK pisze:
Proboszcz pisze:Ja spodziewam się tego, że za rok jak może natrafię na ten autobus to będzie widniał identyczny napis...
To bądź powściągliwy w dzieleniu się takimi informacjami.
Wystarczy, że jest bałagan w numeracji wozów przeniesionych w ostatnich latach. Kolejnego, jeszcze bardziej uprzykrzającego życie nie potrzeba.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 24 wrz 2008, 5:58

ZaciszaniN pisze:Wystarczy, że jest bałagan w numeracji wozów przeniesionych w ostatnich latach. Kolejnego, jeszcze bardziej uprzykrzającego życie nie potrzeba.
Nie nazwałbym tego bałaganem. Skoro MZA sobie z tą numeracja radzi, to nie ma potrzeby bawić się w przeklejanki numerków, bo miłośnicy tak sobie życzą.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 24 wrz 2008, 9:49

MisiekK pisze:Skoro MZA sobie z tą numeracja radzi, to nie ma potrzeby bawić się w przeklejanki numerków, bo miłośnicy tak sobie życzą.
Święte słowa =D> Przecież taki jeden miłośniczek z drugim, wie dobrze z jakiej zajezdni jest faktycznie dany wóz, więc naklejka nie powinna go w ogóle obchodzić (-(

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 24 wrz 2008, 9:55

Numeracja taboru ze względu na przydział do konkretnej zajezdni to przeżytek - to było praktyczne gdy nie było komputerów i baz danych, i co za tym idzie zidentyfikowanie jakiegoś autobusu wymagało ręcznego wertowania papierowej kartoteki. Wtedy taka numeracja ułatwiała zidentyfikowanie zajezdni.

A teraz w dobie komputerów, to wystarczy wstukać numer boczny, ułamek sekundy, i wiemy wszystko o danym autobusie. Numery można nadawać kolejno, tak jak się to stało przy dostawie Jelczy, a teraz obecnie przy dostawach Solarisów. jest to bardziej praktyczne, bo w razie potrzeby można wziąć jakąś część taboru, i spokojnie przenieść na inną zajezdnię - i się wtedy nie robią kłopoty z właściwym numerem taborowym. Czysty zysk.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

ODPOWIEDZ