W zeszłym roku, przy okazji planowanego remontu, do którego nie doszło, napisałem swoje wynurzenia do WKD, nie powiem, p. Kulesza mi odpowiedział. Napisał, że czas na obrót wynosi 7-8 minut, z powodu ewentualnej konieczności zresetowania pojazdu.Ficek pisze:Na WKD jak trzeba to obrót da się zrobić w 1-2 minuty choć są to zazwyczaj sytuacje awaryjne. Tutaj na obrót jest do 10 minut który uwzględnia rezerwy bowiem skład będzie jeździł pomiędzy Opaczą a Zachodnią przez cały dzień. Mimo wszystko i tak ma być dwóch mechaników by w razie opóźnień móc szybko zmienić czoło.
Warszawska Kolej Dojazdowa
Moderator: JacekM
- Solaris U10
Tradycyjne cięcia wakacyjne w Warszawie będą? Co najwyżej MZA mogłoby mieć tyle wolnych wozów.alojz pisze: Z grubsza licząc do obsługi potrzebne jest ok. 40 wozów:
Tworki <-> Michałowice - 2 dodatki
Warszawa <-> Komorów - 6 całek + 2 dodatki
Warszawa <-> Pruszków - 30 dodatków w tym 10 wykonujących tylko jeden półkurs.
A czy MZA może startować w komercyjnych przetargach?Solaris U10 pisze:Tradycyjne cięcia wakacyjne w Warszawie będą? Co najwyżej MZA mogłoby mieć tyle wolnych wozów.alojz pisze: Z grubsza licząc do obsługi potrzebne jest ok. 40 wozów:
Już widzę Mobilis z U10 
Za krótkie i bez klimy.
Już nie może.Janeczek pisze:A czy MZA może startować w komercyjnych przetargach?
Wozy wozami, trzeba mieć do nich jeszcze kierowców. A już teraz w każdej firmie mniej lub bardziej ich brakuje...
noidea
WKD łaskawie się zgodziło, żeby wóz rezerwowy nie miał klimy. Dziwny ten ich upór, zwłaszcza że ich EN94 wcale klimatyzacji nie mają. Co do rozkładów to w końcu się WKD ugięło i wozy na pusto nie będą jeździły do Ronda ONZ, bo zawrócą na Rondzie Czterdziestolatka i dojadą do Dw. Centralnego 06, gdzie będą odbywały postój. Także zmieniono rozkłady i tak z Pruszkowa do Warszawy aż 15 kursów będzie wymagało obsługi 3 autobusami, więc niektóre dodatki będą musiały na pusto wracać do Pruszkowa i znów robić kolejny kurs do Warszawy.alojz pisze:Dla mnie idiotyczny jest upór w wymaganiu klimy we wszystkich wozach. W szczególności w tych 8-10 wozach które będą wykonywać cały jeden półkurs dziennie (tylko rano z Pruszkowa). Warto dodać, że WKD chce płacić nie więcej niż 6,57 zł/km netto.
Z grubsza licząc do obsługi potrzebne jest ok. 40 wozów:
http://www.wkd.com.pl/dla-kontrahentow/ ... 10-00.html
Kolejne pytania i odpowiedzi i ponownie padło pytanie o możliwość wysłania na trasę kilku autobusów bez klimy. To chyba Grodzio ze swoimi wyścigowymi jelczami został odesłany na drzewo.
O, faktycznie. Nie zwróciłem uwagi że dołożyli kursy.
To można tak zadawać to samo pytanie aż do skutku?ashir pisze:Co do rozkładów to w końcu się WKD ugięło i wozy na pusto nie będą jeździły do Ronda ONZ, bo zawrócą na Rondzie Czterdziestolatka i dojadą do Dw. Centralnego 06, gdzie będą odbywały postój.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Można, tylko Zamawiający może odpisać "odpowiedź zgodnie z odpowiedzią nr x z dnia y".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
To będzie sam środek lata. W autobusach bez klimatyzacji po prostu ciężko wytrzymać. To że EN94 nie mają klimy to argument co najmniej śmieszny.alojz pisze: Dla mnie idiotyczny jest upór w wymaganiu klimy we wszystkich wozach.
Rano do dziewiątej spokojnie wystarczają otwierane okna.Premo pisze:To będzie sam środek lata. W autobusach bez klimatyzacji po prostu ciężko wytrzymać.alojz pisze: Dla mnie idiotyczny jest upór w wymaganiu klimy we wszystkich wozach.
Tylko, żeby później WKD na parę dni przed rozpoczęciem remontu nie obudziło się z ręką w nocniku.Premo pisze:To będzie sam środek lata. W autobusach bez klimatyzacji po prostu ciężko wytrzymać. To że EN94 nie mają klimy to argument co najmniej śmieszny.alojz pisze:Dla mnie idiotyczny jest upór w wymaganiu klimy we wszystkich wozach.
Chcesz aby konkretna firma wygrała przetarg?