Ona jest zła - ta koncepcja.Doman pisze: 130 na nowej trasie: Nowe Włochy - trasa jak 127 - al. Jerozolimskie - Chałubińskiego- obecna trasa 130 - Dolna - Chełmska - Wisłostrada (Czerniakowska, Powsińska, Wiertnicza ) Wilanów
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
R-11 Kleszczowa pisze:Ona jest zła - ta koncepcja.Doman pisze: 130 na nowej trasie: Nowe Włochy - trasa jak 127 - al. Jerozolimskie - Chałubińskiego- obecna trasa 130 - Dolna - Chełmska - Wisłostrada (Czerniakowska, Powsińska, Wiertnicza ) Wilanów
i to bardzo zła
127 jedzie nie tylko do centralnego, ale i na marszałkowską
relacja dwz-centrum ucierpiała by
na al. bohaterów września nie zostałoby nic
bródno straciłoby połączenie z ochotą
buspasy to kara dla ludzi, że nie mają czegoś takiego jak E-4 lub
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
konradek pisze:R-11 Kleszczowa pisze: Ona jest zła - ta koncepcja.
i to bardzo zła
Na Marszałkowskiej 127 wozi muchy.
25 , 414, 1.konradek pisze: bródno straciłoby połączenie z ochotą
Tak.pjok-79 pisze:To chodzi o tą zawrotkę w lesie? Fort Radiowo?alojzy pisze:Czy przy okazji zmian "okołometrowych" zostanie w końcu otwarta nowa pętla przy Radiowej? Wygląda na gotową.
Czy to właśnie tam ma krańcować skrócone 105?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Czy znajdzie się uzasadnienie, cyz tylko cytowanie klasyka?R-11 Kleszczowa pisze:Doman napisał/a:
130 na nowej trasie: Nowe Włochy - trasa jak 127 - al. Jerozolimskie - Chałubińskiego- obecna trasa 130 - Dolna - Chełmska - Wisłostrada (Czerniakowska, Powsińska, Wiertnicza ) Wilanów
Ona jest zła - ta koncepcja.
-Połaczenie Wloch z pl. Zawiszy i dw. Centralnym w dobie WKM i biletów czasowych daje możliwość dotarcia z przesiadką do 95% ZP na Marszałkowskiej.konradek pisze:i to bardzo zła
na al. bohaterów września nie zostałoby nic
bródno straciłoby połączenie z ochotą
- Relacja DwZ - Centrum jest równiez realizowana poprzez 158 oraz 517.
- Przedluzenie 157 al. Bohaterów W-wy rozwiazałoby sprawę.
- a o ile się nie mylę Bródno - Ochota realizują tramwaje nr 1 i 25, w dodatku cieszą się większą punktualnością.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ufff.... 127 na proponowanej przez Ciebie trasie miałoby żałosną frekwencję - jak obecne 130. Mowa oczywiście o Śródmieściu. Ominęło by szalenie ważne dla linii jadącej do ZP Berestecka i ZP Dw. Zachodni przystanki przy Centralnym i na patelni. Nie po to dodawano w tej relacji 158 żeby ją teraz osłabiać - tak jak proponujesz.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ursus chyba nie byłby szczęśliwy z takiego rozwiązania
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
W takowym razie mozemy zmodyfikowac pomysł:R-11 Kleszczowa pisze:Ufff.... 127 na proponowanej przez Ciebie trasie miałoby żałosną frekwencję - jak obecne 130. Mowa oczywiście o Śródmieściu. Ominęło by szalenie ważne dla linii jadącej do ZP Berestecka i ZP Dw. Zachodni przystanki przy Centralnym i na patelni. Nie po to dodawano w tej relacji 158 żeby ją teraz osłabiać - tak jak proponujesz.
127 - Nowe Włochy ... al. Jerozlimskie - Bracka Pl. 3 Krzyży, a wtedy 105 skrót do Dw. Centralnego
130 - Blue City... Dolna - Chełmska - Wisłostrada ( z powrotem przez Bobrowiecką do Chełmskiej ) Wilanów
195 - Bródno Podgrodzie....Natolin Płn.
i choc zgodze sie ze ni to lokalny, ni dalekobieżny, ale przy silnym 116 w moim odczuciu 195 do pl. Wilsona to poroniony pomysł.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Na MariensztatDoman pisze: 127 - Nowe Włochy ... al. Jerozlimskie - Bracka Pl. 3 Krzyży
Miałem raczej na myśli czas przejazdu i szereg utrudnień - powodowałby to opóźnienia, które i tak na 191 już są niemałe.Fikander pisze:Tylko proszę bez głodnych kawałków o niezbędnym bezpośrednim połączeniu Kuźnicy Kołłątajowskiej z Naruciakiem.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- fik
- Naczelne Chamidło
Maksimum 70 minut, a tego szeregu utrudnień na trasie 172 jakoś nie widzę. A opóźnienia na 191 nierzadko biorą się już z Grójeckiej - często przejazd od przystanku pod akademikiem pod kościół na Naruciaku zabiera 5 minut...R-11 Kleszczowa pisze:Miałem raczej na myśli czas przejazdu i szereg utrudnień - powodowałby to opóźnienia, które i tak na 191 już są niemałe.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories