Jak lubisz gadanie wymagające skupienia lecące w tle (z którego coś tam wychwycisz), to jesteś dobrym materiałem na męża!reserved pisze:A jeszcze wracając do traktowania radia jako tło. Nawet jak jadę samochodem i słucham radia traktując je jako coś drugiej kategorii to lubię słuchać np. Trójki bo wtedy coś do mnie gada. Wszystkiego nie wychwycę ale przynajmniej coś tam załapię. Non stop powtarzająca się muzyka + nachalne reklamy co 15 min to nie do wytrzymania dla mnie.
Komercji z kolei nie ma co demonizować, codziennie (dosłownie, przez cały dzień niemalże) leci u mnie Eska Rock. Nie oszukujmy się, Eska jest Eską, bez względu, jaką muzykę ma w playliście, to komercja i pop, tylko na 104,4 jest to mieszanka rockowych nowości, mainstreamu z klasykami.
Niemniej:
Ani muzyka się nie powtarza non-stop (wręcz zaskakuje pozytywnie ostatnio),
ani reklam nie ma co kwadrans (Nawet nie pamiętam, co ile lecą. Może w ogóle nie ma?),
ani też prezenter nie męczy.
Więc nawet wśród "zgniłej komercji" coś się znajdzie.
Autopromocja!reserved pisze:Radio Kampus.MichalJ pisze:a nie ma chyba stacji, która by o pełnej godzinie nie katowała słuchaczy choćby kilkoma informacjami...Wiadomości ma o pół do. Z wyjątkiem 7, 8, 9, 10 i 16.
PS: Wiadomości o pełnej: 7, 8, 9, 10, 16 + kulturalne o 15, nie ma lekko!
Poziom jest cholernie różny. Może zaskoczyć zarówno pozytywnie i negatywnie. Jak zaskakuje, to po całości, Hołdys swego czasu wrzucił filmik na YouTube, jak Kampusa słuchał i był pozytywnie zaskoczony.MichalJ pisze:Zresztą wątpię, czy jest to radio w moim typie...
Wiadomości na Planecie ciężko wiadomościami nazwać...reserved pisze:Na Planecie i Roxy wiadomości są bodajże za 5 pełna.